Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

financa

Në ankand objektet e Ndërmarrjes së Prodhimit të Çelikut

NJOFTIM I MINISTRISË SË FINANCAVE DHE EKONOMISË Nr. 17849/1, datë 7.12.2017 PËR SHITJE ME ANKAND TË OBJEKTEVE NË ADMINISTRIM TË NDËRMARRJES SË PRODHIMIT TË ÇELIQEVE, ELBASAN, TË MINISTRISË SË FINANCAVE DHE EKONOMISË DHE TË MINISTRISË…

Treguesit ekonomikë të KESH me humbje

Korporata Elektronenergjetike Shqiptare është përballur me një situatë krejt të kundërt në raport me një vit më parë, teksa të ardhurat kanë rënë dukshëm dhe nga fitimet ka kaluar në humbje. Gjendja e saj financiare është vështirësuar muaj…

Albgaz do kalojë te ministria e financave dhe ekonomisë

Kompania publike e gazit Albgaz sh.a e cila do të funksionojë si një operator i kombinuar duke kryer veprimtarinë e operatorit të sistemit të transmetimit dhe operatorit të sistemit të shpërndarjes së gazit natyror në vend mori të mërkurën…

Importet e energjisë shtrydhin financat e kompanive

Nga janari në nëntor  Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike dhe Korporata Elektroenergjetike Shqiptare kanë shpenzuar mbi 178 milionë euro në importe energjie. Pjesën më të madhe të këtyre parave e ka shpenzuar OSHEE e cila është…

Kriza në prodhimin e energjisë, rrezik financiar

Thatësira e tejzgjatur e këtij viti  dhe vijimi i saj edhe për vitin që vjen është vlerësuar rreziku më i madh që kërcënon stabilitetin fiskal dhe ekonomik të vendit për vitin 2018 sipas vlerësimit të Ministrisë së Financave. Qeveria ka…

Drafti: Si ndryshon renta minerare

Ministria e Financave ka depozituar në Kuvend propozimin e projektligjit “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr.9975, datë 28.7.2008, ‘Për taksat kombëtare’, të ndryshuar”. Sipas relacionit, qëllimi i përgatitjes së këtij…

Rritja e naftës zbut presionin financiar

Fondi Monetar Ndërkombëtar publikoi në Dubai raportin mbi parashikimin ekonomik në Lindjen e Mesme dhe vendet e Afrikës Veriore, ku thuhet se me rritjen e çmimeve ndërkombëtare të naftës është zbutur disi presioni financiar i vendeve arabe…

TAP, 600 mln lekë më shumë se viti 2015

Në një kohë kur thuajse u mbush një vit që qeveria ndërmori aksionin kundër informalitetit, duket se nuk ka ato efektet e pritshme në buxhetin e shtetit. Sipas statistikave paraprake të Ministrisë së Financave, të ardhurat në buxhetin e…

Bankers publikon të dhënat për tremujorin e dytë

Pikat kryesore për periudhën deri në 30 Qershor 2016 janë: Arritja e Marrëveshjes: • Më 19 Mars 2016, Bankers Petroleum Ltd ka hyrë në një marrëveshje përfundimtare me një degë të Geo-Jade Petroleum Corporation, për blerjen e të…

ContourGlobal: Kemi financat për “Kosovën e Re”

ContourGlobal ka demantuar deklaratat e pabaza të bëra kohët e fundit në disa media se nuk mund ta financojmë projektin prej rreth 1 miliardë dollarësh, “Kosova e Re”. ContourGlobal ka arritur të sigurojë rreth 3 miliardë financim në…