Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Tetor 13, 2017

“TAP” dhe “Devolli” do ulin ritmin e investimeve

Ekspertët paralajmërojnë se përfundimi i gazsjellësit TAP dhe kaskadës së Devollit krijon një risk për ekonominë, atë të rënies së investimeve. “Ky përbën një risk seriozi si për programin buxhetor ashtu dhe për objektivat e rritjes…

Zvicër, rafineritë e arit fillojnë program riciklimi

Rafineritë e arit në Zvicër mund të marrin në konsideratë fillimin e një programi riciklimi. Shkencëtarët në Institutin Federal të Shkencës dhe Teknologjisë ujore vlerësojnë se rreth 43 kilogram ar me vlerë 1.8 milion dollar kalojnë çdo…

Rriten rezervat e naftës në SHBA me 3.1 mln fuçi

Çmimet e naftës i janë rikthyer humbjeve në sesionin e sotëm, pas tre ditësh në rritje, pasi rezervat e karburanteve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës u rritën gjatë javës së kaluar, pavarësisht përpjekjeve të OPEC për të ulur prodhimin.…

1 miliardë lekë për blerjen e energjisë

VENDIM Nr. 539, datë 9.10.2017 PËR MBËSHTETJEN FINANCIARE TË SEKTORIT TË ENERGJISË PËR BLERJE NGA IMPORTI TË ENERGJISË ELEKTRIKE, PËR VITIN 2017 Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të neneve 5 dhe 45, të ligjit nr. 9936, datë…

Tregu global i naftës, në ekuilibër në vitin 2018

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë raportoi se kërkesa dhe oferta globale e naftës do të arrijë në ekuilibër vitin që vjen, për shkak se rritja e konsumit do të ndihmojë në uljen e inventarëve gjigantë si dhe do të kompensojë për rritjen e…

50 mln euro për lidhjen e energjisë me Maqedoninë

Depozitohet në Kuvend projektligji për mbështetjen e sektorit elektroenergjetik, me synim rritjen e kapaciteteve të transmetimit të energjisë elektrike. Kështu, projektligji parashikon dhënien e një huaje për projektin “Linja e transmetimit…