info@energjia.al

Bursa e Energjisë nuk pritet të nisë funksionimin e saj, ashtu siç ishte parashikuar ndërkohë që mbetet prioritet për sektorin, ashtu sikurse procesi i ndarjes së OSHEE-së në katër struktura të veçanta. Sekretariati i Komunitetit të Energjisë ka publikuar në datë 6 nëntor një raport të fundit për ecurinë e vendeve të Ballkanit Perëndimor, duke u ndalur në sektorë të tillë si energjia, gazi, eficenca, hidrokarburet, ndikimet mjedisore.

Situata politike, ashtu sikurse është trajtuar edhe më herët, ka shërbyer si një frenuese e zbatimit të plotë të reformës në sektor, duke shkaktuar vonesa te liberalizmi dhe proceset e tjera. Këtë herë, Sekretariati nuk shprehet me rezerva, por i bindur se bursa nuk do të vihet në funksion më 1 janar 2018, ashtu sikurse është lakuar, ndërkohë që ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë pritet që të japë një afat të ri mbi këtë proces.

Nga ana tjetër, me vonesë është edhe ndarja e OSHEE-së. “Ndarja e OSHEE-së, derregullimi i çmimeve për prodhim dhe furnizim, si dhe ngritja e bursës është e vonuar. Të tria këto aspekte janë një prioritet. Përgjegjshmëria dhe ekuilibri duhet të vendoset në një përpjekje për të harmonizuar edhe mekanizmat konkurrues të tregut të balancimit”, – thuhet në raportin e Sekretariatit.

I njëjti raport nënvizon se ndërkohë OSHEE ende nuk është ndarë, ashtu sikurse e përcakton modeli i ri i tregut. Operatori i Sistemit të Transmetimit duket se ka kaluar këtë fazë që në momentin që u miratua që pronësia e tij të ishte nën ish-Ministrinë e Ekonomisë, që sot i bie të jetë ministria që drejton Arben Ahmetaj, pra Financat dhe Ekonomisë.

Referuar elementeve të marrë në vlerësim, Shqipëria pjesën e saj më të madhe të përparimit në sektor e ka bërë në vitin 2016, ndërkohë që në vitin 2017, nga shtatë elemente të marrë në vlerësim vetëm në një prej tyre ka progres që lidhet me transparencën. Pjesa tjetër kanë mbetur në vend numëro. Këtë e tregon më së miri edhe norma e implementimit ku diferenca nga 2016 deri në 2017 është modeste.

Revista Monitor,  11.08.2017

Kryetari i komisionit parlamentar të ekonomisë, Erjon Braçe kërkoi shpjegime nga ministri i Financave për borxhet e mëdha që kompania ARMO ka ndaj Tatimeve.

“Me 24.5 miliardë lekë borxh i trashëguar doganor, ku mbi 55 për qind e tij zotërohet nga 6 kompani të përpunimit dhe tregtimit të naftës. Tre emra këtu lidhen me një grup, ARMO-n”, deklaroi Brace.

“Kryesori në atë borxh është ARMO për shkak të trashëgimisë dhe kjo erdhi si rezultat i një privatizimi aspak të duhur dhe produktin po e vuajmë edhe sot”, u përgjigj Ahmetaj.

Në fund të vitit të kaluar borxhet e ARMO ndaj shtetit arritën 160 milionë euro. Një pjesë e madhe e këtyre detyrimeve tashmë janë në procese gjyqësore, ndërkohë që borxhet para 2010-s janë fshirë nga amnistia.

Por ARMO nuk është e vetmja kompani e naftës që përbën problem për qeverinë. Edhe “Albpetrol” do t’i nënshtrohet një ristrukturimi të fortë.

““Albpetrol” do të reduktohet, do jetë një njësi teknike, shumë asete që kanë mbetur do t’u jepen investitorëve të huaj dhe pjesa tjetër e punëtorëve do të trajnohen në periudhë tranzitore me pagesë. Ne nuk mund të mbajmë më një kompani që konsumon të ardhura që vijnë nga nafta dhe nuk sjellin ndonjë gjë të madhe për publikun shqiptar”, tha ministri i Energjitikës dhe Industrisë, Damian Gjiknuri.

