Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Kreta, pjesë e projekteve ambicioze të energjisë

Kreta, ishulli më i madh i Greqisë, do të bëhet një kryqëzim i ndërlidhjes së energjisë dhe një shembull që duhet ndjekur në përputhje me iniciativën e Energjisë së Pastër të Bashkimit Europian për Ishujt e BE-së, nëse zbatohet një plan ambicioz për të kryer energji nga Afrika dhe Evropa.

Kompania Green Power 2020 ka hartuar një plan për transmetimin e energjisë diellore nëpërmjet kabullit nënujor nga porti i Tobruk në Libi në Kretë – i cili gjithashtu pritet të lidhet me rrjetin Attica në të ardhmen – dhe mbështetet në politikën e BE për zbatimin e tij, tha themeluesi i kompanisë, Gassan Anbar,për Kathimerini.

“Me 2.700 ishujt e saj, Greqia është një pjesë e domosdoshme dhe jetike e asaj iniciative evropiane për zhvillimin e ishujve evropianë dhe zvogëlimin e varësisë së tyre të kushtueshme ndaj lëndëve djegëse fosile”, tha Anbar.

Ai paraqiti planin e kompanisë së tij në Forumin e Ishujve të Energjisë së Pastër për BE, që u zhvillua në Hania në Kretë dhe tani thekson se projekti “Leg 1” që do të lidhë Tobruk me Kretën nëpërmjet një ure nënujore prej dy mijë megavat dy rrugë lidhja nuk do të ketë ndikim në buxhetin e shtetit grek pasi mbështetet në fondet private. Ai gjithashtu theksoi se kompanitë greke do të preferohen për punën ndërtimore të kërkuar.

Revista Monitor,  11.06.2017