info@energjia.al

Insig Logo 1

off

Çfarë nuk tregohet në lidhje me ndryshimet klimatike

Ndalimi i rrjedhës së dioksidit të karbonit në atmosferë nuk mjafton. Ai duhet të nxirret jashtë funksioni Dy vjet më parë, e gjithë bota po përpiqej që ngrohja globale të mos rritej më shumë se 2,2°C, në krahasim me periudhën paraindustriale. Shkencëtarët dhe aktivistët e...
Postuar me 09 Dhj 2017
, 11:42
off

Rriten Brent dhe WTI

Çmimet e naftës së papërpunuar shënuan rritje mëngjesin e ditës së sotme, duke lënë pas kështu nivelin e tyre të ulët të shënuar disa ditë më parë. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane, WTIu rritën me 0.3 për qind dhe u tregtuan me 56.14 dollarë për fuçi, por...
Postuar me 09 Dhj 2017
, 10:45
off

KESH rrit prodhimin për të përballuar shiun e fundjavës

Korporata Elektoenergjetike Shqiptare ka dalë sërish në treg të lirë për të shitur 38 500 MWh energji në datat 8-14 dhjetor 2017. Kërkesa e saj është për të shitur në dy lote, ku në të parin është parashikuar një sasi prej 28 000 MWh energji në profilin 06:00-22:00, kurse loti i...
Postuar me 09 Dhj 2017
, 9:53
off

Miratohet marrëveshja midis Peninne dhe Albpetrol për bllokun e Velçës

VENDIM Nr. 685, datë 22.11.2017 PËR MIRATIMIN E MARRËVESHJES ME NDARJE PRODHIMI, PËR KËRKIMIN, ZHVILLIMIN DHE PRODHIMIN E HIDROKARBUREVE NË TOKË, NË SHQIPËRI, BLLOKU I VELÇËS, NDËRMJET “ALBPETROL” SHA DHE “PENNINE PETROLEUM CORPORATION” Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës...
Postuar me 08 Dhj 2017
, 9:47
off

Gëzuar ditën e rinisë

Portali i Energjisë uron Gëzuar ditën e rinisë. energjia.al rikthehet nesër. energjia.al  08.12.2017
Postuar me 08 Dhj 2017
, 9:32
off

OSHEE, ndihmë për familjen e elektriçistit që humbi jetën

Një 50 vjeçar, punonjës i OSHEE në Fier humbi jetën pak ditë më parë dukë rregulluar një defekte në një shtyllë të tensionit të lartë. Report Tv ka shkuar në shtëpinë e të ndjerit Sabri Vriga në fshatin Ngjeqar i cili ka lënë pas nënë, gruan dhe dy fëmijë. Familjarët kërkojnë...
Postuar me 07 Dhj 2017
, 13:08
off

Rritje e rezervave në SHBA vë nën presion çmimet

Çmimet e naftës po qëndrojnë në rënie edhe në sesionin e sotëm, për shkak të rritjes së rezervave të produkteve të rafinuara të naftës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Nafta Brent e Londrës po tregtohet në rreth 62.4 dollarë për fuçi, ndërsa nafta Bruto amerikane tregtohet në...
Postuar me 07 Dhj 2017
, 11:29
off

OSHEE, harta e zonave ku do ketë ndërprerje

Ndërprerjet e energjisë vijojnë sërish për shkak të punimeve në linja e nënstacione. Kështu, nga punimet që do të kryhen në nënstacionin Qafë Mollë, disa zona të Tiranës do të kenë ndërprerje energjie. Kufizimet sipas OSHEE do të jenë nga ora 11:00 deri në 12:00 në këto zona:...
Postuar me 07 Dhj 2017
, 10:44
off