Aktulisht “Aplbetrol” ka mbi 2 mijë punonjës. Ndërkohë, kontratat e reja në nxjerren e naftës dhe gazit në Shqipëri do të bëhen sipas një modeli të ri, ku përfitimi i palës tonë të jetë që në hapat e parë. Me ndihmën direkte të qeverisë amerikane, Shqipëria do të përmirësojë ligjet për këtë sektor.

Top Channel,  08.11.2017

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, z. Damian Gjiknuri mori pjesë sot në mëngjesin e punës organizuar nga Shoqata e Investitorëve të huaj në huaj në Shqipëri ( FIAA). Në fjalën e tij, ministri vuri theksin në investimet e huaja në Shqipëri, por theksoi ai thithja e investimeve të reja fillon së pari nga trajtimi i investitorëve që kemi aktualisht në vendin tonë. Ndërsa solli në vëmendje investime të mëdha në vend si SHELL apo Statkraft, Z.Gjiknuri theksoi se sa komplekse dhe e vështirë është absorbimi i këtyre investimeve.

“Sepse e kam thënë është shumë e lehtë të nënshkruash një kontratë, por është shumë e vështirë implementimi i saj, sidomos implementimi i kontratave komplekse që përfshijnë punë civile, marrëdhënie me njerëz, impakte sociale, leje e shumë elementë të tjera, janë shumë të vështira dhe kërkojnë vërtetë vëmendjen e qeverisë.”

Në vijim ministri Gjiknuri theksoi edhe një herë se një investim që të jetë i qëndrueshëm e para duhet të ketë patjetër një treg të qëndrueshëm, por edhe rolin e institucioneve, ndërsa garantoi mbështetje për investitorët.

“Qeveria duhet të bëjë rolin e saj me mbështetje institucionale duke ofruar lehtësira sa herë që mund të ketë konflikte, sa herë që janë gjëra që varen nga qeveria dhe që duhet patjetër të zgjidhen në kohë për të bërë të mundur investimin e huaj të ecë ashtu siç duhet. Kështu që unë po ju flas si Ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë, do të keni të gjithë mbështetjen time dhe çdo kapacitet që ka ministria që unë drejtoj apo institucionet e varësisë do të vihen në dispozicion që ato kontrata të lidhura kuptohet gjithmonë në bazë të një procesi kompetitiv apo kur ka investime të tilla strategjike, do të keni mbështetjen e institucioneve për të bërë të mundur implementimin e kësaj kontrate,” nënvizoi Gjiknuri.

energjia.al  08.11.2017

Sipas raportit më të fundit të BERZH, Shqipëria do të ketë rritje ekonomike 3.7% në 2017, parashikim ky me rritje 0.2% krahasuar me raportin e mëparshëm në maj të këtij viti. BERZH ia atribuon këtë rritje projektit TAP dhe ndikimit të tij në ekonominë shqiptare. Ndërsa sa i përket rritjes në 2018, BERZH ruan të njëjtin parashikim si në maj, me 3.7%.

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) ka rishikuar ndjeshëm parashikimet e rritjes ekonomike të vitit 2017, me nivele më të larta, falë eksportit, një ringjallje në investime dhe çmime më të forta të mallrave që mbështesin një ngritje të gjerë.

Në shpjegimin për Shqipërinë, raporti thotë se “parashikimi afatshkurtër mbetet pozitiv, ndaj kemi vendosur të ngremë parashikimin për rritjen ekonomike të vitit 2017, bazuar nga performanca e fortë në pjesën e parë të 2017-ës. Ndërsa në vitin 2018, pa ndryshim, në kurriz të kërkesës së brendshme private dhe punimeve të tjera të pritshme në investime direkte në fushën e energjisë, përfshirë edhe TAP”

Rritja mesatare në rajonin e BERZH-it shihet në 3.3% këtë vit, një rritje prej 0.9 pikë përqindjeje kundrejt parashikimit të mëparshëm nga maji dhe krahasuar me rritjen e vetëm 1.9% në vitin 2016.

