Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

hidrocentrale

KKT jep leje për 8 hidrocentrale

Axhenda e Këshillit Kombëtar të Territorit duket të ketë qenë e ngjeshur në mbledhjen e datës 2 shkurt në të cilën janë miratuar jo pak por 19 vendime. Pjesa më e madhe e tyre i takojnëdisa lejeve të ndërtimit për hidrocentrale të reja në…

Kauza e “Vjosës pa diga” krijon aleancë të fortë

Dylaver Murataj, banor i Kutës në Mallakastër, teksa është ulur të pijë kafen e mëngjesit në lokalin e fshatit, kujton se të vjetrit e kësaj zone i druheshin dy situatave që mund të ndodhnin pas vdekjes së tyre. “Në anët tona dy janë…

KKT miraton hidrocentrale të reja

Këshilli Kombëtar i Territorit ka miratuar të paktën 16 vendime të reja në takimin e fundit, që sipas rendit të ditës është mbajtur në datë 10 nëntor. Ajo që bie në sy është miratimi i një sërë projekteve të reja në ndërtim, si dhe disa…

Rritje e përkohshme e biznesit të HEC-eve

Tregu i prodhuesve privatë të energjisë pa ekspansion vitin e kaluar, duke dyfishuar vlerën në treg dhe numri operatorëve u zgjerua me 30%. Reshjet e bollshme rritën xhirot e kompanive me ritme dyshifrore, ndërsa bizneset pohojnë se…

Miti i HEC-eve të Ballkanit

Është e vërtetë se hidrocentralet kanë ndikim minimal në mjedis, por shpesh ato janë ndërtuar në zona me vlera të larta të biodiversitetit. Një studim i shoqatës austriake ‘Riverwatch’ ka treguar se 817 ose 48% e të gjitha projekteve për…

HEC-et private prodhuan 28% të energjisë

Hidrocentralet private dhe ato me koncesion kontribuuan me 28% të prodhimit vendas të energjisë më 2016. Roli i tyre në rritjen e prodhimit vendas ka ardhur gjithnjë e në rritje, teksa për herë të parë pas shumë vitesh, Shqipëria ishte…

Hidrocentrale të reja, aplikojnë 3 kompani

Gjatë këtij viti ka pasur një tendencë në rritje nga kompanitë që aplikojnë pranë Ministrisë së Energjisë dhe Industrisë për hidrocentrale me kapacitet deri në 2 megavat. Këto hidrocentrale nuk konsiderohen si koncensione dhe kompanitë…

Protestë për hidrocentralet mbi Vjosë

Në Luginën e Lumit Vjosa në Jug të Shqipërisë u zhvillua sot një protestë kundër planeve të qeverisë për ndërtimin e hidrocentraleve. Me protestën u bashkua edhe Zëvendës Presidentja e Parlamentit Europian Lunacek . Një flotë prej dhjetëra…

Kosovë, qeveria fal katër hidrocentrale

Qeveria e Kosovës ia kishte falur katër hidrocentrale konsorciumit turk “Çalik- Limak”, shkruan sot Koha Ditore. Këto hidrocentrale, që ishin pronë publike, janë shitur së bashku me Distribucionin dhe Furnizimin në vitin 2012, për një…