Frika e tarifave për një shtesë prej 200 miliardë dollarësh të mallrave kineze dërgoi mallrat poshtë së bashku me tregjet e aksioneve, pasi tensioni midis ekonomive më të mëdha në botë u intensifikuan.

Gjithashtu, aplikimi i presionit në rënie të naftës së papërpunuar ishte lajmi se Korporata Kombëtare e Naftës me bazë Tripoli të Libisë i kishte hequr kufizimet në katër portet e naftës libiane, duke thënë se prodhimi dhe eksportet nga terminalet do të ktheheshin në nivele normale në orët e ardhshme.

Aktualisht një fuçi naftë është duke u tregtuar me 73.64 dollarë.

Telegrafi,  13.07.2018