Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

keds

Kosovë, ndërprerjet e energjisë alarmojnë bizneset

Prodhuesit në Kosovë thonë të jenë në hall të madh me ndërprerjet e shpeshta të energjisë elektrike. Sipas tyre, këto ndërprerje, po u shkaktojnë jo vetëm telashe në punë dhe prodhim, por edhe humbje të mëdha në bizneset e tyre. Burim…

KEDS, investime edhe në Rahovec

KEDS ka vazhduar ta rrisë kualitetin dhe sigurinë e shërbimeve. Investimin e kompanisë e kanë prekur edhe 75 familje, apo mbi 300 banorë të fshatit Ratkoc të Rahovecit, të cilat tashmë kanë një rrjet komplet të ri elektrik. Projekti i…

Loja me çmimin e energjisë në Kosovë

Nga muaji dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do të paguajnë më faturat e fryra të energjisë elektrike me shumën prej 3.5 për qind, vlerë kjo që konsiderohet se është paguar për qytetarët e pjesës veriore të Kosovës. Por, jo më larg se nga…

Kosova i shet energji Kinës

Kompania për Ditribuimin e Energjisë Elektrike KEDS brenda vitit eksporton miliona euro energji elektrike jashtë vendit. Vitin e kaluar ka eksportuar energji në vlerë prej 25 milionë eurove, kurse vetëm në tremujorin e tretë të këtij…

KEDS investon tek Çarshia e Gjakovës

Çarshia e Gjakovës, që njihet një ndër më të mëdhatë në Evropën Juglindore, me një arkitekturë të  ndërtimit të stilit tradicional, ka qenë cak i një investimi kapital të KEDSit me një kosto jashtëzakonisht të lartë, që kap shifrën prej mbi…

KEDS investon për 1200 konsumatorë në Pejë

Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike KEDS ka zbatuar projektin investiv të rradhës në bllokun “Dardania” në Pejë. Bëhet fjalë për një investim mëse të nevojshëm. nga i cili pëfitues janë 1 mijë e 200 ekonomi…

Kosovë, miliona euro për energji të pashfrytëzuar

Nga vitit 2012 e deri më tani konsumatorët në pjesë të tjera të vendit kanë paguar nga mbi 8 milionë euro për humbjet komerciale në veri të vendit. Sipas statistikave, vetëm në veri, humbjet komerciale shkojnë deri në 4.5 për qind,…

Kosovë, problemet e furnizimit që nuk mbarojnë

Kosova përgjatë viteve është duke u ballafaquar me furnizim jo stabil me energji energjike. Ndërprerjet e kohëpaskohshme të energjisë elektrike, përmes njoftimeve zyrtare, i paralajmëron Distribucioni i Furnizimit me Energji Elektrike…

KEDS këshillon nxënësit për kursimin e energjisë

Në kuadër të përgjegjësisë shoqërore të Korporatës, KEDS ka filluar projektin e “Efiçiencës së Energjisë Elektrike” me nxënës të shkollave fillore. Në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës janë përzgjedhur në fazën pilot 4 shkolla. Nën…