Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

kosovë

Kosova importon 360 GWh energji elektrike

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Bilancin i Energjisë” për TM4 2017. Në këtë publikim janë prezantuar të dhënat mbi prodhimin e thëngjillit, të dhënat për prodhimin dhe konsumin e energjisë, importin dhe eksportin e…

Kosovë, HIB Petrol kompania më e madhe që prej pavarësisë

HIB është korporata më e madhe në Kosovë, që nga shpallja e Pavarësisë së Kosovës. Për 10 vjet shtetësi, HIB ka paguar rreth 500 milionë euro në buxhetin e shtetit, ndërsa dobia e përgjithshme ekonomike që HIB ka krijuar në Kosovë është…

Ja ku do ndërtohet TC “Kosova e Re”

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka përmes faqes së tij zyrtare në Facebook ka treguar në detaje se ku do të ndërtohet Termocentrali Kosova e Re. Tutje ai ka përmendur disa kritere të cilat janë përdorur gjatë përzgjedhjes së…

Kosovë, KPMM informon bizneset për lejet minerare

Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM), do të zhvillojë një takim me përfaqësuesit dhe personat përgjegjës të ndërmarrjeve që merren me shfrytëzimin dhe përpunimin e lëndëve minerare. Në këtë takim të rëndësishëm, anëtarët e…

KPMM kërcënon Trepçën me padi

Kryesuesi i Bordit të Komisionit për Miniera dhe Minerale (KPMM), Musa Shabani, ka kërcënuar se do ta çojë në Prokurori ndërmarrjen “Trepça” për shkak të borxhit prej 10 milionësh. Drejtori i Trepçës Ahmet Tmava ka thënë se borxhi i…

Minxhozi viziton KOSTT-in

Shefi Ekzekutiv i KOSTT-it, Kadri Kadriu priti në takim Ambasadorin e Republikës së Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi. Në takim u diskutua rreth bashkëpunimit të frytshëm në sektorin e energjisë në mes të Kosovës dhe Shqipërisë,…

3700 aplikime për vende pune në KEK

Afro 3.700 persona kanë aplikuar për punësim në konkursin e shpallur nga Korporata Energjetike e Kosovës për 93 vende të lira, shkruan sot Koha Ditore. Ky konkurs ishte hapur vetëm për banorët e zonës së prekur nga mihja sipërfaqësore Hade…

Punëtori i KEK-ut humb jetën në vendin e punës

Korporata Energjetike e Kosovës ka bërë te ditur se mbrëmë pas mesnatë në vendin e punës, aksidentalisht ka humbur jetën një nga punëtorët me të devotshëm të Korporatës Energjetike të Kosovës. Tekniku i inxhinierisë, Fehmi Salihu, ka…