info@energjia.al

Insig Logo 1

off

Vjedhja e energjisë, 9 arrestime javën e kaluar

Policia e Shtetit ka njoftuar arrestimin e 9 personave gjatë javës së kaluar, me akuzën e vjedhjes së energjisë elektrike. Ndërkohë, 17 të tjerë janë shpallur në kërkim, ndërsa 14 persona ndiqen në gjendje të lirë. Po gjatë javës së kaluar janë ndërprerë 1291 lidhje të abonentëve...
Postuar me 03 Gus 2015
, 15:13
off

Nyja “Energji-Siguri” në Europën Juglindore

Ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati – Energjia ishte një nga mjetet e përdorura nga themeluesit e Bashkimit Europian për të filluar pajtimin e kontinentit të vjetër, më shumë se 60 vite më parë. Sot, si kurrë më parë, energjia mbetet një nga sfidat më të ngutshme, si për...
Postuar me 03 Gus 2015
, 14:29
off

Vështirësitë e Trepçës janë të mëdha

Ahmet Tmava kreu i Trepçës në emisionin Interaktiv të KTV –së, ka folur për vështirësitë e këtj insitucioni, duke fajësuar për gjendjen komplekse statusin e pazgjidhur i tij, si dhe mos kompletimin e anëtarëve të bordit të AKP -së që, sipas tij, do të mund të ofronte një zgjidhje...
Postuar me 03 Gus 2015
, 14:02
off

KEDS, KESCO dhe Policia nënshkruajnë marrëveshje

KEDS dhe KESCO kanë nënshkruar Marrëveshje Mirëkuptimi me Policinë e Kosovës. Marrëveshja parasheh asistimin e policisë në aktivitetet e shkyçjes për rastet që paraqesin rrezikshmëri për KEDS dhe KESCO, si dhe publikun, duke respektuar procedurat, kompetencat dhe autorizimet që...
Postuar me 03 Gus 2015
, 13:41
off

Vazhdon rënia e çmimit të naftës

Çmimi i arit të zi në tregjet ndërkombëtare ka vazhduar rënien, edhe pse Irani nuk ka nisur ende të eksportojë naftën e tij, të çliruar tashmë prej sanksioneve ndërkombëtare, raporton KTV. Një fuçi prej 159 litrash kushton 55 dollarë, nga 110 dollarë sa kushtonte përpara një...
Postuar me 03 Gus 2015
, 13:15
off

BB: Shqetësim çmimi i energjisë nga “Kosova e Re”

Banka Botërore ka identifikuar disa mangësi në projektin energjetik “Kosova e Re”. Vërejtjet nisin nga mënyra e tenderimit në dy faza, niveli i lartë i IRR-së e deri tek mënyra dhe koha e llogaritjes së IRR-së. Këto vërejtje të tjera të bëra nga një ekip i Bankës Botërore, që ka...
Postuar me 03 Gus 2015
, 12:28
off

Porti i Durrësit, investime të domosdoshme për TAP

Autoriteti Portual i Durrësit miratoi me procedurë të përshpejtuar dy projekte të rëndësishme për infrastrukturën. Thellimi emergjent i basenit dhe kanalit hyrës si dhe e ardhmja e kalatës 9/d në pjesën veri-lindore të portit të Durrësit janë dy projektet që po hyjnë në rrugën e...
Postuar me 03 Gus 2015
, 11:46
off

Sekuestro 2.6 milionë euro ARMOs

Kompania më e madhe e naftës në Shqipëri “ARMO”, po përballet me dhjetëra borxhe financiare ku e fundit që kërkon nga kompania borxhin është një bankë. Kjo e fundit në 29 korrik të këtij viti ka siguruar një urdhër ekzekutimi nga gjykata e Tiranës, duke kërkuar nga komp...
Postuar me 03 Gus 2015
, 11:12
off

Organizatat mjedisore falenderojnë kryeministrin

Organizatat e Rrjetit “Ecim”, mbështesin deklaratën dhe vendosmërinë  e  Kryeministrit Edi Rama  në lidhje me HEC-et, ku  ndër të tjera ai tha-“Qeveria nuk do të lejojë ndërtimin e HEC-eve në të gjithë ato zona të mbrojtura ku batërdia e korrupsioni ka sjell dhënien e lejeve të...
Postuar me 03 Gus 2015
, 10:23
off

