Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

diga

Kauza e “Vjosës pa diga” krijon aleancë të fortë

Dylaver Murataj, banor i Kutës në Mallakastër, teksa është ulur të pijë kafen e mëngjesit në lokalin e fshatit, kujton se të vjetrit e kësaj zone i druheshin dy situatave që mund të ndodhnin pas vdekjes së tyre. “Në anët tona dy janë…

Siguria e HEC-eve, 12 mln euro shtesë

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare do të marrë të paktën 12 milionë euro shtesë për projektin e sigurisë së digave. Ky i fundit ka nisur zbatimin nga viti 2008 dhe ka përqendruar punën në disa komponentë që së fundmi i janë shtuar edhe…

Detajet e HEC-it Moglica

Pas vizitës në hidrocentralin e Moglicës, Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri ka publikuar edhe një video ku paraqitet grafikisht projekti i Kaskadës së Devollit. 2 HEC-et që po ndërtohen prej vitit 2015, Moglica…

Del raporti i BB për sigurinë e digave

Banka Botërore prej vitesh po financon dhe monitoron zbatimin e një projekti të rëndësishëm që lidhet me sigurinë e digave. Kjo përfshin një sërë nderhyrjesh në hidrocentralet kryesore të kaskadës së Drinit, më e madhja në vend. Në…

Superfuqia e digave, impiantet më të mëdha janë hidrike

Në të gjithë Botën vlerësohet se ka rreth 62.500 impiante për prodhimin e energjisë elektrike, për një total energjie të instaluar prej 6000 gigavatë. 9 nga 10 impiantet më të mëdha në Botë janë hidrike, pra jo centrale, ose më saktë…

Skavica do ndërtohet nga KESH, Katundi i Ri nga privati

Në vitin 2015, prodhimi i naftës në vend ishte rreth 1.3 milionë tonë, sipas vlerësimeve paraprake nga Ministria e Industrisë dhe Energjisë, nga 1.37 milionë tonë që kishte arritur në 2014-n, niveli rekord i pas viteve ‘90. Burime nga…

Tsunamet e Digave kërcënojnë lumenjtë e Ballkanit

Mbi 370 diga te projektuara- te lancuara ne fushaten nderkombetare Per te manifestuar diten boterore te ujit per kete vit (22/03) me temen "Uje dhe Energji" EuroNatur dhe Riverwatch terheqin vemendjen per shkaterrimin e afert te lumenjve…

A kane kuptim digat e stermedha?

Nje raport i ri i shkencetareve ne Universitetin e Oksfordit argumenton se digat e medha jane nje investim shume i rrezikshem - me buxhete qe rriten shume pertej parashikimeve, zhytjen e ekonomive ne zhvillim ne borxhe te paperballueshme…

HEC-et po tjetërsojnë ekuilibrat natyrorë

Prodhimi i energjisë nga Hidrocentralet si një energji të pastër dhe me ndikime më të vogla në mjedis, në krahasim me energjinë e prodhuar nga termocentralet, përbën një nga format pozitive që duhet mbështetur në parim. Nga ana tjetër…