Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

eksplorim

Gjigandët e karburanteve interesohen për detin e Greqisë

Tenderët për eksplorimin dhe shfrytëzimin e gazit dhe naftës në det, në perëndim dhe në jug të Greqisë kanë tërhequr një interes të madh nga kompanitë që eksplorojnë në Mesdhe. Deklarata është bërë nga kreu i kompanisë greke për…

Bie aktiviteti i shpim-kërkimit të naftës në SHBA

Çmimet e naftës po ndryshojnë shumë pak gjatë sesionit të sotëm, por megjithatë po gjejnë një mbështetje nga tensionet në Irak dhe nga rënia e aktivitetit të shpim-kërkimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që sipas analistëve mund të…

Mali i Zi gjen rezerva gazi afër Shqipërisë

Dy blloqe në det të hapur të Malit të Zi, të dhëna kompanisë greke “Energean Oil & Gas” përllogaritet të kenë rreth 51 trilionë metër kub rezerva natyrore gazi, tha Energean duke cituar një audit të pavarur. Ky studim është…

Turqi-Qipro, tensione për eksplorimin për naftë

Marrëdhëniet mes Turqisë dhe Qipros janë tensionuar sërish duke rrezikuar një destabilizim të rajonit. Kësaj radhe, shkak është bërë nafta. Dy javë më parë, Turqia dërgoi dy anije dhe një nëndetëse për të monitoruar procesin e shpimit në…

Petromanas largohet, hap proçedurëm e likuidimit

Kompania ndërkombëtare e kërkimit të naftës Petromanas Energy ka mbyllur përfundimisht degën e saj në Shqipëri. Më 12 qershor, Petromanas Albania ka depozituar në Qendrën Kombëtare të Biznesit kërkesën zyrtare për likuidimin e zyrës në…

Greqia miraton eksplorimin për naftë në Korfuz

Qeveria greke ka miratuar propozimin për të eksploruar për burime hidrokarburesh nënujorë në detin Jon, pranë kufirit me Shqipërinë, si dhe në Kretë, siç duket edhe nga kjo hartë. Ishte ministri grek i mjedisit, George Stathakis ai që…

SHELL në prag të marrëveshjes për bllokun 4

Kompania SHELL, e cila po realizon operacionet e nxjerrjes së naftës në zonën e Beratit në tre puse, tani është në përfundim të negociatave me Agjencinë Kombëtare të Burimeve Natyrore për të arritur një marrëveshje hidrokarbure për Bllokun…

KOSID diskuton mbi eksplorimin e qymyrit

Konsorciumi Kosovar i Organizatave të Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) organizon tryezë diskutimi me temë “Interesi publik mbi eksplorimin e linjitit në Kosovë,” sot në sallën e konferencave “Orion”. Tryeza do të ketë…

Konferenca vjetore për këkimin e naftës në det

Ulja e çmimeve të naftës ka ulur edhe eksplorimin dhe zhvillimin e hidrokarbureve në mbarë botën. Kompanitë e naftës dhe industria e shërbimeve që mbështet eksplorimin kanë shkurtuar dhjetëra mijëra punëtorë gjatë muajve të fundit. Nuk…

Ulja e çmimeve, rënie e eksplorimit të naftës në det

Ulja e çmimeve të naftës ka ulur edhe eksplorimin dhe zhvillimin e hidrokarbureve në mbarë botën. Kompanitë e naftës dhe industria e shërbimeve që mbështet eksplorimin kanë shkurtuar dhjetëra mijëra punëtorë gjatë muajve të fundit. Nuk…