Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

karbon

Plani për uljen e CO2

Ka një projektligj për ndryshimet klimatike që po diskutohet prej pak kohësh me grupe të ndryshme interesi. Por ky draft në një nen specifik të tij parashtron edhe detyrat që kanë ministritë e linjës. Sipas fushës që mbulon secila,…

Bateria elektrike që karikohet me dioksid

Kërkuesit e Penn State University kanë krijuar një bateri që shfrytëzon ndotjen në mjedis për të prodhuar energji. Bateritë alternative janë e ardhmja. Ose më mirë e tashmja. Janë të shumtë studiuesit që përdorin metoda të ndryshme për të…

Kimistët kthejnë dioksidin e karbonit në karburant

Vitin e kaluar, afron 38.2 miliard ton dioksid karboni u hodhën në ajër nga djegia e lëndëve djegëse fosile si qymyri e nafta. Por shkencëtarët kanë ardhur me një ide të re për të konvertuar gazin në një produkt të dobishëm si etanol.…

4 vende ballkanike, plan për dioksidin e karbonit

Greqia, Kroacia, Bullgaria dhe Rumania janë në grupin e vendeve të Bashkimit Europian që nuk kanë nevojë të reduktojnë emisionet e gazit në sektorin e transportit, mbetjeve, ndërtimit dhe bujqësisë, të paktën deri në vitin 2030. Analiza…

Gjykata refuzon planet për emetimet e karbonit

Planet e presidentit të Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, për të rregulluar emetimet e dioksidit të karbonit nga termocentralet amerikane, janë bllokuar nga Gjykata e Lartë e SHBA-së. Gjykata ka vendosur që Plani i Energjisë së Pastër…

Fllucka e karbonit: Shell, e pashqetësuar

Në një letër drejtuar aksionerëve në maj, Royal Dutch Shell (kompani e cila po kërkon për naftë në Shqipëri) hodhi poshtë mundësinë që rezervat e saj të provuara të gazit e naftës do të mbeten të pashfrytëzuara për shkak të legjislacioneve…