info@energjia.al

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri shoqëruar nga drejtuesit e Autoritetit Rrugor Shqiptar dhe Inspektoratit Qendror Teknik e Industrial zhvilluan një takim me përfaqësuesit kryesorë të operatorëve të tregtimit të karburanteve.

Ministri Gjiknuri u bëri të ditur operatorëve masat që po ndërmerr qeveria në kuadër të rritjes së sigurisë rrugore në vend. “Kemi filluar me punën për heqjen e çdo objekti të paligjshëm që është në kundërshtim me Kodin Rrugor. Janë kryesisht tabela, struktura apo reklama që pengojnë shikueshmërinë gjatë lëvizjes së mjeteve dhe bëhen shpesh burim aksidentesh. Kuptohet, një ndër pikat më problematike të trashëguara kanë qenë dhe karburantet, pavarësisht masave që u ndërmorën gjatë 4 vjeçarit të parë, ndonjëherë edhe pa sukses nga ministria e shkuar dhe këtë duhet ta them. Një problem që duhet zgjidhur sa më shpejt është ajo e tabelave shumë të mëdha ku reklamohen markat dhe listohen cmimet e karburanteve. Shpesh këto tabela konfuzojnë shoferët e makinave dhe bëhen burim aksidentesh”, u shpreh Gjiknuri.

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë u dakordësua me operatorët për krijimin e një grupi të përbashkët pune që do të përcaktojë një standard të ri të reklamimit të karburanteve dhe ndriçimit gjatë natës, në përputhje me Kodin Rrugor.

“Ministria me Autoritetin Rrugor do të ngrejnë një grup pune bashkë me përfaqësuesit e operatorëve për të përcaktuar një standard. Kjo duhet të jetë uniforme për të gjithë dhe patjetër nuk duhet të ndikojë në konkurencë të pandershme. Ju jeni operatorët kryesorë ndaj ju kërkova tu thërras për bashkëpunim dhe kërkoj nga ana juaj që të gjejmë një zgjidhje të shpejt për këtë problem. Tu lihen disa ditë afat pasi dhe ju kërkoni masat tuaja, në bashkëpunim me Autoritetin Rrugor. Përndryshe, jemi të detyruar që të ndërhyjmë ligjërisht. Preferoj më përpara dialogun dhe zgjidhjen me mirëkuptim, të punojmë sëbashku për ti dhënë një zgjidhje permanente sipas standardeve ligjore këtij problem”, nënvizoi Gjiknuri.

energjia.al  10.10.2017

Çdo javë me dhjetëra kontenierë të kompanive të karburanteve bëjnë xhiron e qindra restorantëve në të gjithë Romën, për të marrë se çfarë ka mbetur në tiganin e skuqjes.

Vaji i mbetur nga këto restorante dërgohet në një pikë grumbullimi jashtë kryeqytetit dhe më pas shkon në një rafineri të operuar nga Eni SpA, gjigandi italian i gazit dhe naftës, për t’u shndërruar në karburant.

Edhe pse biokarburantet përbëjnë më pak se 1% të outputit të energjisë, është një treg në rritje. Nxitur edhe nga synimet e Bashkimit Europian për energji të rinovueshme, qeveria italiane po nxit prodhuesit falë incentivave financiare.

Kështu, si rezultat i kësaj janë rreth 100 mijë restorante në të gjithë vendin që riciklojnë yndyrnat. Por nëse Italia kërkon të arrijë planin e prodhimit, duhet të bindë edhe shtëpitë të bëjnë të njëjtën gjë.

Italia është një shtet ku përdoren shumë vajra bimorë për të gatuar, të cilët nëse do të ricikloheshin do të reduktonin të korrurat e nevojshme për të bërë biokarburante dhe do të shkurtonte volumin e mbetjeve që bllokojnë kanalizimet.

