info@energjia.al

Insig Logo 1

off

KEDS lë Podujevën pa energji

Qytetarët e Komunës së Podujevës ditëve të fundit janë duke u përballur me ndërprerje drastike të energjisë elektrike, të pa paralajmëruara nga KEDS-i dhe pa ndonjë orar të caktuar. Ndërprerjet e furnizimit me energji elektrike me orë të tëra, në tërë territorin e komunës së...
Postuar me 23 Kor 2014
, 15:26
off

CEZ ndryshon emrin, kthehet në OSHEE

Kompania e shpërndarjes së energjisë, ende në pronësi të grupit çek CEZ, por që nga 1 janari 2013 në administrim shtetëror ka ndryshuar emrin dhe nuk do të quhet më CEZ Shpërndarje, duke lënë përfundimisht pas historinë e një privatizimi të dështuar. Sipas aplikimit në QKR, “Enti...
Postuar me 23 Kor 2014
, 15:10
off

Kushtet e reja, 1 vit afat karburanteve

Lejohet vetëm nëse kthehen në komplekse shërbimi. Distanca minimale mes tyre 15 km Ambientet – Zona e shërbimit duhet të ofrojë: stacion furnizimi me karburant dhe lubrifikantë, asistencë mekanike, parkim mjetesh, tualet. Sinjalistika – Duhet të pajisen m...
Postuar me 23 Kor 2014
, 14:13
off

VV kundërshton projektin “Kosova e Re”

Komiteti drejtues i projektit të TC “Kosova e Re” njoftoi sot se, me kërkesë të investitorëve, do ta shtyjnë afatin e dorëzimit të ofertave në tenderin për ndërtimin e këtij Termocentrali deri më 15 shtator. Pas nënshkrimit të kontratës me Konsorciumin Bechtel dhe Enka, kjo...
Postuar me 23 Kor 2014
, 13:29
off

KEK-ut i anulohet tenderi

Organi Shqyrtues i Prokurimit (OSHP), ka anuluar vendimin e Autoritetit Kontraktues (AK) të Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) për të blerë buldozerë në vlerë prej 468.888 euro. Edhe pse gjatë procesit të vlerësimit, KEK-u kishte përzgjedhur Operatorin Ekonomik me çmim më të...
Postuar me 23 Kor 2014
, 13:02
off

Distancat e pikave të karburantit

Qeveria ka miratuar në mbledhjen e djeshme të Këshillit të Ministrave kriteret e reja që pikat e karburanteve duhet të zbatojnë për distancën dhe parametrat teknike që lidhen me shërbimin e sigurinë. Vendimi u miratua nga qeveria me propozim të Ministrisë së Transporteve dhe...
Postuar me 23 Kor 2014
, 12:17
off

Kontrabanda e naftës financon ISIS

Militantët e Shtetit Islamik në Irak dhe Levant (ISIS-ISIL) kanë zaptuar 4 fusha të vogla nafte, gjatë kohës kur avanconin përmes Irakut verior gjatë muajit të kaluar, e tani po përpiqen të shesin naftë të papërpunuar dhe benzinë nga ato, në mënyrë që të financojnë atë që kanë...
Postuar me 23 Kor 2014
, 11:40
off

“Rrjedha e Jugut”, KE ultimatum Serbisë

Komisioni Europian i ka rekomanduar Serbisë të pezullojë ndërtimin e gazsjellësit “Rrjedha e Jugut”, në përpudhje të plotë me ligjet europiane, shkruan e përditshmja serbe, Politika. “Në parim, Komisioni Europian nuk është kundër projektit ‘Rrjedha e Jugut’, pasi është shumë ...
Postuar me 23 Kor 2014
, 11:18
off

Pasuritë publike, gati për privatizim

Qeveria planifikon një proces intensiv privatizimesh për vitin 2014. Gjatë gjysmës së dytë të vitit pritet të privatizohen një numër i madh objektesh, por edhe ndërmarrje, në të cilat shteti shqiptar zotëron aksionet e plota ose një përqindje të tyre. Sipas burimeve nga Ministria...
Postuar me 23 Kor 2014
, 10:51
off

