info@energjia.al

Insig Logo 1

off

Kosovë, kompania kanadeze nis hulumtimet për minerale

Projekti “Crepula”, sipas faqes zyrtare të kompanisë kanadeze “Altair Rexources Inc”, është blerë nga ndërmarrja “AGJA” në Kosovë. Ajo posedon 90 për qind të projektit, gjegjësisht aksione të kompanisë nga Kosova, për çka ka paguar 300 mijë dollarë me këste. Pacolli: Druaj s...
Postuar me 27 Mar 2017
, 14:44
off

SHBA udhëheq trajektoren e naftës

Çmimet e naftës u regjistruan në rënie gjatë sesionit të parë të javës, si pasojë e të dhënave që vijnë nga Shtetet e Bashkuara, por edhe nga OPEC. Në kontinentin e ri, aktiviteti i shpim-kërkimit vijon të intensifikohet ndjeshëm, ndërkohë që tregjet vënë në pikëpyetje...
Postuar me 27 Mar 2017
, 13:57
off

Qymyri në krizë globale

Konsumi global i Qymyrit ka rënë në mënyrë të ndjeshme. Në vetëm një vit numri i impianteve dhe projekteve në sektor ka rënë me plot 48%, pra thuajse është përgjysmuar. Kjo vjen kryesisht falë Kinës dhe Indisë, që kanë kthyer sytë drejt burimeve të rinovueshme. Të dy këto vende,...
Postuar me 27 Mar 2017
, 13:04
off

Ora e Tokës, bota në errësirë për 60 minuta

Disa prej monumenteve më të njohura rreth botës qëndruan në errësirë për 1 orë, me rastin e 10 vjetorit të orës së tokës, një event që synon sensibilizimin mbi ndryshimet klimatike, dhe ruajtjen e energjisë. Rreth 170 vende u bënë pjesë e iniciativës, duke fikur dritat ...
Postuar me 27 Mar 2017
, 11:19
off

ZRRE do të heqë tarifat dimërore të energjisë

Zyra e Rregullatorit për Energji (ZRRE) ka mbajtur një dëgjesë publike për propozimin e strukturës së re tarifore për konsumatorët familjar, pas rishikimit të strukturës ekzistuese. Propozimi i ri paraqet ndryshime të rëndësishme për këta konsumatorë të cilët kanë një struktur...
Postuar me 27 Mar 2017
, 10:32
off

Shiu shkaktoi prodhim të lartë të energjisë

Shqipëria prodhoi 7.1 miliardë kWh energji elektrike gjatë vitit 2016 si pasojë e prurjeve të mëdha të ujit dhe rritjes së prodhimit nga hidrocentralet private, prodhimi i dytë më i lartë i shënuar në histori. Prodhimi i Energjisë elektrike gjatë vitit 2016 arriti 7.1 miliardë...
Postuar me 27 Mar 2017
, 9:45
off

Nafta, sauditët nxisin trendin

Çmimet e naftës u regjistruan në rritje gjatë sesionit të fundit të javës, duke marrë shtysë nga një rënie e eksporteve saudite drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Pavarësisht kësaj tregjet vijojnë të mbeten nën presion të vazhdueshëm. Në çelje të sesionit të sotëm, nafta...
Postuar me 25 Mar 2017
, 11:44
off

EITI: Industria nxjerrëse në vitin 2015

Viti 2015, përtej të qenit një vit i vështirë për industrinë nxjerrëse për shkak të çmimeve të ulëta të lëndëve të para në tregjet globale, në shifra reflekton një situatë pozitive për Shqipërinë. Gjithmonë në krahasim vjetor me vitin 2014. Raporti i fundit i “Nismës për...
Postuar me 25 Mar 2017
, 11:10
off

Hetim i thelluar në tregun e gazit

Autoriteti i Konkurrencës hapi procedurat për një hetim të thelluar në të gjitha segmentet e tregut të ngarkim shkarkimit, importit, depozitimit dhe shitjes me shumicë të produktit gaz i lëngshëm i naftës për konsum familjar dhe biznes”. Komisioni i Konkurrencës, pas shqyrtimi...
Postuar me 25 Mar 2017
, 9:43
off

Ballkan, vendet që kapin objektivat e energjisë së rinovueshme

Vetëm katër nga vendet e rajonit të Ballkanit do të mund të arrijnë tragetin kombëtar për energjinë e rinovueshme deri në vitin 2020. E ato janë : Bullgaria, Kroacia, Mali i Zi dhe Rumania. Mes tyre nuk është Shqipëria e cila ka si target arritjen e 38% energjisë së rinovueshme...
Postuar me 24 Mar 2017
, 14:45
off

Rriten çmimet e naftës

Çmimet e naftës shënuan rritje mëngjesin e ditës së sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane u rritën me 19 cent dhe u tregtuan me 47.89 dollarë për fuçi. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, u rritën me 14 cent dhe u tregtuan me...
Postuar me 24 Mar 2017
, 14:09
off

Stavileci paralajmëron fizibilitetin për ngrohjen e Drenasit

Mundësia e zhvillimit të projekteve të përbashkëta, e veçanërisht zhvillimi i rrjetit të ngrohjes qendrore në Komunën e Drenasit, ka bërë që sot Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci i shoqëruar nga zëvendësi i tij Gani Koci dhe bashkëpunëtorë të tjerë të takohen me...
Postuar me 24 Mar 2017
, 11:27
off

Avancojnë Brent dhe WTI

Çmimet e naftës së papërpunuar e nisën këtë janë në rritje, duke lënë pas nivelin e tyre më të ulët që prej nëntorit të 2016. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane, WTI, u rritën me 0.75 për qind në 48.40 dollarë për fuçi. Treguesit referencë për naftën ...
Postuar me 24 Mar 2017
, 10:39
off

Performanca energjitike, Shqipëria përmirësohet

Shqipëria është përmirësuar me 10 vende në indeksin vitit 2017 të Forumit Ekonomik Botëror në lidhje me performancën arkitekturore të energjisë. Raporti rendit 127 shtete, ku Shqipëria radhitet e 25-ta. Indeksi bën vlerësimet në bazë të perfomancës energjitike të çdo vendi dhe...
Postuar me 24 Mar 2017
, 9:51
off

Raporti i energjisë nga WEF, Shqipëria e 25

Forumi Ekonomik Botëror (WEF) ka publikuar indeksin e vitit 2017 të performancës arkitekturore të energjisë globale, ku radhit 127 vende të ndryshme të globit, përfshirë vendin tonë. Ky indeks radhit vendet në bazë të perfomancës energjetike, dhe Shqipëria gjendet në vendin e...
Postuar me 23 Mar 2017
, 14:43
off

Trump “rrëzon” naftën

Tregjet e kapitalit janë regjistruar në një rënie të përgjithshme gjatë sesionit të sotëm, pas mbylljes së bursave në Shtetet e Bashkuara dhe Azi. Rënia vjen si pasojë e shqetësimeve që lidhen me aftësinë e Donald Trump për të realizuar premtimet për shkurtimin e taksave. Ishin...
Postuar me 23 Mar 2017
, 13:52
off

Energjia nga era, parku i parë në Tepelenë

Qeveria i ka hapur dritën jeshile ndërtimit të një centrali të prodhimit të energjisë nga era nga një kompani shqiptare në fshatrat e Tepelenës. Bëhet fjalë për një investim prej rreth 13 milionë euro, krejtësisht privat dhe kompania ka rreth 5 vite që ka nisur studimin e...
Postuar me 23 Mar 2017
, 11:37