Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

konkurrenca

Kasat te karburantet, mbyllet hetimi i Konkurrencës

Tregu i shërbimit të mirëmbajtjes së pajisjeve fiskale të tregtimit të karburanteve u përfshi në fund të vitit 2017 dhe në fillim të këtij viti nga një problematikë që erdhi si rrjedhojë e heqjes së licencës nga ana e Ministrisë së…

Rekomandimet e konkurrencës për tregun e ri të gazit

Autoriteti i Konkurrencës i ka dhënë disa Entit Rregullator të Energjisë lidhur me procedurat për miratimin e licencës për aktivitetin e shpërndarjes së gazit natyror, ku ka kërkuar më shumë transparencë dhe publikim informacioni për…

Konkurrenca mbyll hetimin për gazin e lëngshëm

Autoriteti i Konkurrencës vendosi të mbyllë procedurën e hetimit të thelluar në treg për produktin gaz i lëngshëm, për konsumin familjar dhe për bizneset. Bëhet fjalë për të gjitha segmentet e tregut të ngarkim- shkarkimit, importit,…

Hetim i thelluar në tregun e gazit

Autoriteti i Konkurrencës hapi procedurat për një hetim të thelluar në të gjitha segmentet e tregut të ngarkim shkarkimit, importit, depozitimit dhe shitjes me shumicë të produktit gaz i lëngshëm i naftës për konsum familjar dhe biznes”.…

Karburantet, dyshohet për çmime padrejtësisht të larta

Autoriteti i Konkurrencës ka publikuar një përmbledhje të monitorimeve që ka zhvilluar në tregun e karburanteve për vitin 2016. Monitorimet kanë treguar se tregu i karburanteve paraqitet me struktura të konsoliduara të shtrira në të…

Konkurrenca hap hetim për tregun e gazit

Autoriteti i Konkurrencës ka vendosur të hapë hetim paraprak në tregun e gazit e lëngshëm. Pas monitorimit të tregut, të kryer në fillim të muajit janar, Autoriteti ka gjykuar se ka shenja që mund të tregojnë kufizim të konkurrencës.…

Monitorimi i tregut të gazit, flet Dritan Spahiu

Rritja e menjëhershme e çmimit të gazit, jo vetëm në karburante, por edhe në pikat e tregtimit për përdorim familjar, ka bërë që Autoriteti i Konkurrencës të nisë menjëherë hetimin. Ky institucion njofton se ka nxjerrë në terren…

Konkurrenca nis monitorimin e tregut të gazit

Autoriteti i Konkurrencës ka njoftuar se pas shqetësimit të ngritur nga mediat elektronike dhe të shkruara në lidhje me rritjen e çmimit të gazit të lëngshëm në treg, i cili në ndryshimet e fundit ligjore për paketën fiskale, ka prekur…

Konkurrenca i kërkon ERE-s të ulë tarifat e energjisë

Kompanitë publike të energjisë, KESH dhe OSHEE kanë hyrë në vitin e dytë të zbatimit të një marrëveshje ku KESH në rast të mbiprodhimit, i shet OSHEE-së tepricat e energjisë për mbulimin e humbjeve. Autoriteti i Konkurrencës, duke e…

Rinasi, monopol edhe furnizimin me karburant

Pavarësisht se duke filluar nga data 01 janar 2015 ka përfunduar ekskluziviteti i tregtimit të karburanteve për avionë në zonën gjeografike të aeroportit ndërkombëtar të Tiranës, ky treg mbetet monopol i shoqërisë Air BP, si i vetmi…