Energjia, ndër të parët sektorë në hapësirë

Kompanitë në mbarë botën – në transport, eksplorim, energji, ndërtim- janë të gjithë duke kërkuar gjithnjë e më shumë mundësi për tu rritur në të ardhmen. Hapësira shpejt po bëhet një vend ku industritë që fuqizojnë ekonominë tonë globale do të kryejnë biznes. Çfarë e quajmë një...
Postuar me 07 Dhj 2017
, 9:55
off

Kosova mund të përballet me krizë energjitike

Vonesa e shpronësimit të pronarëve në fshatrat në të cilat planifikohet krijimi i minierës së re të thëngjillit, i cili me gjithë angazhimet e Qeverisë nuk ka rezultuar me zgjidhje të qëndrueshme, rrezikon furnizimin stabil me energji nëse kjo çështje nuk zgjidhet në një të...
Postuar me 06 Dhj 2017
, 14:41
off

Prodhimi në SHBA zbeh marrëveshjen e OPEC

Çmimet e naftës po qëndrojnë në rënie edhe në sesionin e sotëm, për shkak të pritshmërive për rritjen e prodhimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Këto pritshmëri kanë klipsuar të dhënat që treguan një rënie të rezervave të naftës në SHBA dhe vendimin e OPEC për të shtyr...
Postuar me 06 Dhj 2017
, 13:58
off

Raporti: Të detyruar të importojmë energji

Rrjeti europian i operatorëve të sistemeve të transmetimit ka publikuar së fundmi projeksionet për dimrin 2017/2018, sa i përket kapacitetit energjetik. Paçka se, Shqipëria nuk është pjesë e rrjetit, vendi ynë merret në analizë. Ky lloj publikimi është periodik, dhe bëhet çdo vit...
Postuar me 06 Dhj 2017
, 12:38
off

OSHEE, prodhuesve me përparësi: Kushtet që duhet të plotësoni

Prodhuesit me përparësi të Energjisë Elektrike kaluan gjatë këtij viti nga marrëdhënia e rregulluar me Korporatën Elektroenergjetike Shqiptare tek ajo me Operatorin e Shpërndarjes së Energjisë Elektrike. Pjesa më e madhe tashmë kanë një kontratë me OSHEE, e cila është nënshkruar...
Postuar me 06 Dhj 2017
, 11:44
off

Gazprom rrit eksportet në Turqi

Kompania ruse e energjisë, “Gazprom” deklaroi se eksporti i gazit natyror drejt Turqisë për periudhën janar-nëntor është rritur me 20,4% në krahasim me periudhën e njëjtë të një viti më parë. Në deklaratën e bërë, shkruan TRT, gjithashtu bëhet e ditur se është rritur edhe dërgimi...
Postuar me 06 Dhj 2017
, 10:42
off

Vazhdon rënia e naftës

Çmimet e naftës shënuan rënie mëngjesin e ditës së sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane shënuan rënie edhe mëngjesin e kësaj të mërkure. Ata ranë me 22 cent dhe u tregtuan me 57.50 dollarë për fuçi. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar europiane,...
Postuar me 06 Dhj 2017
, 9:53
off

Shqipëria i shet Kosovës rreth 3 mln euro energji për 5 ditë

Reshjet e shiut nuk sollën vetëm fatkeqësi në Shqipëri, por kishin edhe të mira. Ato kanë rritur prodhimin e energjisë në hidrocentralet e kaskadës së Drinit, ndërsa tepricat po depozitohen në Kosovë, ani që mosvënia në funksionim e linjës së interkonjeksionit 400 kilovolt në mes...
Postuar me 05 Dhj 2017
, 14:54
off

KEK thirrje banorëve për të nënshkruar kontratat për zhvendosje

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) i bënë thirrje banorve të fshatrave Hade e Shipitullë të shfrytëzojnë të drejtën e tyre që brenda afateve ligjore të lajmohen në zyrat e KEK-ut Departamenti Pronës, për të nënshkruar marrëveshjet për zhvendosje jo me vone se deri me 15...
Postuar me 05 Dhj 2017
, 14:12