BERZH ndjek ekonomitë e 37 vendeve në zhvillim, ku financon projekte dhe mbështet reformat që promovojnë ekonomi të qëndrueshme dhe miqësore ndaj mjedisit.
Ritmi i rritjes është rritur në 27 nga ekonomitë e BERZH këtë vit, hera e parë që një rritje kaq e gjerë shihet që nga viti 2010. Të gjitha ekonomitë në rajon, përveç Azerbajxhanit dhe Maqedonisë, kanë pasur rritje pozitive në gjysmën e parë të viti.

Disa vende, veçanërisht Rumania dhe Turqia, po gëzojnë norma rritjeje krahasuar me nivelet para krizës të mesit të viteve 2000.

Ekonomisti kryesor i BERZH, Sergei Guriev, tha: “Ky rikuperim është një zhvillim i mirëpritur. Ai gjithashtu krijon një dritare mundësi për të kryer reforma që do të sigurojnë qëndrueshmërinë e ritmeve më të fuqishme të rritjes në afat më të gjatë “.

Rritja në të gjithë rajonin pritet të vazhdojë në 2018, por me një ritëm pak më të moderuar prej 3.0%.

Përkundër përshpejtimit të fundit në prodhimin ekonomik, BERZH pret që rritja mesatare në rajon të mbetet pak më e ulët se ajo e tregjeve të tjera të krahasueshme në zhvillim.

Ai gjithashtu thotë se pikëpamja aktuale është subjekt i rreziqeve të shumta, duke përfshirë tensionet gjeopolitike, kërcënimet e vazhdueshme të sigurisë, apelin në rritje të politikave anti-globalizuese populiste në ekonomitë e përparuara dhe një shkallë të lartë përqendrimi në burimet e rritjes globale.

Rritja e çmimit të naftës – krahasuar me vitin 2016 – ka qenë një faktor pozitiv për Rusinë, thuhet në raportin e BERZH, si dhe për eksportuesit e tjerë të mallrave dhe vendet në Azinë Qendrore dhe Europën Lindore dhe Kaukazin që mbështeten në Rusinë për flukset e remitancave ose si një destinacion për eksportet e tyre .

Hendeku në normat e rritjes midis Lindjes dhe Perëndimit të rajonit të BERZH tani pritej të ngushtohej më tej, nënvizon raporti.

Në Poloni, ku rritja është rritur në 4.1% këtë vit, ritmi do të ngadalësohet në 3.4%, pasi ndikimi i pagesave sociale në rritje zbehet.

Perspektiva afatshkurtër ekonomike është përmirësuar në Hungari, falë kontributeve të sigurimeve shoqërore, si dhe pagat minimale të rritura.

Në Europën Juglindore, rritja mesatare pritet gjithashtu të përshpejtohet duke arritur në 3.6% në 2017, përpara se të moderohej në 3.3% në 2018. Ekonomia greke është rishikuar në rritje në gjysmën e parë të vitit, falë përparimit me reformat dhe rritjes së besimit.

Rritja në Europën Lindore dhe Kaukazin në tërësi pritet të rritet nga afërsisht zero në afërsisht me 1.5% në vitin 2017.

Rritja në Turqi parashikohet të përshpejtohet në 5.1% në 2017 në anën e pasme të stimulit të qeverisë, përpara se të ngadalësohet në 3.5% në 2018, ndërkohë që ndikimi fiskal mbaron.

Revista Monitor,  08.11.2017

Çmimet e naftës së papërpunuar shënuan rënie mëngjesin e sotëm.

Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane, WTI, ranë me 30 cent ose me 0.5 për qind dhe u tregtuan me 56.90 dollarë për fuçi.

Treguesit referenc për naftën e papërpunuar europiane, Brent, ranë me 26 cent ose me 0.4 për qind dhe u tregtuan me 63.43 dollarë për fuçi.

Revista Monitor,  08.11.2017

Më 16 nëntor Tesla do të prezantojë kamionin elektrik. Kompania e konfirmoi këtë përmes ftesave që dërgoi me email për mediat.

Ftesa paraqesin një imazhe të plotë të kamionit të Teslës por të  mbuluar nga një hije ku shkëlqejnë vetëm fenerët që janë shfaqur edhe në materialet më parë.

