Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

hec

Hidrocentral në Korçë, mbërrin aplikimi në Ministri

Një tjetër aplikim është regjistruar pranë Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë  për ndërtimin e një hidrocentrali të vogël. Shoqëria “B.A.D” sh.p.k e cila ka si objekt të aktivitetit import-eksport, tregti të sistemeve të…

KKT miraton lejet për 5 HEC-e të reja

Këshilli Kombëtar i Territorit ka miratuar në mbledhjen e së mërkurës një leje ndërtimi për një kullë 21 kate mbi tokë dhe katër nëntokë me orientim shërbime dhe banim. Bëhet fjalë për një objekt në rrugën Dervish Hima në kryeqytet, me…

Energji Ashta feston 10 vjetorin

2018 është një vit festimesh për Energji Ashtën. Dhjetë vjet më parë mes një krize energjetike kompanitë lider austriake në fushën e energjisë VERBUND dhe EVN nënshkruan një kontratë me qeverinë shqiptare për të ndërtuar një hidrocentral…

WWF përshëndet ndalimin e punimeve në Valbonë

WWF, një organizatë joqeveritare ndërkombëtare për ruajtjen e natyrës, njoftoi sot fitoren mbi një betejë gjyqësore për bllokimin e punimeve në hidrocentralet që po ndërtohen mbi lumin Valbonë brenda territorit të zonës së mbrojtur. WWF…

Gjykata i jep të drejtë banorëve të Valbonës për HEC-et

Gjykata Administrative e Apelit Tiranë i jep të drejtë padisë së banorëve të Tropojës dhe shoqatës “Toka”, për të mbrojtur luginën e Valbonës, ku kishte nisur ndërtimi i HEC-eve. Ka qenë vendimi i trupës gjykuese me kryesuese Rilinda…

Valbonë, protestë e banorëve kundër HEC-eve

Banorët e zonës së Dragobisë në Tropojë zhvilluan një protestë, ndërsa thuajse të gjitha njësitë tregtare në Valbonë iu bashkuan thirrjes për protestë dhe mbyllën aktivitetin e tyre. E gjithë kjo në shenjë solidariteti me banorët që…

KESH merr transhin e parë të kredisë së BERZH

Koorporata Elektroenergjetike Shqiptare (KESH) ka marrë ditët e fundit transhin e parë prej 118 milionë eurosh të një kredie prej 218 milionë eurosh të marrë nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH). Kredia e BERZH ishte…