info@energjia.al

Cilësia e ajrit në Tiranë këto ditë ka njohur një përmirësim të ndjeshëm si pasojë e sheshit “Skënderbej”.

Nga monitorimi i cilësisë së ajrit urban rezulton se vlera mesatare e monitoruar në këtë periudhë është  42.88 µg/m³, nga 40 µg/m³ që është norma vjetore e BE. Krahasuar me periudhën e monitoruar më parë konstatohet qartësisht se ka një ulje të nivelit të PM10.

Ndërsa numri i ditëve që tejkalojnë normën ditore  prej 50 µg/m³ në këtë stacion, është vetëm 3 ditë  nga 16 ditë të monitoruar.

Sheshi “Skënderbej” ka rritur në mënyrë të ndjeshme cilësinë, kjo, si rrjedhojë e disa elementeve pozitive që projekti përmban: si shitimin e sipërfaqes së gjelbra, ndalimin e automjeteve, shatërvanët etj. Sheshi ofron 32 000 metra katrorë oaze e pyll urban me bimësi. Ato janë të mbjella në rreth 11 lulishte, ku janë mbjellë 2,220 pemë, 4,500 shkurre dhe 70,000 lule. Sheshi është i pajisur gjithashtu me rreth 100 shatërvanë të cilat përveç aspektit estetik do të shërbejnë edhe për freskinë gjatë periudhës së nxehtë. Ky shesh është në fakt një risi për vendin tonë edhe në aspektin ekologjik, duke shfrytëzuar ujin e shiut në sistemin e vaditjeve dhe shatërvanëve.

Ora news,  14.06.2017

Sot në Sheshin Nëna Terezë në Prishtinë, PEN – Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatarë dhe Lëvizja Shkenca për Ndryshim – SFCK, në mbështetje nga Komisioni Evropian, kanë ftuar të gjithë njerëzit, të rinjtë, fëmijët dhe prindërit, që të bashkangjiten në sheshin Nënë Tereza për të ngritur zërin ndaj ndotjes së ajrit në Prishtinë.

Edhe pse me ardhjen e stinës së pranverës dhe verës, nivelet e ndotjes së ajrit ulen, ajo që nuk duhet harruar është se përsëri me ardhjen e vjeshtës dhe dimrit, ndotjet enorme të ajrit do të rikthehen përsëri, duke kontribuar më tej në shtimin e sëmundjeve tek fëmijët, të moshuarit dhe qytetarët e tjerë.

Aksioni do të jetë aktive gjatë tërë kohës në orarin e cekur, dhe do të përfshijë: Intervenime artistike dhe muzikore kundër ndotjes së ajrit; Matje të drejtpërdrejta të cilësisë së ajrit nga aktivistët; Materiale informuese në lidhje me ndotjen e ajrit dhe ndikimin e saj në shëndet, si dhe shpërndarje të maskave kundër ndotjes së ajrit; Mesazhe solidariteti për të gjithë ata që janë prekur nga sëmundje të ndryshme si pasojë e ndotjes së ajrit. Kujtojmë se raporti i Bankës Botërore në Kosovë, ka përllogaritur rreth 835 vdekje të parakohshme çdo vit në Kosovë si pasojë e ndotjes së ajrit; si dhe thirrje ndaj institucioneve përgjegjëse, veçanërisht Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor si dhe Agjencionin për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës, që të punojnë në mënyrë sistematike në marrjen e masave gjatë periudhave kur ndotja e ajrit fillon të rritet, si dhe të vazhdojnë të publikojnë të dhanat për ndotjen e ajrit edhe gjatë stinës së pranverës dhe verës.

Projekti “Making Sense” është projekt inovativ, i mbështetur nga Komisionit Evropian, dhe zhvillohet paralelisht në Belgjikë, Spanjë, Skoci, Holandë dhe Kosovë. Ky projekt në Kosovë implementohet nga PEN (Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatarë) dhe Lëvizja Shkenca për Ndryshim.

Qëllimi i projektit është aftësimi i qytetarëve që të monitorojnë vetë gjendjen e mjedisit të tyre, të krijojnë kampanja mobilizuese, dhe së bashku me akterë kryesorë të synojnë ndryshime pozitive në fushën e mjedisit në Kosovë.

