info@energjia.al

Është dashur një kohë e gjatë që kampusi prej 5 miliardë USD të përfundonte së nderuari dhe tashmë është gati për publikun. I ngjashëm me një anije kozmike, kampusi i “Apple” filloi të ftojë njerëzit në qendrën e re të vizitorëve në “Apple Park” në Kaliforni të SHBA, hapësira e vetme e ndërtesës e hapur për publikun, e cila ofron kafe dhe shumë produkte të Apple.

Lëvizjet në Kampusin e ri filluan në nisje të këtij viti dhe ritmi i lëvizjeve përreth tij pritet të rriten muajt e ardhshëm.

Mijëra pemë janë mbjellë përreth tij, rrugët janë shtruar dhe çatia e ndërtesës është mbuluar me panele diellore. Konkretisht, panelet diellore do të furnizojnë me energji 75 për qind të ndërtesës.

Kampusi është i rrethuar gjithashtu nga një qilim i gjelbër prej bari, ndërkohë që shumë pemë frutore janë mbjellë në brendësi të tij.

Scan TV,  04.12.2017

Të paktën 8 incidente janë raportuar që kur Apple lançoi telefonat në 22 shtator.

Në secilën prej këtyre rasteve problemi ka qenë i njëjtë me bateritë e telefonit të cilat fryheshin aq sa hapnin edhe kapakun e telefonit duke e bërë kështu telefonin të papërdorshëm.

Apple konfirmoi se po e heton këtë problem dhe se është në dijeni të të gjitha situatave.

Numri duket i madh, por ende nuk është statistikisht i rëndësishëm duke marrë parasysh se sa milionë njësi iPhone 8 Apple ka shitur deri më tani.

Ekspertët mendojnë se është një gabim në prodhim dhe Apple po përpiqet të identifikojë linjën e prodhimit.

Kur bëhet fjalë për incidente të tilla njerëzit e kanë akoma të freskët rastin vitit të kaluar të  Galaxy Note 7.

Por pavarësisht incidentit me Galaxy Note 7, Samsung dëshmoi me Galaxy S8 dhe Galaxy Note 8 se mësoi shumë nga fatkeqësia e Galaxy Note 7.

Scan Tv,  12.10.2017

Spekulimet se Apple po ndërton një makinë elektrike u përballën me skepticizmin e të gjithëve, por dy raporte të reja sugjerojnë se kjo mund të rezultojë një realitet.

Qindra punojës të Apple po punojnë në fshehtësi të plotë për të zhvilluar një makinë elektrike, raportoi Wall Street Journal. Ky projekt cilësohet me pseudonimin “Titan”, dhe sipas raportit kemi të bëjmë me një makinë tetëvendëshe.

Financial Times shton më tej spekulimet duke deklaruar se disa punojës të iPhone janë transferuar në Luginën e Siliconit për të punuar në këtë projekt sekret. Financial Times tha se Apple kishte punësuar CEO e laboratorit të Mercedes-Benz në Luginën e Siliconit.

Nëse këto raporte provohen të jenë të vërteta, kjo do i jepte kompanisë një profil krejtësisht të ri njëkohësisht duke e bërë rivalin numër një të Google. Edhe nëse çdo gjë me këtë projekt po shkon mëse miri, do të duhen vite gjersa makina Apple të dalë në rrugët e një qyteti.

Ekipi dhe numri i lartë i punojësve të caktuar për të vënë në jetë këtë projekt na bën të mendojmë e Apple e ka marrë shumë seriozisht hyrjen në sektorin e automobilave. Nga ana tjetër edhe prodhuesit tradicional të automobilave po implementojnë teknologji të reja në mënyrë që makinat e tyre të cilësohen “inteligjente”.

Deri tani të gjithë mendonim se hyrja në botën e automobilave të Apple ishte e limituar brenda asaj çfarë do të ofronte platforma “Apple Play Car”. Ky softuer do të sillte implementimin e disa komponentëve të iOS si Siri dhe iTunes në sistemet kompjuterike të kompanisë.

Është e mundur që Apple të bashkëpunojë me prodhuesit e automobilave në këtë projekt. Ndërkohë Google e ka kaluar këtë faze bashkëpunimi teksa afrohet edhe nxjerrja në shitjet e makinës së saj. Gjigandi i shërbimeve thuhet të ketë bashkëpunuar me prodhuesit si Ford, General Motors dhe Toyota. Apple dhe Google mjafton të ofrojnë teknologjinë dhe softuerin, ndërsa prodhuesit tradicionalë do të ndërtojnë automobilat. Një bashkëpunim i një niveli të tillë do të rezultonte në një produkt final inovativ.

Koha Jonë,  21.02.2015