Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

licensim

Liçensimi i Albgaz, Seketariati: Duhen ndryshime ligjore

Sekretariati i Komunitetit të Energjisë kërkon ndryshime në legjislacion përpara se kompania Albgaz, të konsiderohet plotësisht e pavarur nga ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë. Përmes një njoftimi të publikuar në faqen zyrtare,…

Nis shqyrtimi i liçensimit të Albgaz

Enti Rregullator i Energjisë i ka hapur dritën jeshile procedurave për certifikimin e kompanisë me kapital 100% shtetëror të gazit natyror “Albgaz sh.a.” Vendimi i cili tashmë ka hyrë në fuqi lejon që  me regjistrimin në Qendrën Kombëtare…

Energjia nga mbetjet, ERE hap proçedurën

Prodhimi i energjisë nga djegia e mbetjeve duket se po i afrohet çdo ditë realizimit. Enti Rregullator i Energjisë ka vendosur që të hapë procedurat për shqyrtimin e dokumentacionit dhe aplikimit të kompanisë “ALBTEK ENERGY”sh.p.k. në…

Liçensimi i matësve të energjisë është zvarritur

Agjencia e Metrologjisë e Kosovës (AMK) është kritikuar nga kompanitë që operojnë me shitjen e njehsorëve elektrikë, shkruan sot Koha Ditore. Në një tryezë të organizuar të martën, në Ditën Botërore të Metrologjisë, Sebastijan Luposha…

MTI liçenson pikat e karburanteve të pakalibruara

Edhe pse është deklaruar nga drejtues të Ministrisë së Tregtisë se në të gjitha pikat e karburanteve është bërë kalibrimi i pikës rrjedhëse, kjo realisht nuk ka ndodhur prej dy vitesh. Kurse, qytetarët marrin sasinë e pasigurt të…

Për prodhuesit me kapacitet 1 MW nuk duhet liçensim

Të gjithë vetëprodhuesit e energjisë elektrike të lidhur në rrjetin kombëtar, me kapacitet të instaluar deri në 1 MW, nuk do të pajisen me licencë nga ERE. ERE njoftoi se e mori këtë vendim për krijimin e kushteve lehtësuese për futjen…

TAP do liçensohet si operator i transmetimit të gazit

Enti Rregullator i Energjisë ka miratuar fillimin e procedurave për certifikimin e gazsjellësit TAP si Operator i Pavarur i Transmetimit të gazit natyror. Me datë 1 Korrik 2015, TAP AG ka paraqitur në ERE kërkesën dhe dokumentacionin…

Kush i liçenson matësit në Kosovë?

Pas publikimit të raportit për njehsorët e energjisë elektrike, tani më Agjencia e Metrologjisë revokojë licencën për njehsorët e tipit Kohler. Më poshtë po ju tregojmë se kush licencon dhe teston njehsorët në Kosovë. Sipas uebfaqes së…