Agjensia e lajmeve ekonomia,  24.04.2017

Ka një projektligj për ndryshimet klimatike që po diskutohet prej pak kohësh me grupe të ndryshme interesi.

Por ky draft në një nen specifik të tij parashtron edhe detyrat që kanë ministritë e linjës. Sipas fushës që mbulon secila, Ministria e Mjedisit ka përcaktuar edhe opsionet e mundshme për t’u zbatuar, dhe këto opsione nisin nga energjia, tek kreditë për banesa të gjelbra tek dhënia e incentivave për blerjen e makinave elektrike.

Kështu janë shtatë fusha që janë përcaktuar në draft si të nevojshme për t’u përditësuar në dokumente dhe politika të ministrive të linjës.

Së pari në fushën e prodhimit të energjisë: energjitë e rinovueshme, shpërndarja, menaxhimi i shpërndarjes, ruajtja e energjisë, produktet/ teknologjitë që mbështetin sistemet energjitike inteligjente, qendrat e të dhënave për përdorimin e energjive të rinovueshme.

Së dyti në fushën e eficencës së energjisë: ndërtesat tregtare të gjelbërta, kreditë për banesa të gjelbërta, teknologjitë dhe produktet me përdorim eficent të energjisë, përmirësimet e teknologjisë.

Së treti në fushën e transportit: transporti publik, infrastruktura për automjete elektrike, skema të qiradhënies së bicikletave, automjete me shkarkime të pakta.

Më pas vijnë me radhë katër fusha të tjera si ujërat, menaxhimi i mbetjeve, përdorimi i tokës dhe përshtatja infrastrukturore.

Scan Tv,  17.03.2017

Shkupi është qyteti më i ndotur në Maqedoni. Ekspertët thonë se në disa raste, shkalla e grimcave të pluhurit ka arritur edhe në mbi 1,200 PM10 mikrogramë për metër kub.

Kryetari i bashkisë, Koce Trajanovski, tha se duhet të ulet qarkullimi i automjeteve private.

Nevena Smilevska nga shoqata ekologjike “Eko Vetëdija”, thotë se në ndotjen e ajrit, rol të madh kanë lëndët djegëse që përdorin amvisëritë, andaj ka kërkuar që autoritetet shtetërore të ndajnë mjete sa i përket efikasitetit energjetik, duke subvencionuar izolimin e banesave të vjetra.

“Para së gjithash, autoritetet shtetërore duhet të fokusohen në efikasitetin energjetik, të objekteve të banesave për çka ka më shumë fonde edhe nga Bashkimi Europian, të cilat janë të pashfrytëzuara. Pastaj qytetarët duhet të vetëdijesohen për shfrytëzimin e energjisë diellore, për çka shteti ndan subvencione, por shumë pak punohet në ngritjen e vetëdijes së qytetarëve në këtë drejtim”, tha Smilevska.

Shoqata ekologjike “Go Green” thotë se me ndërtimin e projektit Shkupi 2014 për katër herë janë zvogëluar hapësirat e gjelbra në kryeqendër, duke theksuar se “nuk ka logjikë që të priten drunjtë në interes të mafies urbane, përderisa shkalla e ndotjes së ajrit është në rritje”.

Organizatat ekologjike, duke komentuar mosreagimin e autoriteteve të shtetit për shkallën në rritje të nivelit të ndotjes së ajrit, thonë se nevojitet një aktivizim më i madh i sektorit civil për të ngritur vetëdijen e drejtuesve të institucioneve për t’iu qasur me seriozitet problemeve me ndotjen e ambientit jetësor dhe jo t’i neglizhojnë ato.

“Kemi të bëjmë me mungesën e vetëdijes te politikanët, jo vetëm tek këta që janë aktualisht por në përgjithësi për të gjykuar drejt lidhur me këto tema, le të themi moderne të kohës. Më shumë organizata joqeveritare, të cilat veprojnë në fushën e mbrojtjes së mjedisit, të bëjnë presion më të madh tek autoritetet shtetërore, që të vetëdijesohet politika sepse politika është ajo që merr vendime dhe jo qytetarët”, thotë për Radion Europa e Lirë, Arianit Xhaferi nga shoqata ekologjike EKO Guerila.

