Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

hidrokarbure

Hidrokarburet, produktet që importojmë më shumë

Produktet hidrokarbure dhe të gjitha derivatët e tyre janë të parët në listën e importeve në vendin tonë. Gjatë vitit të kaluar, në Shqipëri hynë produkte në kategorinë e lëndëve djegëse minerale prej 61.7 miliardë lekësh, çka përkthehet në…

Blloku 4, SHELL do nënshkruajë me Shqipërinë

U deshën rreth tre vite negociata që qeveria shqiptare dhe kompania SHELL të arrinin finalzimin e marrëveshjes hidrokarbure për Bllokun 4, firmosja e së cilës pritet të bëhet sot. Burime pranë kompanisë thanë për “Monitor” se tashmë janë…

2018 – Festa vazhdon

Edhe në Shqipëri pritet që të reflektohet atmosfera pozitive, e cila karakterizon gjithë globin. Nivelet e prodhimit pritet që të rriten lehtas, duke iu afruar edhe më shumë kufirit të 1 milion tonëve në vit Nga Panajot Soko*…

Porto Romano, qeveria propozon zgjatjen e kontratës

Më pak se 3 vjet pas miratimit të dhënies së koncesionit për portin e përpunimit të hidrokarbureve në Porto Romano, qeveria shqiptare ka propozuar një shtesë në kontratën e koncesionit BOT. Në kushtet e kontratës origjinale, shoqëria…

Instat: Hidrokarburet shënojnë rënie

Instituti i Statistikave raportoi se tregtia me pakicë ka regjistruar një ecuri pozitive në tremujorin e tretë të vitit kur indeksi i volumit të shitjeve është rritur me 1.1% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Në raport  …

Konsulencë amerikane për marrëveshjet hidrokarbure

Qeveria do të ketë konsulencë amerikane për regjimin fiskal e kontraktual të marrëveshjeve hidrokarbure. Në Tiranë u organizua një tryezë e mbështetur nga Departamenti Amerikan i Shtetit, Byroja e Burimeve Energjitike, Departamenti…