Vetëm biorafineria e Eni në Venecia mund të procesojë 360 mijë ton në vit vaj vegjetal dhe yndyrna të tjera. Në vitin 2020 planifikohet një përmirësim i këtij impianti, duke e çuar kapacitetin e përpunimit në 600 mijë ton, çka përkthehet në 420 mijë ton biokarburant.

Kjo do të ishte një rritje mjaft e madhe, nëse e krahasojmë me prodhimin e vitit 2015, i cili në të gjithë Italinë ishte 575 mijë ton.

Struktura e cila mbledh nën vete kompanitë që grumbullojnë vajin, thotë se 70 mijë ton vaj i përdorur arrin çdo vit në pikat e përpunimit, por përsëri shumica vjen nga restorantet. Nëse do të bindeshin edhe shtëpitë, kjo do të arrinte në 200 mijë ton.

Ndër vendet e eurozonës, Italia është vendi i dytë pas Greqisë që konsumon më tepër vajra dhe yndyrna në dietën ushqimore. Duke qenë se edhe vendi i tretë e i katërt në këtë renditje janë po nga Mesdheu: Qipro dhe Malta, bazuar në të dhënat botërore për konsumin, edhe Shqipëria ka një potencial të madh për prodhimin e biokarburanteve, nëse do të përfshinte shtëpitë në program.

Scan Tv,  10.10.2017

Sektori i derivateve të naftës në Kosovë konsiderohet ndër tregjet më fitimprurëse, ndonëse vazhdimisht ka pasur edhe debate të ndryshme rreth mënyrës së importit dhe efikasitetit të kontrollimit dhe cilësisë së këtij produkti në doganat e vendit.

Cilësia e dobët e derivateve të naftës, krijimi i privilegjeve për kompani të caktuara të naftës, moskontrollimi me rastin e zhdoganimit të këtij produkti, janë vetëm disa nga parregullsitë e përmendura në sektorin e derivateve të naftës.

Janë udhëheqësit e Shoqatës së Naftëtarëve të Kosovës ata që flasin për mungesën e kontrollit, duke kërkuar nga Qeveria e Kosovës që të vërë rregull në këtë sektor.

Fadil Berjani, kryetar i kësaj shoqate, thotë për Radion Evropa e Lirë se parregullsitë në këtë sektor, janë të pranishme. Por, sipas tij, me shtimin e kontrollit dhe garantimit të cilësisë do të mund të rregullohej edhe sasia e importit që hyn në Kosovë.

“Unë nuk mund të them se si dhe nga hyn nafta në Kosovë, por kontrabanda me këtë produkt në pjesën veriore, është më e vogël se vitet e kaluara”.

“Konsideroj se me një shtrëngim më të madh gjatë importit dhe verifikimit të sasisë dhe cilësisë, do të ndikohet në shmangien e evazionit fiskal. Evazioni fiskal mund të zbritet edhe më tepër nëse vendoset që në të gjitha kompanitë e derivateve të naftës të instalohen arkat speciale fiskale”, thotë Berjani.

Debatet rreth kontrollit të tregut të naftës janë hapur edhe në Kuvendin e Kosovës. Duke qenë si një prej sektorëve më fitimprurës, janë vetë partitë politike ato që akuzojnë njëra-tjetrën për kontrollin e këtij tregu dhe parregullsitë e vëna.

Një diskutim i ashpër rreth kësaj teme është zhvilluar ndërmjet deputetëve të Partisë Demokratike të Kosovës dhe atyre të Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Xhavit Haliti, deputet i Partisë Demokratike të Kosovës, ka pyetur ish- ministren e Tregtisë dhe Industrisë,Hykmete Bajrami, deputete e Lidhjes Demokratike të Kosovës, se kush e kontrollon hyrjen e naftës në Kosovë.

“Rreth naftës që hyn në Kosovë, asnjë ministër nuk ka mundur të tregojë sa evazion fiskal ka Kosova përmes kontrabandës në Kosovë”, është shprehur Haliti.