Ndaj shkallës së lartë të ndotjes së ajrit në Shkup dhe disa qytete të tjera të Maqedonisë ka reaguar edhe ambasada për fëmijë në Shkup “Megjashi”, duke theksuar se “fëmijëve u është cenuar e drejta elementare, ajo për të jetuar”.

Ata u janë referuar të dhënave që kanë dalë nga hulumtimi i kryer nga Banka Botërore, ku thuhet se ndotja e ajrit në Maqedoni për çdo vit vret nga 1350 persona.

“Një në dy fëmijë vitin e kaluar është kuruar nga sëmundjet respiratore të cilat më së shumti janë pasojë direkt nga ajri i ndotur. Fëmijët janë më të goditurit, veçanërisht në sezonin e ngrohjes kur përqendrimi i grimcave rritet”, theksohet në reagimin me shkrim të ambasadës për fëmijë në Shkup “Megjashi”.

Edhe Instituti për Shëndetit Publik thotë se rritja e nivelit të ajrit të ndotur ka rritur dhe numrin e pacientëve të cilët vuajnë nga sistemi respirator.

Revista Monitor,  09.02.2017

Qendra Informative dhe Kulturore e BE-së në Prishtinë organizon debatin lidhur me gjendjen e tanishme të ndotjes së ajrit në Kosovë, politikat dhe ligjet e BE-së për cilësinë e ajrit, reagimin institucional ndaj shifrave alarmante rreth ndotjes së ajrit.

Kjo është bërë e ditur në një njoftim për media nga Qendra Informative dhe Kulturore e BE-së në Kosovë.

Debati do të mbahet sot duke filluar nga ora 13:30.

Telegrafi,  19.01.2017

Institutit Hidrometeorologjik i Kosovës, përmes një komunikate për media, ka bërë të ditur se nga analiza e rezultateve të fituara nga monitorimi automatik i cilësisë se ajrit është vërejte së gjatë ditëve të fundit janë paraqite tejkalime të vlerave kufitare ditore me PM10.

“Vlera kufitare ditore e lejuar për mbrojtjen e shëndetit të njeriut është 50ug/m3, ndërsa gjate këtyre ditëve vlera maksimale e mesatares ditore është shënuar me date 13.01.2017 e cila ka arritur në vlerën 93.5µg/m3, ndërsa ditëve të tjera kemi pas koncentrime me të ulëta”.

Përqendrime të larta janë paraqit edhe me ndotësin PM2.5 i cili ka arrite vlerën maksimale e mesatares ditore po të njëjtën ditë dhe në të njëjtin lokacion, nga ku arrin vlerën në 92.3µg”, thuhet në njoftimin e Institutit Hidrometeorologjik i Kosovës.

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë javë më parë ka kërkuar nga autoritetet kompetente që të merren masa urgjente për përmirësimin e cilësisë së ajrit.

Ekspertët e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike, kishin paralajmëruar “se nëse nuk merren masa urgjente, do të ketë efekte negative në dëmtimin e shëndetit dhe rritjen e vdekshmërisë nga të gjitha shkaqet e sidomos nga sëmundjet kardiovaskulare dhe respiratore”.

Agjensia e lajmeve ekonomia,  17.01.2017

Projekti i Bashkimit Europian, IBECA, dhe Ministria e Mjedisit prezantuan një draft të planit për përmirësimin e cilësisë së ajrit në Shqipëri.

Në një takim me ekspertë të projektit të financuar nga BE, IBECA, dhe specialistë nga Ministria e Mjedisit, u prezantua një draft i planit kombëtar për cilësinë e ajrit. Ky është plani i parë kombëtar për menaxhimin e cilësisë së ajrit, i cili është i bazuar në legjislacionin e BE-së, “Acquis Communutaire”.

Paolo Bacca, drejtues i projektit për Forcimin Institucional për Zbatimin e Legjislacionit të Mjedisit dhe Klimës, IBECA, tha se “ky është një hap përpara në lidhje me implementimin e e legjislacionit mbi menaxhimin e cilësisë së ajrit” dhe ndjek hapa të mëparshëm për transpozimin e Direktivave të BE-së, mbi ajrin e pastër dhe uljen e metaleve të rënda në mjedis.

Menaxheri i sektorit të mjedisit dhe energjisë pranë Delegacionit të BE-së, Antoine Avignon tha se, “duke adoptuar këtë plan, qeveria bie dakord që në mënyrë aktive të reduktojë ndotësit të cilët dalin nga makinat, bizneset dhe ndërtimi”.

