Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

konferencë

Konferenca e EITI, transparencë për investitorët e huaj

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë në bashkëpunim me Nismën për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse(EITI) organizuan konferencën me temë "Taksat dhe kuadri ligjor i industrive nxjerrëse - rasti i Shqipërisë dhe praktikat më të mira…

EITI, Konferencë ndërkombëtare për industrinë nxjerrëse

Nisma për Transparencë në Industrinë Nxjerrëse (EITI) organizoi për herë të parë një Konferencë Ndërkombëtare, mbi kuadrin financiar dhe ligjor në industrinë nxjerrëse në Shqipëri, si dhe praktikave më të mira ndërkombëtare. Të pranishëm…

Trepça përplas Ramën dhe Vuçiç

Kryeministri shqiptar Edi Rama viziton Beogradin për herë të tretë në dy vitet e fundit. Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama dhe homolugun i tij serb Aleksandër Vuçiç janë ulur së bashku në forumin “Stabiliteti i Europës Juglindore’ ku po…

TAP për sigurinë rrugore

Shqipëria shpenzon 3 mijë euro për kilometër në mirëmbajtjen e rrugëve, ndërsa vendet e rajonit 5 deri në 7 mijë euro. Nëse i referohemi këtyre shifrave kuptohet situata në të cilën ndodhen akse të ndryshme në vend, përsa i përket…

Konferenca vjetore për këkimin e naftës në det

Ulja e çmimeve të naftës ka ulur edhe eksplorimin dhe zhvillimin e hidrokarbureve në mbarë botën. Kompanitë e naftës dhe industria e shërbimeve që mbështet eksplorimin kanë shkurtuar dhjetëra mijëra punëtorë gjatë muajve të fundit. Nuk…

Kosova dhe zhvillimi i efikasitetit energjitik

Instituti për Politika Zhvillimore - INDEP organizon konferencën “Zhvillimi i efikasitetit të energjisë". Kjo konferencë organizohet si pjesë e projektit "Mbështetje në zbatimin e efikasitetit të energjisë dhe masave për ndërtimin e…

Stavileci në konferencën e sektorit minerar

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci po merr pjesë në konferencën më të madhe në nivel global për industrinë minerare që mbahet çdo vit në Toronto të Kanadasë, me ç’rast do të prezantojë resurset minerale të Kosovës dhe…

Furnizimi me energji, sfidë për Kosovën

Në Forumin e nivelit të lartë “Siguria e furnizimit me energji elektrike”, ministri i Zhvillimit Ekonomik Blerand Stavileci, ka thënë se ky vit do të jetë sfidues për furnizim me energji elektrike. Ai ka shtuar se ka edhe shumë sfida…