Ai ka thënë se ministrat e deritashëm, përfshirë edhe Hykmete Bajramin, do të duhej të jepnin përgjegjësi për këto paqartësi.

Në vend të përgjigjes, Hykmete Bajrami kishte konstatuar se kontrollimin e naftësnë Kosovë e ka Partia Demokratike e Kosovës, pjesë e të cilës është Haliti.

“Njerëzit tuaj i kanë udhëhequr doganat me vite dhe ju e dini se kush ka bërë kontrabandë dhe në xhepat e kujt kanë rrjedhë paratë nga kontrabanda”, ka deklaruar Bajrami.

Ndryshe, që nga viti i kaluar, me një vendim të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë, kompetencat për inspektimin e cilësisë së derivateve të naftës janë bartur te Doganat e Kosovës.

Për të rregulluar sektorin e naftës, Fadil Berjani kërkon nga Qeveria e Kosovës që të miratojë Ligjin e ri për karburantin e naftës.

“Jemi shteti i vetëm në botë që paguajmë licencë për çdo dy vjet. Ka shumë kritere të rëndësishme që mund të rregullohen me ligj. Jemi shteti më i vogël për kokë banori, por shteti më i madh me pika karburanti”, thotë Berjani.

Aktualisht, Kosova nuk posedon rafineri të derivateve të naftës, kështu që ky produkt pothuajse më i kërkuari në vend, importohet nga vendet e rajonit dhe të Evropës. Sipas të dhënave zyrtare, rreth 650 milionë litra është sasia e karburanteve të naftës që brenda një viti hyjnë në Kosovë.

Tema,  08.10.2017

Këtë vit gara ndërmjet prodhimit vendas dhe mallrave të importit ka spikatur në disa sektorë. Rivënia në punë e rafinerisë së përpunimit të naftës ARMO, ka ulur në mënyrë drastike importin e karburanteve, teksa importet e birrës kanë fituar terren në tregun vendas.
Sipas të dhënave nga Ministria e Financave, importet e karburanteve pësuan rënie vjetore me 22 për qind gjatë tetë-mujorit. Nga 340 mijë tonë naftë të importuara në janar-gusht 2018, më 2017 janë importuar 264 mijë tonë ose 75 mijë tonë më pak. Ky hendek është mbuluar nga prodhimi i naftës në vend nga rafineria ARMO.

Sipas të dhënave që ka nxjerrë më herët Ministria e Energjetikës, nëse ARMO vendos në punë të gjithë kapacitetin përpunues, atëherë nafta e gatshme për konsumin do të jetë 375 mijë tonë në vit, duke përmbushur gati 60% të konsumit në vend, i cili vlerësohet rreth 550-600 mijë tonë në vit.

Në shtator të 2016, Jonian Refining dhe TradingCo. –IRTC SH.A ka marrë në shfrytëzim rafinerinë problematike të naftës, ARMO.

Revista Monitor,  02.10.2017

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka bërë të ditur se ka vazhduar me aksionin e saj tek bizneset që merren me shitjen e derivateve të naftës, të cilat nuk janë fiskalizuar.

Destinacioni i radhës sipas ATK-së ishte rajoni i Mitrovicës, ku gjatë aksionit të zhvilluar në teren, zyrtaret tatimor ka vërtetuar se një numër i vogël i tatimpaguesve nga kjo fushë, po rezistojnë  të pajisjen me arka fiskale.

Gjatë këtij aksioni janë mbyllur 5 biznese të cilat merren me shitjen e derivateve, aksioni në fjalë do të vazhdoj edhe gjatë ditëve në vijmë, në mënyrë që instalimi i pajisjeve speciale fiskale dhe shfrytëzimin i tyre  të bëhet në pajtim me udhëzimin administrativ dhe ligjin.

Departamenti i Operacioneve – drejtorit rajonale të Administratës Tatimore të Kosovës, me aktivitetet e shtuar në teren kanë arrit që afër 90% e bizneseve që merren me shitjen e derivateve të naftës të fiskalizohen, ndërsa te bizneset e pa fiskalizuar të ndërmarr masa ligjore, siç është mbyllja e aktivitetit të tyre deri në fiskalizimin final.

