Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

kina

Bien importet e naftës nga Kina

Çmimet e naftës po qëndrojnë në rënie të lehtë, duke u tërhequr nga niveli më i lartë që nga dhjetori i vitit 2014. Analistët dhe tregtarët kanë paralajmëruar për rreziqet e korrektimit të tregut në kahun e poshtëm, por megjithatë…

Kosova i shet energji Kinës

Kompania për Ditribuimin e Energjisë Elektrike KEDS brenda vitit eksporton miliona euro energji elektrike jashtë vendit. Vitin e kaluar ka eksportuar energji në vlerë prej 25 milionë eurove, kurse vetëm në tremujorin e tretë të këtij…

Kina rrëzon naftën

The Trans Adriatic Pipeline Consortium recently announced that 80% of the work in Albania and Greece has been completed, where is concentrated the bulk of the project. According to the consortium, so far 627 kilometers have been…

Kina ofron të blejë 5% të Saudi Aramco

Kina ka ofruar të blejë në mënyrë direkte 5% të prodhuesit arab të naftës, Saudi Aramco, një lëvizje që do t’i jepte Arabisë Saudite fleksibilitet në planin për të listuar kompaninë më të madhe të naftës në tregun e kapitaleve. Kompanitë…

Kina ndalon makinat me karburant

Kina do të caktojë një datë për prodhuesit e makinave, për të përfunduar shitjet e automjeteve që përdorin lëndë djegëse fosile, një lëvizje që synon të nxisë kompanitë për të përshpejtuar zhvillimin e makinave elektrike për tregun më të…

Geo-Jade, një partner kinez në industrinë e naftës

Marrëdhëniet Shqipëri-Kinë janë duke përjetuar një fazë të re nën iniciativën “Një Rrip një Rruge” dhe mekanizmit të bashkëpunimit 16+1 ndërkohë që investimet kineze në Shqipëri janë rritur ndjeshëm nga 87 Milionë dollarë në vitin 2015 në…

Kina kërkon rritjen e çmimeve të naftës

Çmimet globale të naftës tregojnë një ngritje të lehtë të hënën me rritjen e brendit ndërkombëtarë Brent çmimi bruto i së cilës është rritur për 0.51 për qind në 49.16 dollarë, kurse marka amerikane e naftës së papërpunuar WTI u rrit për…

Kina udhëheq revolucionin e makinave elektrike

Industria e makinave është përballë një momenti historik. Ekspertët e industrisë thonë se më shumë ndryshime pritet të ndodhin në 5 vitet e ardhshme se sa kanë ndodhur në 50 vitet e kaluara. Teksa teknologjia e makinave që vetëdrejtohen…

BYD sjell makina elektrike në SHBA

Prodhuesi kryesor i makinave elektrike në Kinë, BYD po planifikon të shesë makina elektrike për pasagjerë në SHBA, në 2-3 vitet e ardhshëm. BYD do të jetë prodhuesi i parë i makinave të Kinës, që shet makina elektrike në tregun amerikan.…