Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

masterplan

Mundësitë që ofron TAP pas ndërtimit të gazsjellësit

Intervistë me Ulrike Andreas – Drejtoreshë për Tregtinë dhe Marrëdhëniet me Jashtë dhe Menaxhere e TAP për Shqipërinë: TAP është një mundësi për të diversifikuar burimet e energjisë dhe për të rritur prodhimin industrial në Shqipëri, duke…

Dy termocentrale me konçesion

Një vendim i fundit i qeverisë për një ndryshim tek ligji “Për koncesionet dhe Partneritetin Publik Privat” ka marrë vëmendje të gjerë, duke e vënë theksin tek përjashtimi që do të kenë nga skema tipike e PPP kërkesat e investitorëve…

Masterplani i gazit, diskutohet ndikimi në mjedis

Ministria e Energjetikës do të nisë një fazë të gjerë konsultimi me grupet e interesit, komunitetin dhe ambientalistët për ndikimin në mjedis që do të ketë gazifikimi i vendit. Më datën 24 nëntor 2016, ora 10:00, në mjediset e Ministrisë…

Masterplani i gazit, gati drafti i vlerësimit mjedisor

Qeveria ka gati draftin paraprak për Vlerësimin Mjedisor të gazifikimit të vendit. Një dokument i rëndësishëm që ka të bëjë me ndikimin në mjedis të gazifikimit e pa të cilin nuk mund të miratohet Masterplani, sepse është kusht. Tri janë…

Masterplani: Shpresat për gazin

Flet Dritan Spahiu, drejtor i Politikave dhe Zhvillimit të Hidrokarbureve në Ministrinë e Energjisë dhe Industrisë/Në 2020-n, Shqipëria parashikohet të prodhojë gaz natyror aq sa ka prodhuar përpara 40 viteve, rreth një miliard metër kub…

Masterplani i gazifikimit të vendit

Masterplani i gazifikimit te vendit. Emisioni i mëngjesit "7pa5" me të ftuar në studio, z.Dritan Spahiu, drejtor i zhvillimit dhe politikave të hidrokarbureve në Minitrinë e Energjisë dhe Industrisë. Intervistë për të folur rreth…

Zbardhet projekti i gazifikimit të Shqipërisë

Kërkesa totale e parashikuar për energji termike në familje, shërbime dhe industri që mund të mbulohet nga përdorimi i gazi natyror në Shqipëri është rreth 2,167 milion m3në vitin 2040 (duke përfshirë bujqësinë dhe transportin). Potenciali…

Masterplani i gazit, Gjiknuri: Piketat e zhvillimit

Ministria e Energjisë dhe Industrisë prezantoi sot para publikut draftin e Master Planit të Gazit për Shqipërinë. Studimi zgjati 12 muaj dhe u mundësua përmes një fondi grant të Bashkimit Evropian prej 1.1 milion eurosh. Dokumenti shqyrton…

MEI prezanton Masterplanin e gazit për Shqipërinë

Studimi i Master Planit të Gazit merr në konsideratë kërkesat për investime për zhvillimin e rrjetit të transmetimit të gazit të nevojshëm për gazifikimin e pritshëm të Shqipërisë në periudhën 2020-2040. Infrastruktura e ardhshme e gazit e…