Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

berzh

BERZH do japë 1.2 miliardë euro kredi për TAP-in

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) po planifikon një kredi me vlerë 1.2 miliardë euro për gazsjellësin Trans-Adriatik (TAP). Lajmin e ka bërë të ditur një zyrtar i BERZH për Reuters. Vetëm disa ditë më parë, Banka…

BERZH, 500 mln euro kredi për TAP

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) pritet të diskutojë mundësinë e caktimit të kredisë prej 500 milionë euro për projektin Trans Adriatic Pipeline (TAP) deri në fund të vitit 2018, bëjnë me dije mediat vendase, nga burimet…

BERZH: TAP dhe bankat, shtysa për ekonominë

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim vlerëson se, stabiliteti makroekonomik, së bashku me normat e kënaqshme të rritjes ekonomike, gazsjellësi trans-adriatik si dhe besimi në rritje në sektorin bankar janë tre aspektet kyçe për tu…

BERZH: Rritje ekonomike falë projektit TAP

Sipas raportit më të fundit të BERZH, Shqipëria do të ketë rritje ekonomike 3.7% në 2017, parashikim ky me rritje 0.2% krahasuar me raportin e mëparshëm në maj të këtij viti. BERZH ia atribuon këtë rritje projektit TAP dhe ndikimit të tij…

Kredia e BERZH për KESH, ende e padisbursuar

Në qershor të vitit të kaluar, Korporata Elektroenergjitike Shqiptare nënshkroi një kontratë huaje prej 218 milionë eurosh me Bankën Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim. Kredia do të garantohej nga qeveria shqiptare dhe do të shërbente…

BERZH do kontribuojë 500 mln USD për TANAP

Projektit për ndërtimin e Gazsjellësit Trans-Anatolian do t’i bashkohen edhe një tjetër institucion financiar ndërkombëtar shumë i rëndësishëm si Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim. BERZH po konsideron mundësitë e financimit të…

E ardhmja e Çernobilit: Energjia e rinovueshme

Vendi i një prej shpërthimeve bërthamore më të fuqishme në historinë botërore po shndërrohet në një burim të pastër energjie të ripërtëritshme. Në vitin 1986, reaktori bërthamor që shpërtheu në plantacionin e Çernobilit u mori jetën 50…

BERZH, memorandum për energjinë diellore

Ministri i Energjisë dhe Industrisë z.Damian Gjiknuri dhe Drejtori i BERZH në Shqipëri z.Matteo Colangeli nënshkruan sot në Tiranë një Memorandum Mirëkuptimi për nxitjen e investimeve të qëndrueshme për gjenerimin e energjisë diellore.…