Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

mei

Parqet eolike, ERE tërhiqet nga vendimi

Enti Rregullator i Energjisë gjatë vitit të kaluar nisi procesin për heqjen e licencave për gjashtë kompani të cilat ishin autorizuar për ndërtimin, instalimin, shfrytëzimin dhe prodhimin e energjisë elektrike nga centralet eolike. Bëhet…

Programi qeverisës për infrastrukturën dhe energjinë

Fjala e Ministrit Gjiknuri gjatë prezantimit të programit qeverisës për Infrastrukturën dhe Energjinë në seancën e sotme parlamentare: I nderuar Kryetar i Kuvendit, Të nderuar deputetë dhe të pranishëm në këtë seancë, Nëse ka një…

HEC-et në Shalë, MEI: Nuk cënohet zona e mbrojtur

Ministria e Energjisë dhe Industrisë (MEI) reagoi sot mbi ndërtimin e hidrocentraleve mbi lumin Shalë një ditë pas publikimit të kompanive fituese të koncesionit. Në sqarimin e saj, ministria detajon se projekti nuk është i ri dhe se…

Minierat, MEI refuzon rishikimet e masave

Në korrik Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka refuzuar të paktën 11 subjekte që kërkonin heqje të masës administrativë të marrë ndaj tyre. Masat për të cilat u kërkua rishikimi i përkisnin një periudhe relativisht të vjetër,…

IAP, Shqiëria kërkon mbështetjen e SHBA dhe BE

Në Tiranë u zhvillua sot mbledhja e 4-t paraprake e Njësisë së Menaxhimit të Projektit për gazsjellësin Jonian-Adriatik (IAP). Në këtë strukturë përfshihen përfaqësues nga Shqipëria, Mali i Zi, Bosnje Hercegovina dhe Kroacia, vende nga të…

MEI njofton dy konçesione të tjera HEC-esh

Dy konçesione të tjera për hidrocentrale të vegjël janë njoftuar nga Ministria e Energjisë dhe Industrisë. Kjo e fundit ka hapur garën për dy vepra hidrike që do të ndërtohen në lumin e Suhës, në qarkun e Gjirokastrës. Hidorcnetralet do…

Projekt për park fotovoltaik edhe në Roskovec

Fieri duket të jetë zona më e preferuar për ndërtimin e parqeve fotovoltaikë pasi një tjetër aplikim i është shtuar listës së projekteve që kërkojnë miratim paraprak nga Ministria e Energjisë dhe Industrisë. (MEI) Bëhet fjalë për një…

Çmimi 100 MW, për të joshur investitorët

Flet Gjergj Simaku, kreu i Drejtorisë së Burimeve Energjetike të Rinovueshme në Ministrinë e Energjisë Çdo park eolik me fuqi të instaluar në 2 MW do të ketë mundësi të shesë energjinë e prodhuar me një çmim 100 euro/MW. Qeveria…

Konçesionet e HEC-eve, shpallen 3 fitues

Ministria e Energjitikës ka shpallur fituesit për dhënien me konçesion të tre hidrocentraleve të vegjël. Dy prej tyre do të ndërtohen në Grabovë dhe i treti në lumin e Luses, në mat. Hidrocentrali “Grabova 1” do të ndërtohet nga një…

ERE cakton çmimin për energjinë nga dielli dhe era

Enti Rregullator i Energjisë (ERE) vendosi që çmimi për energjinë që prodhohet nga impiantet fotovoltaikë të jetë në 100 euro/MwH, kurse për parqet eolikë 76 euro/Mwh. Kjo vlen për impiantet fotovoltaikë me kapacitet të instaluar 2 MwH…