Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

ihd

TAP drejt përfundimit, çdo ndodhë më pas

Konsorciumi Trans Adriatic Pipeline (TAP) tha së fundmi se ka përfunduar shtrimin e mbi 80% të tubave përgjatë projektit të Korridorit Jugor të Gazit në Shqipëri dhe Greqi. Rreth 620 km nga 765 km tubacione tashmë është shtruar në…

Investimet e huaja, çdo ndodhë pas TAP-it?

Investimet e huaja direkte që kanë hyrë në ekonomi në 9 muajt e parë të vitit kanë shfaqur tendencë rënëse, duke paralajmëruar mbarimin e projekteve të mëdha, si ai i gazjsllësit TAP dhe HEC-eve, që po ndërtohen mbi lumin Devoll. Sipas…

Kosovë, investitorët e huaj shprehin interes për minierat

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka, ka pritur në një takim Ambasadorin e Kanadasë  për Kosovë, rezident në Kroaci, Daniel Maksymiuk, me të cilin ka bashkëbiseduar për zhvillimet ekonomike në vend, përfshirë prioritetet e Qeverisë…

Bien investimet e huaja në energji dhe gaz

Investimet e huaja, sipas sektorëve, tregojnë për një ecuri të paqëndrueshme në vite. Teksa energjia po bie dhe telekomunikacionet janë në maturim, nuk ka sinjale për hyrje të reja. … Energjia është sektori që ka pasur investimet më të…

Venitet magjia e TAP, bien IHD e 6-mujorit

Investimet e huaja direkte (IHD) në Shqipëri kanë shënuar rënie në gjysmën e parë të këtij viti, sipas statistikave të publikuara nga Banka e Shqipërisë, duke qenë larg niveleve të regjisturara në gjysmën e dytë të vitit të kaluar, kur ato…

Po kur të mbarojë TAP? Përgjigjet Braçe

Kryetari i Komisionit të Ekonomisë, Erjon Braçe flet në një intervistë të gjatë për gazetarin Enio Civici. Çfarë po ndodh me rritjen ekonomike? Kush do të zëvëndësojë TAP në bilancin e investimeve të huaja? Sa po ndikon vetting-u në të…

TAP frenon rënien e investimeve të huaja

Investimet e Huaja Direkte shënuan rënie vjetore me 3% gjatë nëntëmujorit të këtij viti, sipas të dhënave të sotme të Bankës së Shqipërisë. Investimet shënuan 706 milionë euro në periudhën janar-shtator 2016, nga 728 milionë euro që ishin…