Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

kërkesë

Automjetet me benzinë deri në vitin 2030?

Kërkesat botërore për benzinë mund të arrijnë maksimumin edhe për 13 vite, kjo falë ndikimit që do të kenë makinat elektrike me motorët efikasë. Kështu parashikojnë ekspertët e energjisë, të cilët pohojnë se kërkesat pritet të ulen ndjeshëm…

Guri i Bardhë, vjen kërkesa për HEC-in e dytë

Fshati Guri i Bardhë në qarkun e Dibrës, i njohur si vendlindja e Pjetër Budit, vitet në vijim pritet të marrë një hov zhvillimi, prej investimeve publike e private që do të shtrihen pranë kësaj zone. Së pari, investimi kryesor, ai i …

Termokos kërkon shlyerjen e borxheve

Që nga hyrja në fuqi e Ligjit për faljen e borxheve publike, nëpërmes marrëveshjeve që kanë lidhur me NP “Termokos” SH.A afro 4 mijë konsumatorë kanë përfituar nga falja e borxheve. Zëdhënësja Afërdita Uka-Fejzullahu njofton se në saje…

Konsumi i naftës do arrijë 100 mln fuçi në ditë

Rritja e ofertës së naftës vitin që vjen pritet të kalojë një përshpejtim të kërkesës që do të çojë konsumin global mbi 100 milionë fuçi në ditë për të parën herë, deklaron Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë. Agjencia me seli në Paris,…

Çmimi i energjisë, biznesi kërkon uljen

Përfaqësues të biznesit kundërshtojnë çmimin aktual të energjisë dhe kërkojnë rishikimin e tij nga Enti Rregullator i Energjisë. Nga tarifa më e lartë se kostoja për bizneset, subvencionohet çmimi nën koston, me të cilin u shitet energjia…

Egjipti hedh sytë nga Ballkani për gazin

Egjipti është duke parë me kujdes mundësitë që ofron rajoni i Mesdheut për industrinë e gazit, veçanërisht tani që shteti po përgatitet për të reformuar sektorin dhe për të rritur investimet. Strategjia e re u prezantua në Kajro, ku u…

Bizneset, ja si mund të kërkojnë energji në treg

Këtë javë që lamë pas, kanë hyrë në fuqi modeli transitor i tregut të energjisë, i cili përcakton rolet që do të kenë pjesëmarrësit në këtë treg. Sipas modelit që tashmë është në fuqi, personi që dëshiron të marrë pjesë në tregun shqiptar…

OSHEE nuk do kërkojë rritje të çmimit të energjisë

Por, kjo kërkesë e OSHEE-së do të vihet në dilemë nëse kompanitë e tjera të sektorit publik, KESH dhe OST, do të kërkojnë rritje të çmimeve. Nëse ato kërkojnë rritje të tarifave dhe Enti Rregullator i pranon, atëherë edhe OSHEE mund të…

Refuzohet kërkesa e Listës Serbe për Trepçën

Derisa po zhvillohet seanca e Kuvendit, deputetja e PDK-së, Sala Berisha-Shala ka dhënë një lajm që ajo e ka quajtur të gëzueshëm. “Gjykata Kushtetuese ka hedhur poshtë kërkesën e Listës Serbe për Trepçën”, tha Berisha-Shala. Lista…