info@energjia.al

Insig Logo 1

off

Kërkesa për energji do arrijë kulmin në vitin 2050

Kërkesa globale për energji është rritur me një ritëm të rrezikshëm që prej shekullit të 19-të dhe sipas firmës së investimeve Sanford C. Bernstein & Co, kjo mund të ndryshojë pas 40 vitesh. Kërkesa do të arrijë kulmin në 2050-ën dhe pastaj do të ngadalësohet pasi konsumi i...
Postuar me 26 Gus 2016
, 14:51
off

Termokos, disa lagje akoma pa ngrohje

Banorët e lagjeve të reja siç janë Mati 1, Kalabria e Arbëria edhe këtë vit dimrin do ta kalojnë pa ngrohje nga Termokosi. Edhe pse ishte premtuar që këto lagje sidomos Mati 1, do të kyçen ne rrjetin ngrohës kjo s’ka ndodhur, pasi që kjo fazë është shtyrë për vitin 2017-2018....
Postuar me 26 Gus 2016
, 14:14
off

KESH në Gusht, shitje 656 mijë euro

Korporata Elektronergjetike Shqiptare ka vijuar procesin e optimizimit gjatë muajit gusht duke shitur energji në fasha orare që përfshijnë pikun me çmim më të shtrenjtë dhe duke blerë në fasha ku konsumi është minimal. Të dhënat tregojnë se nga 10 gushti deri në 31 gusht blerja...
Postuar me 26 Gus 2016
, 13:31
off

Remonte fidrash në jugperëndim, zonat që preken

Drejtoria e Tensionit të Lartë (TL), pranë OSHEE do të kryejë remont të disa fidrave dhe aseteve të kompanisë në disa zona të vendit (jugperëndim), në datat 25 dhe 26 gusht, në orare të ndryshme. Zonat që preken nga stakimi i energjisë për shkak të punimeve për mirëmbajtje dhe...
Postuar me 26 Gus 2016
, 12:38
off

ERE anulon proçedurën e shpallur nga KESH

Enti Rregullator i Energjisë ka urdhëruar anulimin e një procedure të shpallur nga ana e Korporatës Elektroenergjetike Shqiptare, duke vënë në dukje se ka parregullsi dhe shkelje të legjislacionit në fuqi. Bordi i ERE-s, në mbledhjen e tij të datës 15.8.2016, konstatoi se në...
Postuar me 26 Gus 2016
, 11:56
off

Vazhdon rënia e çmimeve të naftës

Çmimet e naftës shënuan rënie këtë të premte. Çmimet referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, ranë me 21 cent duke u tregtuar me 49.46 dollarë për fuçi. Edhe çmimet referencë për naftën e papërpunuar europiane shënuan rënie me 10 cent, duke u tregtuar me 47.23 dollarë...
Postuar me 26 Gus 2016
, 11:04
off

Rriten importet e naftës, ja arsyet

Importet e naftës shënuan rritje vjetore me 20% gjatë periudhës 7-mujore, duke arritur në 288 mijë tonë, sasia më e lartë në gjashtë vitet e fundit, sipas të dhënave nga Ministria e Financave. Burimet nga tregu pohojnë se rritja e importeve i dedikohet dy arsyeve specifike këtë...
Postuar me 26 Gus 2016
, 9:48
off

Kosova prodhoi 2007 mln ton qymyr

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Bilancin i Energjisë” për TM2 2016. Në këtë publikim janë prezantuar të dhënat mbi prodhimin e thëngjillit, të dhënat për prodhimin dhe konsumin e energjisë, importin dhe eksportin e energjisë, si dhe importin dhe eksportin e...
Postuar me 25 Gus 2016
, 15:15
off

