Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Zvicër, rafineritë e arit fillojnë program riciklimi

Rafineritë e arit në Zvicër mund të marrin në konsideratë fillimin e një programi riciklimi.

Shkencëtarët në Institutin Federal të Shkencës dhe Teknologjisë ujore vlerësojnë se rreth 43 kilogram ar me vlerë 1.8 milion dollar kalojnë çdo vit në ujërat e ndotura të vendit.

Në disa zona në rajonin jugor të Ticino, “përqendrimet e arit në llumrat e ujërave të zeza janë mjaft të larta për shërim potencialisht të vlefshëm”, thanë hulumtuesit në një raport të botuar të martën.

Studimi që përfshinte 64 impiante për trajtimin e ujit gjeti rreth 3000 kilogram argjend që është ekuivalente me rreth 1.7 milion dollar që do të humbisnin çdo vit nga industritë kimike dhe mjekësore.

Zvicra është qendër kryesore e rafinimit të artë. Rreth 70 për qind e arit në botë kalon mesatarisht çdo vit në rafineritë e vendit.

Scan Tv,  13.10.2017