info@energjia.al

Insig Logo 1

off

ERE anulon proçedurën e shpallur nga KESH

Enti Rregullator i Energjisë ka urdhëruar anulimin e një procedure të shpallur nga ana e Korporatës Elektroenergjetike Shqiptare, duke vënë në dukje se ka parregullsi dhe shkelje të legjislacionit në fuqi. Bordi i ERE-s, në mbledhjen e tij të datës 15.8.2016, konstatoi se në...
Postuar me 26 Gus 2016
, 11:56
off

Vazhdon rënia e çmimeve të naftës

Çmimet e naftës shënuan rënie këtë të premte. Çmimet referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, ranë me 21 cent duke u tregtuar me 49.46 dollarë për fuçi. Edhe çmimet referencë për naftën e papërpunuar europiane shënuan rënie me 10 cent, duke u tregtuar me 47.23 dollarë...
Postuar me 26 Gus 2016
, 11:04
off

Rriten importet e naftës, ja arsyet

Importet e naftës shënuan rritje vjetore me 20% gjatë periudhës 7-mujore, duke arritur në 288 mijë tonë, sasia më e lartë në gjashtë vitet e fundit, sipas të dhënave nga Ministria e Financave. Burimet nga tregu pohojnë se rritja e importeve i dedikohet dy arsyeve specifike këtë...
Postuar me 26 Gus 2016
, 9:48
off

Kosova prodhoi 2007 mln ton qymyr

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Bilancin i Energjisë” për TM2 2016. Në këtë publikim janë prezantuar të dhënat mbi prodhimin e thëngjillit, të dhënat për prodhimin dhe konsumin e energjisë, importin dhe eksportin e energjisë, si dhe importin dhe eksportin e...
Postuar me 25 Gus 2016
, 15:15
off

4 vende ballkanike, plan për dioksidin e karbonit

Greqia, Kroacia, Bullgaria dhe Rumania janë në grupin e vendeve të Bashkimit Europian që nuk kanë nevojë të reduktojnë emisionet e gazit në sektorin e transportit, mbetjeve, ndërtimit dhe bujqësisë, të paktën deri në vitin 2030. Analiza është realizuar nga Agjencia e Lajmeve për...
Postuar me 25 Gus 2016
, 14:02
off

KEDS, stakime për mirëmbajtjen e rrjetit

Si pasojë e disa punimeve të cilat janë duke u zhvilluar nëpër distrikte, KEDS-i njofton konsumatorët se gjatë dy ditëve të ardhshme, do të kenë ndërprerje të planifikuara të energjisë elektrike. Disa pjesë të Prishtinës, Gjilanit, Ferizajt, Prizrenit, Mitrovicës dhe Pejës, do të...
Postuar me 25 Gus 2016
, 12:15
off

TAP, 50 familje bllokojnë punimet

Punimet e projektit TAP në Fier janë bllokuar për disa orë për shkak të protestës së banorëve të cilët kërkojnë paratë e shpronësimeve. Për të qetësuar situatën është dashur edhe ndërhyrja e policisë e cila ka shoqëruar 6 prej banorëve. Banorët e fshatit Mujalli në Fier...
Postuar me 25 Gus 2016
, 11:08
off

Kosovë, udhëzim për automjetet me gaz

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, ka nënshkruar Udhëzimin Administrativ  nr.03/2016 për Ndryshimin dhe Plotësimin e Udhëzimit Administrativ 01/2013 mbi Stabilimentet dhe Pajisjet për Ngasje të Automjeteve me gaz. “Me këtë udhëzim janë përcaktuar kushtet, kriteret dhe...
Postuar me 24 Gus 2016
, 13:56
off

Nafta e papërpunuar shënon rënie

Çmimet e naftës shënuan rënie mëngjesin e sotëm, kjo edhe si pasojë e faktit se kërkesa për naftën e papërpunuar kineze mund të ulet nëse Pekini goditet nga evazioni fiskal në industrinë e naftës. Çmimet referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, ranë me 64 cent ose 1.3...
Postuar me 24 Gus 2016
, 12:29
off

Ballkani, konkurrenca në rritje për gazin

Projekti 20 miliardë dollarë i gazsjellësit TurkStream i Gazprom mund të ketë një ndikim surprizues. Nëse arrin të konkretizohet atëherë do të rritet konkurrenca në tregun e gazit në Bullgari, Rumani, Greqi dhe Maqedoni. Gazprom e ka dizenjuar projektin TurkStream që të reduktojë...
Postuar me 24 Gus 2016
, 10:46
off

Bie nafta për shkak të mbingopjes së tregut

Çmimet e naftës shënuan rënie këtë të martë si pasojë e mbigopjes së tregut. Çmimet referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent,  u tregtuan me 48.86 dollarë për fuçi, duke rënë me 30 cent ose 0.61 për qind, nga mbyllja e tyre e fundit. Edhe çmimet referencë për naftën e...
Postuar me 24 Gus 2016
, 9:49
off

Nafta, rreth 49 USD/fuçi

Nafta ra poshtë 49 dollarë për fuçi, duke lënë pas rritjen e muajit gusht, pasi shenjat mbi rritjen e ofertës në treg injoruan shpresën se vendet prodhuese do të bien dakord për të mbështetur çmimet. Nafta Brent ra me 59 cent në 48.57 dollarë për fuçi. Ndërmjet fillimit të muajit...
Postuar me 23 Gus 2016
, 14:43
off

KEDS vazhdon investimet në rrjet

Rreth 600 mijë euro do të investojë KEDS në  lagjen Sofali dhe Kalabri të Prishtinës. Trafo të reja dhe instalim i rrjetit nëntokësor të shpërndarjes së energjisë elektrike janë pjesa kryesore e këtij investimi që gjithsesi ka gëzuar edhe banorët e lagjes. A. Koliqi banor i...
Postuar me 23 Gus 2016
, 13:57
off

OPEC rrit çmimet e naftës

Çmimet e naftës kanë rritur në mënyrë të konsiderueshme gjatë dy javëve të fundit, falë bisedimeve të OPEC për ngrirjen e nivelit të prodhimit, por gjithsesi ka pak pritshmëri që karteli të ulë prodhimin, sidomos tani që çmimet e naftës janë 24% më lart se niveli minimal i prekur...
Postuar me 23 Gus 2016
, 12:47
off

Kredia për biznesin, rritet energjia

Kredia e re për bizneset më në fund është kthyer në ritme pozitive të rritjes. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, për gjashtëmujorin e parë të vitit, u lëvruan kredi të reja për biznesin në vlerën e 92.4 miliardë lekëve. Kjo shifër përfaqëson një rritje të lehtë me rreth...
Postuar me 23 Gus 2016
, 11:18
off

Bursa e energjisë, 30 kompani të rregjistruara

Arrin në 30 numri i kompanive të regjistruara në Bursën Shqiptare të Energjisë OT (Operatori i Tregut, pjesë e OST). Sipas të dhënave nga Operatori i Tregut, kompanitë e regjistruara kanë aktivitet në prodhimin energjisë, tregtimin, por gjithashtu ka edhe klient të kualifikuar që...
Postuar me 23 Gus 2016
, 10:42
off

OSHEE: Stakime për mirëmbajtjen e tensionit të lartë

Njoftim i OSHEE: Për shkak të punimeve të detyrueshme për të mirëmbajtur rrjetin e Tensionit të Lartë (TL) në zonë e veriut në vend, OSHEE është e detyruar të stakojë energjinë elektrike si masë sigurie në data, orare të caktuara, dhe në zonat si më poshtë: • Datë 23 gusht / Ora...
Postuar me 23 Gus 2016
, 9:43