ATK është e vendosur për vazhdimin e aktiviteteve shtesë, me qëllim të verifikimit të instalimit, përdorimit të pajisjeve fiskale te të gjitha këto biznese dhe fiskalizimit te tyre.

Agjensia e lajmeve ekonomia,  27.09.2017

Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka bërë të ditur se ka vazhduar me aksionin e saj tek bizneset që merren me shitjen e derivateve të naftës, të cilat nuk janë fiskalizuar.

Destinacioni i radhës sipas ATK-së ishte rajoni i Mitrovicës, ku gjatë aksionit të zhvilluar në teren, zyrtaret tatimor ka vërtetuar se një numër i vogël i tatimpaguesve nga kjo fushë, po rezistojnë  të pajisjen me arka fiskale.

Gjatë këtij aksioni janë mbyllur 5 biznese të cilat merren me shitjen e derivateve, aksioni në fjalë do të vazhdoj edhe gjatë ditëve në vijmë, në mënyrë që instalimi i pajisjeve speciale fiskale dhe shfrytëzimin i tyre  të bëhet në pajtim me udhëzimin administrativ dhe ligjin.

Departamenti i Operacioneve – drejtorit rajonale të Administratës Tatimore të Kosovës, me aktivitetet e shtuar në teren kanë arrit që afër 90% e bizneseve që merren me shitjen e derivateve të naftës të fiskalizohen, ndërsa te bizneset e pa fiskalizuar të ndërmarr masa ligjore, siç është mbyllja e aktivitetit të tyre deri në fiskalizimin final.

ATK është e vendosur për vazhdimin e aktiviteteve shtesë, me qëllim të verifikimit të instalimit, përdorimit të pajisjeve fiskale te të gjitha këto biznese dhe fiskalizimit te tyre.

Agjensia e lajmeve ekonomia,  23.09.2017

Në Kosovë ende nuk ka përfunduar procesi i montimit të pajisjeve specifike fiskale në aparatet e pikave të shitjes nëpër pikat e karburanteve, proces ky që ka filluar në vitin 2014. Këtë informacion e konfirmojnë vet zyrtarët e Administratës Tatimore të Kosovës (ATK).

Sipas të dhënave të ATK-së, janë 349 biznese që merren me shitjen e derivateve të naftës, me 559 njësi në gjithë territorin e Kosovës.

Por, numri i bizneseve të fiskalizuara me sisteme fiskale është 262, kurse 560 aparate janë pajisur me arka të veçanta fiskale, thotë Valentin Bytyqi-Sefa, zëdhënëse në Administratën Tatimore të Kosovës.

Ajo tha për Radion Evropa e Lirë se nga “ky numër, të gjithë operatorët e mëdhenj janë fiskalizuar, kurse një numër tjetër kanë paguar pajiset dhe janë në pritje për instalim. Ndërkaq, ato të cilat nuk kanë bërë pagesën, ATK-ja ka marrë masa ligjore për mbylljen e tyre deri tekfinalizimi final”.

Por, ndryshe nga të dhënat e Administratës Tatimore të Kosovës, Shoqata e Naftëtarëve vlerëson se në Kosovë veprojnë mbi 700 operatorë të naftës.

Kryetari i kësaj shoqate Fadil Berjani tha për Radion Evropa e Lirë se nga koha e uljes së çmimit të pajisjeve, pa u fiskalizuar kanë mbetur vetëm pikat e karburanteve që operojnë në vise rurale dhe që kanë qarkullim të ulët financiar.

“Nuk ka arsye, që asnjë pikë e karburantit të mos fiskalizohet. Sepse ne të gjithë e kemi pranuar këtë proces. Çmimi është ulur në rreth 4.000 euro, që konsiderohet i arsyeshëm”.

