Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Barazia gjinore në sektorin energjitik do arrihet në 2090

Ka një lajm të mirë por njëkohësisht zhgënjyes, për ata që shqetësohen për larminë gjinore në industrinë globale të energjisë, sipas një raporti të ri.

Në anën pozitive, përfaqësimi i grave në bordet e korporatave, në C-suita dhe në rolet e menaxhimit të lartë është duke u përshpejtuar, tha S&P Global në një raport të lëshuar të hënën. Pjesa e grave që mbajnë drejtori ose punë të nivelit ekzekutiv pothuajse është dyfishuar që nga viti 2000 dhe është përkatësisht 15% dhe 13%.

Por mos u emociononi shumë. Bazuar në tendencat aktuale, gratë nuk janë në rrugën e duhur për të mbushur gjysmën e posteve të drejtorëve të ndërmarrjeve energjetike deri në 2058 dhe mendohet ta arrijnë barazinë në 2090. Dhe ata nuk do të arrijnë të barazohen në pozicionet e menaxhimit të nivelit ekzekutiv të C-suite ose ekzekutivit deri në vitet 2090.

Gjetjet e tilla nuk janë shumë befasuese për industrinë e energjisë, ku një kulturë e ‘klubit të vjetër të djemve’ ka mbretëruar prej kohësh. Në krahasim, gratë llogaritnin rreth një në pesë pozicione C-suite në të gjitha korporatat e SHBA, sipas një studimi të vitit 2018 nga McKinsey & Co.

Raporti S&P Global theksoi pabarazitë gjeografike në larminë gjinore. Përqindja e anëtarëve të bordit të industrisë së energjisë dhe menaxherëve të vjetër ishte afër 30% në Zelandën e Re dhe më e lartë se 20% në Norvegji, Francë, Tajlandë, Malajzi dhe Filipine. Japonia, Koreja e Jugut dhe Pakistani ishin me përfaqësim më të vogël se 5%.

Bazuar në hulumtimin e S&P Global Platts Analytics dhe S&P Intelligence Tregut Global, raporti analizoi 799 kompani në 30 vende.

Bloomberg 2019

Monitor,  09.09.2019