4 vende ballkanike, plan për dioksidin e karbonit

Greqia, Kroacia, Bullgaria dhe Rumania janë në grupin e vendeve të Bashkimit Europian që nuk kanë nevojë të reduktojnë emisionet e gazit në sektorin e transportit, mbetjeve, ndërtimit dhe bujqësisë, të paktën deri në vitin 2030. Analiza është realizuar nga Agjencia e Lajmeve për...
Postuar me 25 Gus 2016
, 14:02
off

KEDS, stakime për mirëmbajtjen e rrjetit

Si pasojë e disa punimeve të cilat janë duke u zhvilluar nëpër distrikte, KEDS-i njofton konsumatorët se gjatë dy ditëve të ardhshme, do të kenë ndërprerje të planifikuara të energjisë elektrike. Disa pjesë të Prishtinës, Gjilanit, Ferizajt, Prizrenit, Mitrovicës dhe Pejës, do të...
Postuar me 25 Gus 2016
, 12:15
off

TAP, 50 familje bllokojnë punimet

Punimet e projektit TAP në Fier janë bllokuar për disa orë për shkak të protestës së banorëve të cilët kërkojnë paratë e shpronësimeve. Për të qetësuar situatën është dashur edhe ndërhyrja e policisë e cila ka shoqëruar 6 prej banorëve. Banorët e fshatit Mujalli në Fier...
Postuar me 25 Gus 2016
, 11:08
off

Kosovë, udhëzim për automjetet me gaz

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, ka nënshkruar Udhëzimin Administrativ  nr.03/2016 për Ndryshimin dhe Plotësimin e Udhëzimit Administrativ 01/2013 mbi Stabilimentet dhe Pajisjet për Ngasje të Automjeteve me gaz. “Me këtë udhëzim janë përcaktuar kushtet, kriteret dhe...
Postuar me 24 Gus 2016
, 13:56
off

Nafta e papërpunuar shënon rënie

Çmimet e naftës shënuan rënie mëngjesin e sotëm, kjo edhe si pasojë e faktit se kërkesa për naftën e papërpunuar kineze mund të ulet nëse Pekini goditet nga evazioni fiskal në industrinë e naftës. Çmimet referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, ranë me 64 cent ose 1.3...
Postuar me 24 Gus 2016
, 12:29
off

Ballkani, konkurrenca në rritje për gazin

Projekti 20 miliardë dollarë i gazsjellësit TurkStream i Gazprom mund të ketë një ndikim surprizues. Nëse arrin të konkretizohet atëherë do të rritet konkurrenca në tregun e gazit në Bullgari, Rumani, Greqi dhe Maqedoni. Gazprom e ka dizenjuar projektin TurkStream që të reduktojë...
Postuar me 24 Gus 2016
, 10:46
off

Bie nafta për shkak të mbingopjes së tregut

Çmimet e naftës shënuan rënie këtë të martë si pasojë e mbigopjes së tregut. Çmimet referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent,  u tregtuan me 48.86 dollarë për fuçi, duke rënë me 30 cent ose 0.61 për qind, nga mbyllja e tyre e fundit. Edhe çmimet referencë për naftën e...
Postuar me 24 Gus 2016
, 9:49
off

Nafta, rreth 49 USD/fuçi

Nafta ra poshtë 49 dollarë për fuçi, duke lënë pas rritjen e muajit gusht, pasi shenjat mbi rritjen e ofertës në treg injoruan shpresën se vendet prodhuese do të bien dakord për të mbështetur çmimet. Nafta Brent ra me 59 cent në 48.57 dollarë për fuçi. Ndërmjet fillimit të muajit...
Postuar me 23 Gus 2016
, 14:43
off

KEDS vazhdon investimet në rrjet

Rreth 600 mijë euro do të investojë KEDS në  lagjen Sofali dhe Kalabri të Prishtinës. Trafo të reja dhe instalim i rrjetit nëntokësor të shpërndarjes së energjisë elektrike janë pjesa kryesore e këtij investimi që gjithsesi ka gëzuar edhe banorët e lagjes. A. Koliqi banor i...
Postuar me 23 Gus 2016
, 13:57