Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

ligj

Ligji për Trepçën, veç në letër

Në tetor bëhet një vit që nga miratimi i Ligjit për gjigantin metalurgjik “Trepça”. Në atë kohë ky Ligj u cilësua si shpëtim për këtë Ndërmarrje, por që implementimi i tij në praktikë të paktën deri tash ka mbetur vetëm në letër. Në…

Statusi i naftëtarit, çfarë ndryshon me ligjin e ri

Ligji i ri nr. 8/2017 “Për statusin e punonjësve të industrisë së naftës dhe të gazit” i miratuar më 02.02.2017 nga Kuvendi i Republikës së Shqipërisë ka për qëllim të përcaktojë statusin e punonjësve të industrisë së naftës dhe të gazit,…

KEK, apel konsumatorëve

Drejtori Menaxhues,  Arben Gjukaj me menaxhmentin e KEK-ut, kanë pritur në një takim Ministrin e Financave Avdullah Hoti i shoqëruar edhe nga anëtarët e komisionit për faljen e borxheve publike. Qëllimi i  takimit të  sotëm ishte falja e…

Zonat e mbrojtura, çfarë ndodh me HEC-et

Këshilli i Ministrave ka miratuar ligjin e ri për zonat e mbrojtura që sjell një serë risish në aspektin e përcaktimeve ligjore por edhe detajon penalitetet për rastet e dëmtimit të tyre. Por çfarë do të ndodhë me ata që ushtrojnë…

ERE kërkesë Kuvendit: Amendoni ligjin

Enti Rregullator i Energjisë i është drejtuar Kuvendit me një kërkesë për amendime ligjore që synojnë rritjen e pavarësisë së institucionit dhe rritjen e kapaciteteve profesionale. “Domosdoshmëria e rishikimit nga Parlamenti për statusin…

Energjia e rinovueshme, vlerësohet Shqipëria

Shqipëria ka arritur të marrë nota pozitive sa i përket hartimit të kuadrit ligjor për nxitjen e përdorimit të burimeve të energjisë së rinovueshme. Në raportin e fundit të hartuar nga Sekretariati i Komitetit të Energjisë mbi masat e marra…

CEZ, ja si u dërgua Hejsek në gjykatë

Prokuroria e Tiranës ka gjetur një rrugëdalje ligjore për të marrë të pandehur dhe dërguar dosjen në gjykatë ish-drejtorin e “CEZ Shpërndarje” Josef Hejsek. Ky i fundit sipas prokurorisë ka bëshkëpunuar me shtetasin shqiptar të arrestuar…

Minatorët kërkojnë zbatimin e ligjit për Trepçën

Minatorët e minierës së Trepçës në Stantërg, i kanë kërkuar Qeverisë së Kosovës që të fillojë së zbatuari Ligjin për kombinatin dhe të krijojë kushte më të mira të punës për ata. Isuf Beqiri, minator në minierën e Stantërgut që prej…

KOSID kërkon hetim për TC “Kosova e Re”

Konsorciumi i Organizatave të Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID), organizoi konferencë për media ku bëri publike kërkesat e dërguara tek Prokurori i Shtetit dhe Zyrja e EULEX në Kosovë, për fillimin e hetimeve ndaj…