“Sa i përket 10 për qind të pikave të shitjes që kanë mbetur të pafiskalizuara, janë ato që nuk e kanë qarkullimin mjaftueshëm që mund t’i nënshtrohen këtij procesi. Kemi pika karburanti në vendet rurale, ku qarkullimi është shumë i dobët dhe ndoshta mendojnë të largohen nga kjo veprimtari”, tha Berjani.

Pikat e karburanteve të naftës edhe në vitin 2010 ishin pajisur me arka fiskale, por autoritetet kompetente kishin kërkuar që të pajisen edhe me arka tjera speciale fiskale, që duhet të montohet në çdo dispanser (aparat ku shitet qoftë nafta, qoftë benzina).

Ndryshe, udhëheqës të Shoqatës së Operatorëve të Licencuar për Pajisje Elektronike Fiskale, thonë se janë të gatshëm për t’i pajisur pikat e karburantëve me sisteme fiskale.

Kestrin Kumnova, përfaqësues i Shoqatës së Operatorëve të Licencuar për Pajisje Fiskale, thotë për Radion Evropa e Lire se mospërfundimi i këtij procesi po ndodh për shkak të neglizhencës se ATK-së.

“Çmimet e pajisjeve të aparateve fiskale janë më të lirat në rajon me vetëm 3400 euro. Mirëpo, dinamika e ATK-së nuk është e shpejtë dhe ende shumë pika të karburanteve të naftës kanë mbetur të pafiskalizuara. Shqetësuese po ashtu mbetet edhe mosfiskalizimi i kompanive të taksive që kanë rreth gjashtë milionë euro qarkullim vjetor si dhe i kompanive të sigurimeve”, ka theksoi Kumnova.

Ndryshe, nëpërmjet këtij projekti, Administrata Tatimore e Kosovës pritet të ketë një kontroll më të madh të parave në qarkullim, pasi potenciali i këtij sistemi është që të regjistrojë të gjitha hyrjet dhe daljet në çdo pikë të shitjes.

Telegrafi,  22.09.2017

Përgjatë muajit gusht, Inspektorati Shtetëror Teknik dhe Industrial ka gjobitur 62 subjekte të tregtimit me shumicë dhe pakicë të karburanteve dhe të lëndëve djegëse, pajisjeve nën presion dhe instalimeve elektrike.

Vlera e gjobave varion nga 50 mijë deri në 1.5 milion lekë, sipas të shkeljeve të konstatuara, ndërkohë që për disa subjekte është ndaluar ushtrimi i aktivitetit, pasi këta të fundit nuk dispononin dokumentacionin e  nevojshëm. Po ashtu, për 1 subjekt është vendosur gjobë në masën  2.250.000 lekë, duke qenë se rezulton përsëritës në shkeljet e konstatuara.

Shkaqet për vendosjen e gjobave janë të ndryshme sipas subjekteve, duke filluar që nga mungesa e kushteve teknike, mosregjistrimi i pajisjeve nën presion e deri te mungesa e projektit teknologjik të rezervuarit të gazit.

Ndër subjektet e gjobitur, përveç pikave të karburantit ka edhe restorante apo hotele, ndërkohë që vlera totale e gjobave kap shifrën e 16.9 milion lekëve.

Numri i subjekteve të ndëshkuar ka pësuar rritje në krahasim me muajin korrik, ku u gjobitën 50 subjekte, me një vlerë totale prej 10.7 milion lekë.  Po ashtu, në krahasim me 7-mujorin e parë të vitit, numri i subjekteve të penalizuar është në rritje të ndjeshme, duke qenë se përgjatë gjithë kësaj periudhe u gjobitën në total 72 operatorë.

Në periudhën e verës Inspektorati Shtetëror Teknik dhe Industrial intensifikoi kontrollet si pasojë e temperaturave të larta dhe shpërthimit të një depozite gazi në një kompleks turistik në Velipojë.

