info@energjia.al

Insig Logo 1

off

Statusi i naftëtarit; Albpetrol, apel për aplikime

Mijëra punonjës dhe ish punonjës në sektorin e naftës duhet të aplikojnë sipas procedurave të përcaktuara me ligj për të përfituar statusin e naftëtarit. Kompania shtetërore e prodhimit dhe tregtimit në naftë në vend Albeptrol që ka edhe numrin më të lartë të punonjësve në këtë...
Postuar me 24 nën 2017
, 13:15
off

Zyrtarizohet kalimi i bllokut të Velçës tek Pennine

Albpetrol dhe kanadezët e Pennine Petroleum Corporation kanë mbyllur marrëveshjen lidhur me Bllokun e Velçës. Kjo e fundit ka marrë miratimin e qeverisë duke i hapur kështu rrugë procedurave të tjera. Marrëveshja ka në bazë ndarjen e prodhimit, kërkimin, zhvillimin dhe prodhimin...
Postuar me 24 nën 2017
, 12:24
off

Rriten Brent dhe WTI

Çmimet e naftës shënuan rritje mëngjesin e ditës së sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane, WTI, avancuan me 35 cent ose me 0.6 për qind. Atu u tregtuan me 58.42 dollarë për fuçi. Treguesit referencë për naftën e paërpunuar europiane, Brent, u rritën me 0.2...
Postuar me 24 nën 2017
, 11:27
off

Bursa e energjisë, miratohet draft-ligji për krijimin

Bursa e Energjisë, një nga pjesët më të rëndësishme të tregut të energjisë, do të ngrihet së shpejti. Qeveria miratoi në mbledhjen e fundit të mbajtur të mërkurën (më 22 nëntor) një projektligj që zgjidh “ngërçin”, duke përcaktuar se cili do të jetë operatori që do ta ketë nën...
Postuar me 24 nën 2017
, 10:35
off

OSHEE siguron energjinë për dhjetorin

Sigurimi i energjisë për muajin dhjetor nuk ka qenë aspak i lehtë për Operatorin e Shpërndarjes së Energjisë Elektrike. Këtij të fundit i janë dashur katër raunde negociatash aspak të lehta me tregtarët për të siguruar tëplotë pjesën e energjisë për të cilin ishte shpallur...
Postuar me 24 nën 2017
, 9:51
off

20% e burimeve të energjisë janë të rinovueshme

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë publikoi raportin e pasqyrës energjetike botërore për vitin 2017. Në këtë raport pasqyra e energjisë është vlerësuar në 4 kategori dhe atë në uljen e kostove të teknologjisë së energjisë së ripërtëritshme, rritjen e pjesës së përgjithshme të...
Postuar me 23 nën 2017
, 13:22
off

Kanadaj ul eksportet e naftës drejt SHBA

Çmimet e naftës janë rritur ndjeshëm në sesionin e sotëm, pasi shkurtimet e furnizimit me naftë nga Kanadaja drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës kanë shkaktuar rënien e rezervave të naftës në ekonominë më të madhe në botë. Gjithashtu, çmimet po mbështeten edhe n...
Postuar me 23 nën 2017
, 12:32
off

Mbetjet e kafes, karburant për autobusa?

Mbetjet e kafes tashmë mund të përdoren edhe si karburant për furnizimin e autobusëve. Kjo ide inovative është testuar në Londër nga 27 vjeçari Arthur Kay, themelues i një kompanie private për rinovimin e energjisë. Biokarburanti është prodhuar nga përzierja e vajit të nxjerrë...
Postuar me 23 nën 2017
, 11:40
off

Energjia, nëse nuk ka shi do duhen 45 mln euro

Shqipëria është zhytur në një krizë të rëndë hidrike, e cila pritet të përkeqësojë edhe më shumë financat e sektorit energjetik. Për shkak të pamundësisë për të prodhuar në vend, Operatori i Shpërndarjes së Energjisë po planifikon të importojë një sasi rekord energjie për...
Postuar me 23 nën 2017
, 10:53
off

OSHEE hap proçedurat për importin e dhjetorit

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka hapur procedurën e re për të siguruar energji për muajin dhjetor, i cili tradicionalisht është muaji me konsumin më të lartë në vit. Deri në nëntor OSHEE u ndihmua edhe nga KESH për pjesën e importeve të cilat u blenë në tre muaj...
Postuar me 23 nën 2017
, 9:48
off

Kosovë, humbje për shkak të destabilitetit energjitik

Është mbajtur forumi i biznesit i organizuar nga OEK në bashkëpunim me organizatën gjermane GIZ “Pengesa qindra milionëshe: Energjia elektrike”. Rreth 300 milionë euro janë humbje të bizneseve të shkaktuara nga energjia elektrike ku 550 milionë euro energji që prej pasluftës janë...
Postuar me 22 nën 2017
, 14:54
off

Kosovë, ministri prezanton “Kosovën e Re” tek ambasadori i Japonisë

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka ka zhvilluar një takim pune me Ambasadorin e Japonisë në Vjenë jo-rezident në Prishtinë Kiyoshi Koinuma, me të cilin ka biseduar për zhvillimet ekonomike në vend. Ministri Lluka e njoftoi Ambasadorin japonez me prioritetet e tij, duke...
Postuar me 22 nën 2017
, 14:11
off

BERZH: TAP dhe bankat, shtysa për ekonominë

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim vlerëson se, stabiliteti makroekonomik, së bashku me normat e kënaqshme të rritjes ekonomike, gazsjellësi trans-adriatik si dhe besimi në rritje në sektorin bankar janë tre aspektet kyçe për tu nënvizuar në ekonominë shqiptare. Kët...
Postuar me 22 nën 2017
, 13:15
off

Investitorët presin takimin e OPEC

Çmimet e naftës janë rritur lehtë në sesionin e sotëm, pasi tregtarët po presin takimin e javës së ardhshme të OPEC, ku eksportuesit më të mëdhenj në botë parashikohet të shtyjnë marrëveshjen për uljen e prodhimit. Por, në anën tjetër, rritja e prodhimit në Shtetet e Bashkuara të...
Postuar me 22 nën 2017
, 12:32
off

Befason makina e re me hidrogjen

Kjo veturë me hidrogjen mund të jetë e ardhmja e transportit. Inxhinieri i automobilave, Hugo Spowers beson se automjetet elektrike me bateri nuk do të jenë opsioni i vetëm tërheqës në treg për blerësit, por në listë do jenë edhe automjetet me hidrogjen, ku me anë të tyre do të...
Postuar me 22 nën 2017
, 11:36
off

Treguesit ekonomikë të KESH me humbje

Korporata Elektronenergjetike Shqiptare është përballur me një situatë krejt të kundërt në raport me një vit më parë, teksa të ardhurat kanë rënë dukshëm dhe nga fitimet ka kaluar në humbje. Gjendja e saj financiare është vështirësuar muaj pas muaji ndërkohë që në mungesë të...
Postuar me 22 nën 2017
, 10:51
off

Kosova i shet energji Kinës

Kompania për Ditribuimin e Energjisë Elektrike KEDS brenda vitit eksporton miliona euro energji elektrike jashtë vendit. Vitin e kaluar ka eksportuar energji në vlerë prej 25 milionë eurove, kurse vetëm në tremujorin e tretë të këtij viti ka eksportuar 5.4 milionë euro. Ndërkohë...
Postuar me 22 nën 2017
, 9:58