4% e naftë shtrihet në Kirkuk

Marrja nën kontroll e dy zonave të mëdha të naftës në Kirkuk nga luftëtarët kurdë në Irakun e veriut do të ndihmojë rajonin e tyre, në pjesë të madhe autonom, të përballojë vetë nevojat e energjisë, dhe shihet si një tjetër hap i qeverisë rajonale të Kurdistanit drejt pavarësisë....
Postuar me 22 Kor 2014
, 14:43
off

Kosovë, mungesë prodhimi energjie

Përkundër zvogëlimit të dukshëm të kapaciteteve gjeneruese, përfaqësues të sektorit të energjisë janë duke bashkëpunuar për furnizim të rregullt me rrymë për qytetarët dhe bizneset në Republikën e Kosovës. Pas shpërthimit në Termocentralin “Kosovën A”, niveli i prodhimit të...
Postuar me 22 Kor 2014
, 14:07
off

Kushti, të rregullohet çmimi i energjisë

Për qeverinë shqiptare një nga sfidat më të mëdha mbetet padyshim rregullimi i tregut të energjisë. Jo pa shkak ky është edhe një nga kushtet e përsëritura të institucioneve ndërkombëtare, financiare që veprojnë në Shqipëri si FMN ashtu edhe Banka Botërore. E në fakt burimet...
Postuar me 22 Kor 2014
, 13:40
off

Nafta kurde e Irakut

Marrja nën kontroll e dy zonave të mëdha të naftës në Kirkuk nga luftëtarët kurdë në Irakun e veriut do të ndihmojë rajonin e tyre, në pjesë të madhe autonom, të përballojë vetë nevojat e energjisë, dhe shihet si një tjetër hap i qeverisë rajonale të Kurdistanit drejt pavarësisë....
Postuar me 22 Kor 2014
, 12:28
off

Qeveri-CEZ, si ndahen borxhet dhe përfitimet

Zbardhet marrëveshja e plotë mes qeverisë shqiptare dhe çekëve të kompanisë CEZ, që do të marri nga buxheti i shtetit 95 milionë euro nga prishja e kontratës së menaxhimit të rrjetit të shpërndarjes së energjisë elektrike në vendin tonë. Në marrëveshjen që pritet të miratohet së...
Postuar me 22 Kor 2014
, 11:51
off

Shtyhet afati për ofertat e “Kosova e Re”

Komiteti Drejtues i Projektit (KDP) i Termocentralit “Kosova e Re”, i udhëhequr nga Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Fadil Ismajli, mbajti takimin e radhës ku u diskutua lidhur me zhvillimet e fundit në këtë projekt. KDP TC “Kosova e Re” u informua nga Këshilltari i Transaksionit...
Postuar me 22 Kor 2014
, 11:12
off

Rama: Për vite u abuzua me naftën

Kryeministri Edi Rama nga qyteti i Lushnjës flet për abuzimet në sektorin e bujqësisë. Sipas Ramës, ka ardhur koha e aplikimeve dhe nxitjes me programe zhvillimi. Të mos investojmë te mbijetesa por të zhvillimi. ” Për vite të tëra u abuzua me naftën. Ne emër të zhvillimi...
Postuar me 21 Kor 2014
, 15:32
off

Banjë, firma e HEC-it ka dëmtuar kanalet

Punimet e kompanisë norvegjeze për rrugën që të çon drejt Hidrocentralit në ndërtim, ne fshatin Banjë te komunes se Gostimes përveçse nuk ka sjellë të mira, i ka dëmtuar banorët. Ndertimi i shpejt e pa asnjë plan i kesaj rruge, ka lënë jashtë vëmendjes, rehabilitimin dhe...
Postuar me 21 Kor 2014
, 14:55