Fillimisht kompania kishte planifikuar që kamioni të debutonte në fund të Tetorit sipas CEO-s Elon Musk por u shty për në Nëntor me arsyetimin se kompania kishte dedikuar resurset e saj prodhimit të baterive për Porto Rikon, vendin e prekur nga një uragan shkatërrues.

Sipas raportimeve kamioni i Tesla do të ketë një rang mes 320 km deri në 482 km.

CEO i kompanisë Elon Musk tha se kishte bashkëpunuar me kompani logjistike për dizajnin e kamionit në mënyrë që tu përshtatet më mirë nevojave të tyre.

Tipari tjetër i mundshëm që Tesla mund të ofrojë në platformën e tij të madhe është dhe një lloj aftësie autonome lëvizëse.

Scan Tv,  08.11.2017

Makinat elektrike mund të mos lëshojnë gazra në atmosferë, por ato janë ekologjike vetëm po aq sa burimi që prodhon elektricitet për bateritë e tyre. Sipas Unionit të Shkencëtarëve të Shqetësuar, nëse një vend përdor qymyrin për të prodhuar energji, sasia e emetuar në atmosferë pavarësisht nëse përdorim një makinë elektrike, do të ishte e ngjashme me atë të një makine normale me karburant.

Duke analizuar prodhimin e energjisë të 141 vendeve, studiuesit pranë Universitetit të Michigan kanë bërë një klasifikim të shteteve që kanë kështu energji më të pastër apo më të ndotur për të ushqyer makinat e tyre elektrike.

Ata përllogaritën sasinë e gazrave serë që lëshon për kilometra të përshkuar. Në vende si Shqipëria, Paraguai, Nepali dhe Etiopia, ku hidrocentralet përbëjnë pjesën më të madhe të energjisë elektrike të prodhuar, drejtuesit e makinave elektrike lëshojnë më pak emetime të gazrave.

Në fakt Shqipëria është në krye të listës dhe nuk emeton fare gazra, duke marrë një vlerësim prej 5100 MPG (ghg). Për ta krahasuar me një automjet normal, konsumi i këtyre gazrave në vendin tonë për makinat elektrike është 0 L/100 km.

Nga ana tjetër, vende si Shtetet e Bashkuara apo Kina që mbështeten më shumë në qymyr, marrin një vlerësim prej vetëm 51.5 MPG (ghg) dhe 40 MPG (ghg). Ekuivalenti i gazrave të lëshuar në atmosferë duke udhëtuar me makina elektrike do të ishte 4.2 litra/100 km për SHBA dhe 5.9 litra/100 km për Kinën.

Gjithsesi rezulton se përdorimi i automjeteve me bateri elektrike është pothuajse gjithmonë më i pastër se automjetet tradicionale. Vetëm në 19 vende, si Nigeria, Sudani i Jugit, Eritrea, etj., ku impiantet e prodhimit të energjisë bazohen shumë në qymyr dhe naftë, udhëtimi me makinë elektrike rezulton të jetë në fakt më ndotës se udhëtimi me automjete me karburant.

Më poshtë është një listë me ekuivalentin e ndotjes të prodhuar nga udhëtimi me automjete elektrike për 12 ekonomitë më të mëdha të botës.

Shtetet e Bashkuara 51.5 MPG (ghg) 4.2 L/100 km
Kina 40 MPG (ghg) 5.9 L/100 km
Japonia 44.3 MPG (ghg) 5.3 L/100 km
Gjermania 52.1 MPG (ghg) 4.5 L/100 km
Mbretëria e Bashkuara 67.8 MPG (ghg) 3.5 L/100 km
Franca 524.6 MPG (ghg) 0.4 L/100 km
India 35.7 MPG (ghg) 6.6 L/100 km
Italia 64.5 MPG (ghg) 3.6 L/100 km
Brazili 155.9 MPG (ghg) 1.5 L/100 km
Kanadaja 169.5 MPG (ghg) 1.4 L/100 km
Korea e Jugut 50.7 MPG (ghg) 4.6 L/100 km
Rusia 70.7 MPG (ghg) 3.3 L/100 km
Shqipëria 5100 MPG (ghg) 0 L/100 km

Scan Tv,  08.11.2017