Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

europe

Konsumi i energjisë në Shqipëri dhe Europë

Shqipëria është vendi i tretë më konsumin më të ulët të energjisë në Europë. Madje, vendi ynë ka konsum më të ulët edhe se vende me një popullsi më të vogël, si psh Kosova, Luksemburgu, Qipro, Maqedonia etj. Konsum më të vogël se…

BE do të inestojë 101 milionë euro për gazin në Qipro

BE do të investojë 101 milion euro në një projekt për gazin natyror në Qipro, si pjesë e të ashtuquajturit Korridori Jugor i Gazit. Sipas Komisionit Evropian, shtetet anëtare ranë dakord për të investuar 873 milion euro në…

Bullgaria, strategji europiane për naftën

Bullgaria do të punojë vitin tjetër gjatë presidencës së saj europiane në zhvillimin e një vizioni të përbashkët për zhvillimin e industrinë së naftës, tha ministrja e Energjisë, Temenuzhka Petkova, në një takim të Association of European…

Lu: TAP do e çlirojë Europën nga gazi rus

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shqipëri, Donald Lu deklaroi se gazsjellësi TAP dhe degëzimi në Ballkan për projektin e ri IAP që pritet të ndërtohet do të çlirojë Europën nga gazi rus. Diplomati amerikan theksoi se…

BE kërkon sqarime nga Rusia për gazsjellësin

Zyrtarët e Komisionit Europian kërkojnë nga Këshilli i Europës një mandat për të negociuar me Rusinë për aspektet kryesore të operimit të gazsjellësit Nord Stream 2.  Nëse ai do të ndërtohej, Komisioni kërkon që të funksionojë në një mënyrë…

Transgazi rumun hetohet nga Komisioni Europian

Operatori i Sistemit të Transmetimit të Gazit në Rumani, Transgaz është zyrtarisht nën hetim nga Komisioni Europian, për të kuptuar nëse ka penguar qëllimisht eksportet e gazit nga Rumania në drejtim të vendeve të BE. Komisioni do të…