Për 1 vit, KEDS ndërroi 200 transformatorë

Vetëm gjatë mirëmbajtjes së rrjetit, pos ndërrimit të 200 transformatorëve në trafo, KEDS ka pastruar afro 1000 kilometra trase dhe 100 kilometra rrjet të ri nëntokësor dhe ajror. Nga kryerja e këtyre punëve, numri i prishjeve po reduktohet dukshëm, kurse kualiteti i shërbimeve...
Postuar me 16 Kor 2015
, 14:41
off

Kursimi i energjisë përplas KEK dhe KEDS

KEK-u dhe KEDS-i kanë rënë ndesh me njëri-tjetrin. Zyrtarë të KEDS-it, përmes një komunikate i kanë bërë të ditura arsyet e ndërprerjes së përkohshme të prodhimit në njësinë “B1” në KEK, që do të bëhet, raporton KTV. “KEDS”-i po ashtu njofton se janë njoftuar nga KEK-u që kj...
Postuar me 16 Kor 2015
, 14:13
off

Makina e parë me energji diellore në… Afganistan!

Afganistani tashmë ka makinën e parë me energji diellore në rrugët e tij. Al Jazeera shkruan se inxhinieri që ka dizenjuar këtë makinë, shpreson që të prodhohet në masë nga afganët. Megjithatë shoferët në Afganistan përballen me trafikun kaotik, të nxehtin e tmerrshëm, që ndikon...
Postuar me 16 Kor 2015
, 13:37
off

Nafta sot në vend

Qëndrueshmëria e çmimeve të naftës në bursat ndërkombëtare gjatë sesionit të sotëm në krahasim me ditën e djeshme , është reflektuar edhe në tregun e naftës me shumicë në vendin tonë. Gjatë sesionit të sotëm nafta me shumicë shitet me 148.84 lek për litër, që shënon edhe nj...
Postuar me 16 Kor 2015
, 13:08
off

Kreditorët në rradhë për tu likuiduar me Armon

Borxhet prej 270 milionë eurosh, që kompania ARMO u ka të tretëve, kanë vënë në radhë përmbaruesit për të sekuestruar aktivet, në bazë të kërkesës së kreditorëve. Në fillim të korrikut Shoqëria Përmbarimore “Hoti Bailiff Service”, ka kërkuar në Qendrën Kombëtare të Regjistrimi...
Postuar me 16 Kor 2015
, 11:59
off

20% e interesave të TAP kushtojnë 400 mln euro

20 % e interesit të projektit TAP do të kushtojë rreth 400 mln euro. Kështu deklaroi Menaxheri Ekzekutiv Italian e kompanisë SNAM, të cilit iu referua raporti i Natural Gas Europe. Malacarne gjithashtu ka konfirmuar se ka aktorë të TAP të gatshëm për të shitur aksionet e tyre në...
Postuar me 16 Kor 2015
, 11:22
off

Bankers rrit prodhimin mesatar me 1.4%

Kompania naftë-nxjerrëse Bankers Petrolium tre mujorin e dytë të vitit e ka rritur me 1.4% prodhimin mesatar në fushat naftëmbajtëse të Patos-Marinzës dhe të Kuçovës në raport me tre-mujorin e parë të vitit. Sipas kompanisë këtë 3 mujor prodhimi mestar shkon në 20.045 fuçi n...
Postuar me 16 Kor 2015
, 9:44
off

“Contour” kërkon kthim të shpejtë investimi

Kompania amerikane “Contour Global” e ka dorëzuar ofertën e dytë për Normën e Brendshme të Kthimit (IRR) për mjetet që do t’i investojë në ndërtimin e termocentralit 600-megavatesh. Përkundër disa muajsh negociata, niveli i IRR-së së kërkuar ka mbetur pothuajse i pandryshuar. Kjo...
Postuar me 15 Kor 2015
, 14:38