Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

klima

Çfarë nuk tregohet në lidhje me ndryshimet klimatike

Ndalimi i rrjedhës së dioksidit të karbonit në atmosferë nuk mjafton. Ai duhet të nxirret jashtë funksioni Dy vjet më parë, e gjithë bota po përpiqej që ngrohja globale të mos rritej më shumë se 2,2°C, në krahasim me periudhën…

SHBA tërhiqet nga marrëveshja e Parisit mbi klimën

Shtetet e Bashkuara rikonfirmuan vendimin për t'u tërhequr nga Marrëveshja e Parisit mbi ndryshimet e klimës. Departamenti i Shtetit deklaroi se ShBA-ja ka ndërmend të tërhiqet nga Marrëveshja e Parisit menjëherë sapo të jetë e…

SHBA vërejnë ndryshime klimatike

Një raport për klimën thotë se Shtetet e Bashkuara tashmë janë duke vërejtur efektet e ndryshimeve klimatike, pasi temperaturat janë rritur në mënyrë drastike gjatë katër dekadave të fundit. Sipas raportimeve të The New York Times, e…

G20, ndarje me SHBA për klimën

Deklarata përfundimtare e liderëve të grupit të 20 ekonomive më të industrializuara të botës, vuri në dukje një ndarje mes Shteteve të Bashkuara dhe vendeve të tjera anëtare mbi marrëveshjen e Parisit për klimën. Kancelarja gjermane,…

Mbyllet samiti për klimën, SHBA nuk nënshkruan

Ministrat e G7-s publikuan të hënën një deklaratë të përbashkët mbi ndryshimet klimatike dhe planet e tyre për të financuar zhvillimin e qëndrueshëm, ndërsa Shtetet e Bashkuara nuk kanë pranuar ta nënshkruajnë marrëveshjen. Në fund të…

Trump, si doli nga marrëveshja e Parisit

“Koncepti i ngrohjes globale u krijua nga dhe për kinezët në mënyrë që prodhimi i SHBA të mos konkurojë.” Trump , 6 nëntor 2016 . Kjo që pritej ndodhi: Trump mbajti fjalën për premtimin që kishte bërë gjatë fushatës elektorale për një…

Nxiten çmimet, Trump tërhiqet nga marrëveshja e klimës

Çmimet e naftës u regjistruan në rritje të ndjeshme gjatë sesionit të sotëm, duke marrë shtysë nga zërat se, shtetet e bashkuara të Amerikës mund të tërhiqen nga marrëveshja e Parisit mbi ndryshimet klimatike. Edhe disa të dhëna të tjera…

Trump, qasje e re ndaj klimës

Presidenti i zgjedhur Donald Trump hodhi poshtë premtimin e fushatës për të burgosur Hillary Clinton, refuzoi çdo ide për konflikt interesi për shkak të perandorisë së tij të biznesit, kritikoi lëvizjen neonaziste që festoi fitoren e tij…

BE në rrugën e duhur për objektivat klimatike

BE-ja është e vendosur për të arritur objektivin e 2020-ës, pavarësisht rritjes së lehtë të emetimeve të gazit serrë në vitin 2015. Sipas disa raporteve të fundit të Agjencisë Evropiane të Mjedisit (EEA), emetimet e Bashkimit Evropian në…

OKB: 130 vende do nënshkruajnë marrëveshjen për klimën

Më se 130 vende pritet ta nënshkruajnë Marrëveshjen për klimë në Paris, më 22 prill, në çastin kur dokumenti do të hapet për nënshkrim, kanë njohtuar Kombet e Bashkuara. Në këtë mënyrë do të tejkalohet rekordi i mëparshëm kur këtë…