Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

ballkan

Planifikimi i tubacionit ë ri të gazit në Ballkan

Në takimin e katërt të Këshillit Konsultativ mbi “Korridorin Jugor” në Baku, ministrat e Shqipërisë, Bosnjë dhe Hercegovinës, Bullgarisë, Kroacisë, Gjeorgjisë, Greqisë, Italisë, Malit të Zi, Serbisë dhe Turqisë, konfirmuan domosdoshmërinë e…

Energjia e rinovueshme, mbahet forumi ballkanik

Më datat 4-5 Dhjetor do të mbahet Forumi Ballkanik i Energjisë dhe Financave në kryeqytetin serb Beograd, ku pjesëmarrës do të jenë të gjitha shtetet e Ballkanin Perëndimor. Një nga temat e nxehta është energjia; energji e rinovueshme,…

Thatësira godet çmimet e energjisë

I gjithë Ballkani është pushtuar nga një thatësirë e paprecedentë dhe e tejzgjatur. Nivelet e ujërave në të gjithë rajonin kanë rënë ndjeshëm, duke shkaktuar mungesë të prekshme energjie, e për rrjedhojë edhe shtrenjtim të çmimeve të…

Givert: Gazi i TAP, mundësi për Ballkanin

Gazi natyror që do të transportohet përmes Trans Adriatic Pipeline (TAP) do të kontribuojë në ‘dekarbonizimin’ e ekonomive, veçanërisht të vendeve të Europës Juglindore dhe Ballkanit Perëndimor, ku sektori i energjisë varet më shumë nga…

Tregu ballkanik i energjisë nis me Shqipërinë

Shqipëria, Mali i Zi, Serbia dhe Italia do të bëhen pjesë e projekteve pilot të bashkimit të parë të tregut të përbashkët rajonal të energjisë.  Shtetet e dhanë dakordësinë në Forumin e Sekretariatit Europian të  Energjisë që u zhvilluara…

Egjipti hedh sytë nga Ballkani për gazin

Egjipti është duke parë me kujdes mundësitë që ofron rajoni i Mesdheut për industrinë e gazit, veçanërisht tani që shteti po përgatitet për të reformuar sektorin dhe për të rritur investimet. Strategjia e re u prezantua në Kajro, ku u…

Miti i HEC-eve të Ballkanit

Është e vërtetë se hidrocentralet kanë ndikim minimal në mjedis, por shpesh ato janë ndërtuar në zona me vlera të larta të biodiversitetit. Një studim i shoqatës austriake ‘Riverwatch’ ka treguar se 817 ose 48% e të gjitha projekteve për…

Gazsjellësi IAP fillon për 2-3 vite

Punimet për ndërtimin e gazsjellësit adriatiko-jonian mund të fillojnë në harkun e dy-tre viteve të ardhshme, deklaroi ministrja malazeze e ekonomisë, Dragica Sekulic, e cila ndodhet në Baku gjatë punimeve të takimit të tretë ministerial të…