Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

biznes

Bizneset në 35 kv do ta blejnë energjinë 22% më shtrenjtë

90 bizneset që furnizohen në nivelin e tensionit 35 kilovolt do ta blejnë energjinë nga Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) me çmim 11.6 lekë për kilovatorë në muajin janar (pa TVSH), nga 9.5 lekë/kvh, që e kishin blerë…

Instalimet e gazit, ISHTI gjobit 13 biznese

Inspektorati Shtetëror Teknik dhe Industrial gjobiti gjatë nëntorit 13 biznese për shkak të parregullsive të konstatuara gjatë kontrollit të ushtuar pranë tyre. Ky numër subjektesh të penalziuara ka ardhur në rënie nga muaji në muaj pas…

Energjia, ndër të parët sektorë në hapësirë

Kompanitë në mbarë botën – në transport, eksplorim, energji, ndërtim- janë të gjithë duke kërkuar gjithnjë e më shumë mundësi për tu rritur në të ardhmen. Hapësira shpejt po bëhet një vend ku industritë që fuqizojnë ekonominë tonë…

Kosovë, humbje për shkak të destabilitetit energjitik

Është mbajtur forumi i biznesit i organizuar nga OEK në bashkëpunim me organizatën gjermane GIZ “Pengesa qindra milionëshe: Energjia elektrike”. Rreth 300 milionë euro janë humbje të bizneseve të shkaktuara nga energjia elektrike ku 550…

Gjobiten 14 biznese për standardet e gazit

Të paktën 14 subjekte janë gjobitur në muajin tetor nga Inspektorati Shtetëror  Teknik dhe Industrial. Referuar listës të bërë publike nga ky inspektorat pjesa më e madhe e atyre që janë penalizuar janë biznese që nuk kanë respektuar…

Shitjet, forcohet industria nxjerrëse

Indeksi i shitjeve në sektorin prodhues të ekonomisë shqiptare u rrit me 9.4% në tremujorin e parë të vitit. Sipas të dhënave nga Instituti i Statistikave, rritja e lartë e shitjeve u mbështet sidomos nga rimëkëmbja në segmentin e…

Çmimi i energjisë, biznesi kërkon uljen

Përfaqësues të biznesit kundërshtojnë çmimin aktual të energjisë dhe kërkojnë rishikimin e tij nga Enti Rregullator i Energjisë. Nga tarifa më e lartë se kostoja për bizneset, subvencionohet çmimi nën koston, me të cilin u shitet energjia…