Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

armo

Ujku i naftës, skema e grabitjes së ARMO-s

Historia e rafinerisë së përpunimit të naftës së ARMO-s, që prej vitit 2008, kur u privatizua, është e denjë për një film me fokus mashtrimin financiar. Skenari është i njëjtë, vetëm aktorët, të njohur dhe të panjohur, ndryshojnë: Rafineria…

Kompania me pronar indian që po blen ARMO-n

Një kompani e regjistruar në Angli, por me pronar një mjek me origjinë nga India, me 10 mijë paund kapital, ka hyrë në tregun shqiptar, duke marrë në pronësi pasuri troje dhe objekte, që më parë i përkisnin shoqërisë problematike të…

Pse duhet të nacionalizohet ARMO?

Historia e ARMO-s nis që në vitin 1999, ku Shqipëria kishte marrë detyrë për të zhvilluar me çdo çmim privatizimin qelizor të ekonomisë së saj, edhe pse nuk kishte asnjë lloj shtrati për të ecur me sukses në këtë rrugë. Kjo situatë bëhej më…

Ballshi, mes arit të zi dhe mjerimit

Report Tv ka udhëtuar në Ballsh, qytetin e naftëtarëve. Beteja për mbijetesë e familjeve që jetojnë në zonën me nëntokën më të pasur në Ballkan. Si i fundosi mes mjerimit qytetarët e Ballshit keqadministrimi i kompanisë ARMO. Flet punonjësi…

Rriten borxhet e “IRTC Oil”

Borxhet që investitori i cili mori për një vit në menaxhim rafinerinë e përpunimit të naftës ARMO arrijnë 64 milionë Dollarë. Përveç 46 milionë dollarëve detyrime që krijoi në Tatime, IRTC Oil nuk ka paguar edhe 18 milionë Dollarë në…

Zjarrfikësit e uzinës së ARMO-s në protestë

Zjarrfikësit e Uzinës naftënxjerrëse të ARMO-s në Ballsh, kanë dalë të protestojnë para Prefekturës së Fierit. Janë 47 zjarrfikës të kompanisë "ARMO" që pretendojnë se nuk marrin rrogat prej 16 muajsh duke mos ju paguar as sigurimet. …

Qeveria bekoi shitjen e paligjshme të aseteve të ARMO

Qeveria bëri një sy qorr, ndërsa pronat e gjigantit të hidrokarbureve ARMO iu shitën në ankand  në mënyrë të paligjshme Bankës Credins, duke i mohuar taksapaguesve mundësinë për të rimarrë një pjesë të qindra milionë eurove borxhe që…

ARMO, një krim i përbashkët

Kush qëndron pas privatizimit të ARMO-s? Si mundet që një kompani kur është shtetërore del me fitim dhe dhjetë vjet pas privatizimit fundoset në qindra milionë Euro borxhe? Kush janë aktorët e njohur dhe të panjohur të kësaj afere?…