Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

detaje

Detajet e HEC-it Moglica

Pas vizitës në hidrocentralin e Moglicës, Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri ka publikuar edhe një video ku paraqitet grafikisht projekti i Kaskadës së Devollit. 2 HEC-et që po ndërtohen prej vitit 2015, Moglica…

Interkonjeksionet private, qeveria detajon rregullat

Edhe privatët mund të investojnë në Shqipëri në ndërtimin e linjave të interkonjeksionit të tensionit të lartë me vendet e huaja. Qeveria ka detajuar rregullat se si mund të investohet në këto linja private. Investimi duhet të jetë…

Detaje mbi ligjin e ri për statusin e naftëtarit

Pagat e punonjësve të industrisë së naftës dhe gazit nuk do të jetë më të uleta se 150% e pagës minimale në shkallë vendi, ndërkohë që do mund të përfitojnë pension nëse kanë paguar sigurime për 20 vjet për meshkujt e 15 vite për gratë.…

TAP, detajet e projektit për Shqipërinë

Është vlerësuar se kontributi i gazit natyror në konsumin final të energjisë në Shqipëri, do të arrijë deri në 37%. Kërkesa e gazit natyror për tregun shqiptar në 2030 parashikohet të arrijë në rreth 1.6 miliardë m3. .. Teksa Komisioni i…

Spahiu: 40% e gazit do të përdoret për energji elektrike

Drejtori i Politikave dhe Zhvillimit të Hidrokarbureve në Ministrinë e Energjisë dhe Industrisë shpjegon detajet e projektit Në një intervistë për gazetën “Shqip”, Dritan Spahiu, drejtori i politikave dhe zhvillimit të hidrokarbureve në…

Disa detaje mbi projektin e TAP-it

Data për përzgjedhjen e projektit fitues për transportin e gazit nga Kaspiku në Evropë po afron. Ky projekt me ndikim jo të vogël në Europë, pritet të ketë një ndikim të madh në ekonominë e vendit tonë. Vendimin final i Shah Deniz merret në…

Albpetrol: Djalli fshihet në detaje

Pas amendimit të ligjit për hidrokarburet, pritet të nisë faza e dytë, që parashikon dy muaj kohë pritje, për të parë shfaqjen e interesit nga kompanitë e huaja. Më pas do të krijohet ajo që quhet “data room”, për të kuptuar më qartë se…