Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Nëntor 23, 2017

20% e burimeve të energjisë janë të rinovueshme

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë publikoi raportin e pasqyrës energjetike botërore për vitin 2017. Në këtë raport pasqyra e energjisë është vlerësuar në 4 kategori dhe atë në uljen e kostove të teknologjisë së energjisë së…

Kanadaj ul eksportet e naftës drejt SHBA

Çmimet e naftës janë rritur ndjeshëm në sesionin e sotëm, pasi shkurtimet e furnizimit me naftë nga Kanadaja drejt Shteteve të Bashkuara të Amerikës kanë shkaktuar rënien e rezervave të naftës në ekonominë më të madhe në botë.…

Mbetjet e kafes, karburant për autobusa?

Mbetjet e kafes tashmë mund të përdoren edhe si karburant për furnizimin e autobusëve. Kjo ide inovative është testuar në Londër nga 27 vjeçari Arthur Kay, themelues i një kompanie private për rinovimin e energjisë. Biokarburanti…

Energjia, nëse nuk ka shi do duhen 45 mln euro

Shqipëria është zhytur në një krizë të rëndë hidrike, e cila pritet të përkeqësojë edhe më shumë financat e sektorit energjetik. Për shkak të pamundësisë për të prodhuar në vend, Operatori i Shpërndarjes së Energjisë po planifikon të…

OSHEE hap proçedurat për importin e dhjetorit

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka hapur procedurën e re për të siguruar energji për muajin dhjetor, i cili tradicionalisht është muaji me konsumin më të lartë në vit. Deri në nëntor OSHEE u ndihmua edhe nga KESH për pjesën…