Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Tetor 24, 2017

Nxitja e energjisë diellore, Gjiknuri: Qasje e kujdesshme

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë në bashkëpunim me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim organizuan sot një tryezë dialogu me grupet e interesit rreth garave konkurruese për kapacitetet e reja në energjinë diellore. Në…

Bie aktiviteti i shpim-kërkimit të naftës në SHBA

Çmimet e naftës po ndryshojnë shumë pak gjatë sesionit të sotëm, por megjithatë po gjejnë një mbështetje nga tensionet në Irak dhe nga rënia e aktivitetit të shpim-kërkimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që sipas analistëve mund të…

OSHEE blen energji për ditët e mbetura të tetorit

Operatori i Shpërndajres së Energjisë ka hapur procedurën për blerjen e energjisë për 6 ditët e fundit të tetorit. Sipas njoftimit të kompanisë, palët e interesuara duhet të dorëzojnë ofertat brenda ditës së sotme (23 tetor) dhe këto të…

KESH hap procedurat e importit për nëntorin

Korporata Elektroenegjetike Shqiptare do të importojë energji edhe gjatë muajit nëntor në një përpjekje për të ruajtur rezervën e saj hidrike në kaskadën e Drinit. Korporata shpalli kërkesën e saj duke ftuar operatorët e interesuar për të…

Nafta me rritje të lehtë

Në mallra, metalet bazë ishin më të forta me të ardhmen e bakrit deri në 1.5 përqind. Ari u ul 0,1 për qind, Brent i papërpunuar ra 4 cent në $ 57.33, ndërsa nafta e papërpunuar në SHBA shtoi 4 cent në 51.92 dollarë për fuçi. Revista…

Energjia nga dielli, 11 kërkesa në muaj

Investimet në parqet diellore po shndërrohen në një nga bizneset më të preferuara në Shqipëri. Vetëm muajin tetor Ministria e Transporteve dhe Energjisë ka pranuar 11 aplikime nga kompanitë private për ndërtimin e parqeve fotovoltaike.…

Nga e importon naftën Kosova?

Nafta apo ari i zi, është ndër produktet më të kërkuara dhe më fitimprurëse edhe në Kosovë. Pasi që Kosova nuk ka rafineri të vetën, operatorët ekonomikë brenda një viti importojnë rreth 650 milionë litra të këtyre derivateve. Mbi 60…