Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

leje

KKT jep 11 leje për HEC-e të reja

Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit (KKT) ka marrë disa vendime të reja lidhur me lejet e reja për ndërtimin e HEC-eve, shtëpitë zëvendësuese për sistemimin e familjeve të prekura nga ndërtimi i HEC-et, antenave për kompanitë…

Dështon procedura për katër leje minerare

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka bërë publike së fundmi ofertat fituese për katër zona minerare, për të cilat procedura konkurruese u mbyll në maj të këtij viti me paraqitjen e ofertave. Paralelisht me fituesit janë shpallur…

KKT miraton hidrocentrale të reja

Këshilli Kombëtar i Territorit ka miratuar të paktën 16 vendime të reja në takimin e fundit, që sipas rendit të ditës është mbajtur në datë 10 nëntor. Ajo që bie në sy është miratimi i një sërë projekteve të reja në ndërtim, si dhe disa…

Nxitja e energjisë diellore, Gjiknuri: Qasje e kujdesshme

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë në bashkëpunim me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim organizuan sot një tryezë dialogu me grupet e interesit rreth garave konkurruese për kapacitetet e reja në energjinë diellore. Në…

Mbi 23 mln euro për parqe voltaike

Mbi 23 milion euro është vlera që pritet të investohet për ndërtimin e parqeve voltaike, përmes të cilëve mund të prodhohet energji nga burime të rinovueshme. Shifra i përket kërkesave të mbërritura pranë Ministrisë së Infrastrukturës dhe…

KKT miraton lejet për disa HEC-e

Më poshtë lista e plotë e vendimeve të marra nga KKT (16 tetor 2017) Për miratimin e Planit të Përgjithshëm Vendor të Bashkisë Vlorë. Për miratimin e Planit të Përgjithshëm Vendor të Bashkisë Himarë. Për miratimin e Planit të…

Energjia.al rikthehet më 28.08.2017

Portali i Energjisë njofton të gjithë ndjekësit se stafi i energjia.al do jetë me leje verore. energjia.al rikthehet më datë 28 gusht 2017. energjia.al  12.08.2017

Revokohen 20% e lejeve minerare

Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka nisur procesin e revokimit për rreth 20% të lejeve minerare që janë aktualisht aktive në gjithë territorin. Institucioni ka publikuar në faqen e vet zyrtare listën me 145 lejet në proces revokimi…

Narta kthehet në vend magazinimi karburantesh

Agjencia Kombëtare e Mjedisit ka dhënë muajt e fundit tre leje mjedisore ndaj tre operatorëve të ndryshëm për të ngritur në Nartë të Vlorës impiantet e depozitimit të karburanteve. AKM i ka dhënë lejen mjedisore kompanisë Tosk Energji…

Lejet minerare, hapen proçedurat për 15 zona

Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka hapur për shprehje interesi 15 zona të reja minerare në gjithë vendin. Të gjithë operatorët e interesuar duhet të dërgojnë ofertat pranë kësaj Ministrie, duke paraqitur dokumentacionin e nevojshëm.…