Ai përmendi se, tani ekspertët e kanë bërë nisjen e punës dhe i mbetet ligjvënësve dhe qeverisë për ta bërë këtë plan që të funksionojë për qytetarët shqiptarë. Drejtori i Agjensisë Kombëtare të Mjedisit, Julian Beqiri, tha se, është e nevojshme të investohet në monitorimin e ajrit duke rritur numrin e stacioneve në vend dhe veçanërisht në Tiranë, ku operon vetëm një stacion.

Monitorimi i cilësisë së ajrit është një komponent kryesor për çdo qasje efektive për menaxhimin e cilësisë së ajrit, sepse jep evidencë për vendimarrësit për menaxhimin dhe përmirësimin e mjedisit tonë.

Aktvititeti vazhdoi me diskutime nga ekspertë të cilësisë së ajrit të cilët prezantuan fushat kryesore, ku autoritetet shqiptare duhet të fokusohen për të përmirësuar dhe mbrojtur standardet e cilësisë së ajrit. Ata prekën mbështetjen financiare që nevojitet për të zbatuar planin e ri si dhe shpjeguan cilat institucione dhe autoritete duhet të përfshihen.

Scan Tv,  02.11.2016

Shqipëria prodhon mesatarisht 351.36kg dioksid karboni në vit për shkak udhëtimeve në vendin e punës apo tëqendrat arsimore. Kjo sasi e lartë dioksidi në mënytë që të neutralizohet, sipas kërkimeve të Numbeo.com kërkon që për çdo pasagjerë të jenë të mbjela 4.1 pemë.

Shqipëria për gjashtë mujorin e parë të viti 2016 llogariti një indeks trafiku në 137.09, duke u lënë pas nga vendet e rajonit vetëm Italinë me indeks 144.

Kroacia, Bosnje – Hercegovina dhe Serbia paraqiten me një indeks të trafikut në shkallë më të ulët se vendi ynë, përkatësisht me 101.8, 80.9 dhe 94.

Sa i takon emetimit tëdioksidit të karbonit, Shqipëria e ka indeksin në vlerë 1,464. Bosnje – Hercegovina paraqitet si vendi me indeksin më të mirëpër sa i përket emetimit të CO2, për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Në studim janë marrë 160 vende. Qyteti Timisoara në Rumani rezulton të jetë vendi me performancën më të mirë sa i përket trafikut të gjeneruar nga makinat dhe nivelit të ulët të emetimit të dioksidit të karbonit (CO2).

Revista Monitor,  20.07.2016

Shqipëria është një ndër vendet me cilësinë e ajrit më të më ndotur. Një nga faqet e njohura për statistikat Numbeo.com tregon se indeksi i ndotjes sipas të dhënave të Qershorit 2016 ishte 76.4 pikë. Kjo shifër na rendit në vendin e 28-të nga 108 vende që janë marë në shqyrtim në total.

Shteti më i ndotur llogaritet të jetë Afganistani me indeks në 101.2 pikë. Shqipëria renditet pas Indisë, por para Indonezisë. Nga vendet e rajonit ajo lë pas vetëm Maqedoninë e cila e ka indeksin 85 pikë.

Vendi më i pastër sipas këtij Indeksi llogaritet të jetë Islanda e cila e ka indeksin 10.4 pikë.

Revista Monitor,  13.07.2016

Studiues së Institutit të fizikës dhe kimisë të qytetit Dalian, pjesë e Akademisë së Shkencave të Kinës janë të mendimit se teknologjia e desulfurizimit të naftës është e suksesshme për uljen e nivelit të ndotjes së ajrit.

Vitet e fundit, ndotja e ajrit në Kinë ka shënuar nivele të larta. Sipas studjuesve ndotja e ajrit nga makinat përbën 20%-30% të shkaqeve të ndotjes, pasi cilësia e karburantit ndikon direkt në lëshimin e gazit të makinave.

Sipas Institutit të Dalianit, kjo teknologji e re mund të përdoret në përmirësimin e karburantit, duke ndikuar në zhvillimin industrial, por dhe në uljen e ndotjes së ajrit në vend.

Agjensia e lajmeve ekonomia,  30.03.2016