Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

leje

16 leje të reja për miniera dhe gurore

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjetikës ka hapur procedurat e konkurrimit për dhënien e lejeve minerare për 16 zona minerare konkurruese. Pjesa më e madhe e këtyre zonave minerare kanë qenë të miratuara në planet vjetore të mëparshëm,…

Anulohen lejet për dy HEC-et mbi Osum

Agjencia Kombëtare e Mjedisit ka shpallur akt të pavlefshëm Vendimin e “Vlerësimit të ndikimit në mjedis” ose ndryshe lejen mjedisore për ndërtimin e dy hidrocentraleve në Skrapar, e miratuar në datën 26 mars të vitit 2015. Shpallja e…

Kosovë, KPMM informon bizneset për lejet minerare

Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM), do të zhvillojë një takim me përfaqësuesit dhe personat përgjegjës të ndërmarrjeve që merren me shfrytëzimin dhe përpunimin e lëndëve minerare. Në këtë takim të rëndësishëm, anëtarët e…

HEC-et mbi Osum, Ekspertët: Shkelje ligji

Reagimet publike nuk mjaftuan për të ndaluar ndërtimin e hidrocentraleve edhe mbi lumin Osum, të cilat do të shkatërrojne kanionet e famshme, të njohura për sportin aventuresk të raftingut. Ekspertët e mjedisit thonë se po dëmtohet…

Trajtimi i mbetjeve të naftës do bëhet në Zharrëz

Fieri është kthyer në një “magnet” për investimet që lidhen me impiantet e përpunimit të mbetjeve. Pas inceneratorit në zonën e Verrisë duket se një tjetër projekt do të zbatohet në fshatin Zharrëz, për të cilin është dhënë edhe miratimi…

KKT jep leje për 8 hidrocentrale

Axhenda e Këshillit Kombëtar të Territorit duket të ketë qenë e ngjeshur në mbledhjen e datës 2 shkurt në të cilën janë miratuar jo pak por 19 vendime. Pjesa më e madhe e tyre i takojnëdisa lejeve të ndërtimit për hidrocentrale të reja në…

KKT jep 11 leje për HEC-e të reja

Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit (KKT) ka marrë disa vendime të reja lidhur me lejet e reja për ndërtimin e HEC-eve, shtëpitë zëvendësuese për sistemimin e familjeve të prekura nga ndërtimi i HEC-et, antenave për kompanitë…