Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

greqi

Gjigandët e karburanteve interesohen për detin e Greqisë

Tenderët për eksplorimin dhe shfrytëzimin e gazit dhe naftës në det, në perëndim dhe në jug të Greqisë kanë tërhequr një interes të madh nga kompanitë që eksplorojnë në Mesdhe. Deklarata është bërë nga kreu i kompanisë greke për…

Lidhen 78% e tubave të TAP në Shqipëri e Greqi

Konsorciumi i TAP AG njoftoi përmes Twitter- it se më shumë se 78 për qind e tubave janë lidhur përgjatë rrugës së tubacionit Trans Adriatik (TAP) në Greqi dhe Shqipëri. Sipas konsorciumit, shtrirja e tyre ka përfunduar në 598 kilometra…

Kreta, pjesë e projekteve ambicioze të energjisë

Kreta, ishulli më i madh i Greqisë, do të bëhet një kryqëzim i ndërlidhjes së energjisë dhe një shembull që duhet ndjekur në përputhje me iniciativën e Energjisë së Pastër të Bashkimit Europian për Ishujt e BE-së, nëse zbatohet një plan…

TAP, 1 mln euro për bujqësinë në Greqi

Gazsjellësi Trans Adriatik (TAP) AG prezantoi iniciativën e tij bujqësore “Toka e lulëzuar” – Mbështetja e Edukimit Agro-ushqimor” , që do të zbatohet në tri prefekturat e Greqisë Veriore të përshkuara nga tubacioni. Ky informacion është…

TAP, dorëzohen në Greqi turbinat e gazit me kompresor turbo

Pas pajisjes së plotë me tubacione, në Greqi janë dorëzuar edhe komisionet e para të turbinave të gazit me kompresor turbo që do të instalohen në stacionin e kompresorit të tubacionit Trans Adriatik pranë Kipoi-t. “Më 17 tetor, njësia e…

TAP drejt fundit, mbyllet mbi 75% e punimeve

Konsorciumi i gazsjellësit Trans-Adriatik njoftoi se, në Shqipëri dhe Greqi ka përfunduar më shumë se 75% e volumit të punës. Mesa duket, në dy vendet punimet po ecin me ritme te përshpejtuara, duke sinjalizuar se, projekti do të përfundojë…

Athinë, protestojnë minatorët e arit

Minatorët e papunë, si pasojë e mbylljes së një miniere ari në Halkidiki, protestuan këtë të mërkurë në Athinë. Rreth 2.000 persona bllokuan për disa orë dyert e Ministrisë së Mjedisit, e cila nuk ia rinovoi kompanisë kanadeze lejen për…

TAP, janë vendosur 40% e tubave tokësorë

Ndërtimi i gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline (TAP) po vazhdon sipas parashikimeve. “Rreth 40% e tubave janë vendosur në tokë në Greqi dhe Shqipëri, ose rreth 303 km nga 765 km në total. Kjo do të thotë se po ecet përpara drejt…