Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Nëntor 22, 2017

Kosovë, humbje për shkak të destabilitetit energjitik

Është mbajtur forumi i biznesit i organizuar nga OEK në bashkëpunim me organizatën gjermane GIZ “Pengesa qindra milionëshe: Energjia elektrike”. Rreth 300 milionë euro janë humbje të bizneseve të shkaktuara nga energjia elektrike ku 550…

BERZH: TAP dhe bankat, shtysa për ekonominë

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim vlerëson se, stabiliteti makroekonomik, së bashku me normat e kënaqshme të rritjes ekonomike, gazsjellësi trans-adriatik si dhe besimi në rritje në sektorin bankar janë tre aspektet kyçe për tu…

Investitorët presin takimin e OPEC

Çmimet e naftës janë rritur lehtë në sesionin e sotëm, pasi tregtarët po presin takimin e javës së ardhshme të OPEC, ku eksportuesit më të mëdhenj në botë parashikohet të shtyjnë marrëveshjen për uljen e prodhimit. Por, në anën tjetër,…

Befason makina e re me hidrogjen

Kjo veturë me hidrogjen mund të jetë e ardhmja e transportit. Inxhinieri i automobilave, Hugo Spowers beson se automjetet elektrike me bateri nuk do të jenë opsioni i vetëm tërheqës në treg për blerësit, por në listë do jenë edhe automjetet…

Treguesit ekonomikë të KESH me humbje

Korporata Elektronenergjetike Shqiptare është përballur me një situatë krejt të kundërt në raport me një vit më parë, teksa të ardhurat kanë rënë dukshëm dhe nga fitimet ka kaluar në humbje. Gjendja e saj financiare është vështirësuar muaj…

Kosova i shet energji Kinës

Kompania për Ditribuimin e Energjisë Elektrike KEDS brenda vitit eksporton miliona euro energji elektrike jashtë vendit. Vitin e kaluar ka eksportuar energji në vlerë prej 25 milionë eurove, kurse vetëm në tremujorin e tretë të këtij…