Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

gaz

TANAP do ofrojë gazin e parë më 30 qershor

Gazsjellësi Trans-Anatolian (TANAP) do të fillojë të operojë në fund të qershorit, tha drejtori i përgjithshëm Saltuk Düzyol më 18 prill. “Ne kemi planifikuar të hapim valvulën më 30 qershor për të filluar rrjedhën e gazit tregtar. Në…

Kroaci, debate mbi importin e gazit

Plani afatgjatë i Kroacisë për të importuar gaz natyror të lëngëzuar dhe të shndërrohet në një qendër energjetike të BE-së, ka bërë përparime gjatë këtij viti. Por, problemet vazhdojnë, madje edhe pasi një komitet i emëruar nga…

Central me gaz në Korçë, prezantohet projekti

Një termocentral me gaz me fuqi 500 MW për prodhim energjie dhe ngrohje pritet të ndërtohet në qytetin e Korçës.  Projekti u prezantua sot gjatë tryezës së organizuar nga Korporata Financiare Ndërkombëtare (IFC) dhe kompania IVICOM GmbH.…

Planifikimi i tubacionit ë ri të gazit në Ballkan

Në takimin e katërt të Këshillit Konsultativ mbi “Korridorin Jugor” në Baku, ministrat e Shqipërisë, Bosnjë dhe Hercegovinës, Bullgarisë, Kroacisë, Gjeorgjisë, Greqisë, Italisë, Malit të Zi, Serbisë dhe Turqisë, konfirmuan domosdoshmërinë e…