Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

licensa

Reduktohet pagesa për liçensimin e karburanteve

Vetëm pak muaj pas rrëzimit të një vendimi nga ana e Gjykatës Kushtetuese për licencimin e pikave të karburantit duket se qeveria ka bërë korrigjimin e saj. Në rendin e ditës të mbledhjes së kësaj të mërkure mes të tjerave është edhe…

Zonat e mbrojtura, çfarë ndodh me HEC-et

Këshilli i Ministrave ka miratuar ligjin e ri për zonat e mbrojtura që sjell një serë risish në aspektin e përcaktimeve ligjore por edhe detajon penalitetet për rastet e dëmtimit të tyre. Por çfarë do të ndodhë me ata që ushtrojnë…

Rafineria e re e naftës nis punën muajin tjetër

Një rafineri e re për përpunimin e naftës bruto do të ndërtohet në Balldren të Elbasanit. Qeveria i ka dhënë lejen koncesionare kompanisë “RBH Beline”, e cila tashmë është regjistruar edhe në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit. Vendimi…

Energjia dhe gazi, sa kushtojnë liçensat në rajon

Ruajtja e një konkurrence të shëndetshme në treg që i shërben mbi të gjitha cilësisë së shërbimit ndaj konsumatorit dhe politikave të caktimit të një çmimi të drejtë është objekt vëzhgimi kudo në botë i rregullatorëve. Sekretariati për…

Liçensa të reja për hidrocentralet

Tregut të energjisë elektrike i janë shtuar aktorë të rinj, pasi kanë hyrë në fuqi vendimet e Entit Rregullator të Energjisë për licencime dhe rinovime. Kështu pas përfundimit të fazë së ndërtimit tashmë ka nisur nga prodhimi kompania…

Rregulloret e reja për liçensat në energjitikë

Në kuadër të implementimit të ligjit të ri të energjisë ERE (Enti rregullator i Energjisë) ka përfshirë në proces konsultimi rregulloren e re për “Dhënien, Modifikimin, Rinovimin dhe heqjen e Licencave në sektorin e energjisë elektrike“, e…

13 HEC-e bëhen pjesë e rrjetit të furnizimit

Gjatë vitit që lamë pas, 13 hidrocentrale të vogla dhe të mesme private u bënë pjesë e rrjetit shqiptar të furnizmit. Sipas raportit të Entit Rregullator të Energjisë, energjia e gjeneruar nga hidrocentralet private gjatë vitit 2014 ka…

Rritet numri i kërkesave për HEC-e

Interesi i sektorit privat për hidrocentralet vendore është rritur edhe gjatë vitit 2014. Sipas Entit Rregullator të Energjisë, 64 subjekte paraqitën aplikime të ndryshme në aktivitetet e sektorit të energjisë elektrike, nga 57 që ishin…

Nesër ERE vendos për Devoll Hydropower

Enti Rregullator i Energjisë do të diskutojë në mbledhjen e ditës së mërkurë mbi shqyrtimin e kërkesës se shoqërisë “Devoll Hidropower” sh.a., për licensim ne aktivitetin e Tregetimit dhe në aktivitetin e Furnizuesit të kualifikuar të…