Scan Tv,  16.09.2017

Royal Dutch Shell, që është operatori më i madh në botë për shpërndarjen e karburanteve, ka njoftuar dy lëvizje të reja, që hedhin dritë mbi planet e kompanisë për të ardhmen, por edhe për vetë të ardhmen e sektorit.

Së pari, kompania ka njoftuar se do të instalojë pika të karikimit të shpejtë të makinave elektrike. Së dyti, pas plot 100 vitesh, gjigandi anglo-holandez, njofton se është tërhequr nga nxjerrja e naftës nga Iraku.

Plani i parë, ai i instalimit të pikave të karikimit të makinave elektrike do të fillojë nga Europa dhe Kalifornia, dhe këto pika do të instalohen pranë pompave tradicionale të furnizimit me benzinë dhe naftë. Objektivi i kompanisë është që, brenda vitit 2025 të mbledhë 20% të të ardhurave nga pikat e furnizimit alternativ, jo vetëm elektrike, por edhe gaz, hidrogjen dhe biokarburant.

Shell i ka të gjitha mundësitë ta realizojë këtë, pasi ka më shumë pika karburanti seç ka pika McDonalds lokale nëpër botë, 43 mijë të tillë në 80 shtete të ndryshme. Shell bëhet kështu gjigandi i parë në sektor që vë bast te elektrikja.

Ndryshimi i planeve vjen edhe për shkak të bindjes së kompanisë se, çmimi i karburanteve do të mbetet i dobët përgjithmonë. Duke qenë se makinat elektrike janë kërcënimi më i madh për kompanitë e naftës, ky vendim i Shell përkthehet në një revolucion të mirëfilltë. Kompania ka dhënë një sinjal të qartë, dhe pritet që të tjerë ta ndjekin.

Scan Tv,  15.09.2017

Shitjet me pakicë kanë vijuar për tremujorin e dytë radhazi zbehjen e rritjes. Sipas të dhënave të INSTAT, indeksi i volumit të shitjeve në tregtinë me pakicë për periudhën Prill-Qershor është rritur me vetëm 1.6% krahasuar me këtë periudhë në vitin 2016, kur rritja ishte me 6.7%.

Përshtatur sezonalisht, frenimi i rritjes është më i madh, krahasuar me vitin e shkuar. Volumi i shitjeve në këtë llogaritje rezulton vetëm 1.4% krahasuar me 7.1% të tremujorit të dytë të 2016-ës.

Artikujt jo-ushqimorë kanë qenë nxitësit kryesorë të kësaj rritjeje, me një shtim të volumit të shitjeve me 1.4 pikë përqindje. Rritje kanë patur edhe shitjet e grupit “Ushqime, pije e duhan”, të cilat kanë ndikuar me 0.7 pikë përqindje.

Ndërkohë, tregtia me pakicë e hidrokarbureve kanë ndikuar në uljen me 0.5 pikë përqindje. Krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë, tregtia me pakicë e hidrokarbureve është ulur me 2%.

Kjo mund të shpjegohet edhe me fenomenin e uljes së çmimeve të karburanteve, që ka ndodhur tremujorin e dytë në të gjithë botën.

Edhe pa këtë grup, indeksi i volumit të shitjeve ka sërish një rritje modeste me 3% krahasuar me T2 2016. Në vetvete, grupi “Artikuj jo-ushqimorë” ka shënuar një rritje me 3.1%, ndërsa grupi “Ushqime, pije e duhan” ka shënuar një rritje më të ulët me 2.7%.

Krahasuar me tremujorin e parë të vitit, grupi i ushqimeve ka rritjen më të lartë me 13.7%, ndërsa grupi i artikujve jo-ushqimorë ka rritje me 6.4%.

Gjithsesi, për tremujorin e tretë të këtij viti, pritet një përmirësim i rritjes së shitjeve me pakicë, ndikuar nga shtimi i numrit të turistëve që ndërveprojnë në ekonominë tonë.

Scan Tv,  13.09.2017