Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Dhjetor 6, 2017

Kosova mund të përballet me krizë energjitike

Vonesa e shpronësimit të pronarëve në fshatrat në të cilat planifikohet krijimi i minierës së re të thëngjillit, i cili me gjithë angazhimet e Qeverisë nuk ka rezultuar me zgjidhje të qëndrueshme, rrezikon furnizimin stabil me energji nëse…

Prodhimi në SHBA zbeh marrëveshjen e OPEC

Çmimet e naftës po qëndrojnë në rënie edhe në sesionin e sotëm, për shkak të pritshmërive për rritjen e prodhimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Këto pritshmëri kanë klipsuar të dhënat që treguan një rënie të rezervave të naftës në…

Raporti: Të detyruar të importojmë energji

Rrjeti europian i operatorëve të sistemeve të transmetimit ka publikuar së fundmi projeksionet për dimrin 2017/2018, sa i përket kapacitetit energjetik. Paçka se, Shqipëria nuk është pjesë e rrjetit, vendi ynë merret në analizë. Ky lloj…

Gazprom rrit eksportet në Turqi

Kompania ruse e energjisë, “Gazprom” deklaroi se eksporti i gazit natyror drejt Turqisë për periudhën janar-nëntor është rritur me 20,4% në krahasim me periudhën e njëjtë të një viti më parë. Në deklaratën e bërë, shkruan TRT, gjithashtu…

Vazhdon rënia e naftës

Çmimet e naftës shënuan rënie mëngjesin e ditës së sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane shënuan rënie edhe mëngjesin e kësaj të mërkure. Ata ranë me 22 cent dhe u tregtuan me 57.50 dollarë për fuçi. Treguesit…